lördag 6 november 2010

Talibaner på fredsresa till Maldiverna.



47 afghaner befinner sig just nu på Paradise Island, en exotisk turistö på Maldiverna, för att föra fredsförhandlingar.

Danska tidningen Politiken är som en av de få medier i världen med på fredsmötet, där delegaterna är representanter från de tre stora motståndsgrupperna och talibanerna i Afghanistan. De kämpar alla mot koalitionsstyrkorna.

Också flera parlamentsledamöter inklusive fyra kvinnor. De representerar inte regeringen, även om vice-presidenten också har sänt en representant.

»Jag har ett svårt jobb. Men jag är positiv. Jag är säker på, att vi kan nå fram till ett slutgiltigt avtal, men inte just nu«, säger Humayun Jariri, som är mannen bakom detta alternativa fredsinitiativ.

Vi får se hur många som sitter säkert efter utröstningen, vem som blåser vem efter hångelfesten, och vem som vill hämnas på vem efter sexorgierna.
????
Jaha, Paradise I-S-L-A-N-D?
Det var en helt annan femma.

Sorry, kan inte bli upprörd.


Också i Sverige registrerar USA personer som kan utgöra ett hot mot amerikanska beskickningar. Med stöd av reglerna för registreringen kan tusentals personuppgifter och bilnummer från Stockholm ha gjorts tillgängliga för CIA, FBI och tio andra amerikanska myndigheter.
Det framgår av dokument från det amerikanska Utrikesdepartementet i Washington. Enligt en niosidig manual som amerikanska UD lagt ut på sin hemsida ska samtliga amerikanska beskickningar i utlandet regelbundet upprätta detaljerade rapporter om personer och fordon som på ett misstänkt sätt rör sig i närområdet.

Om övervakning kan förhindra en enda oskyldig människas död, då så. Vi lever sedan länge redan i Orwells 1984, då vi i brottsbekämpningens heliga namn förlorat allas vår personliga integritet. Så dags att reagera nu.
Jag har verkligen försökt arbeta upp nåt slags indignation, vrede, idealistiskt patos, men, nä.
Antar att jag själv finns med på ettusenmiljontriljoner övervakningsbilder.
Jag bjuder på det.

Peder, Peder, Peder du är skälet till att mina ögon gnistrar som stjärnor idag!


" Anonym sa...
Den här bloggen är fan i mej det bästa jag hittat på lääänge...När jag läst alla dystra (men bra)politiska bloggar typ PI,Fria nyheter, Demokratbloggen, klickar jag på soldatmamma och blir glad igen. Jag blir varm i hjärtat när jag läser dina inlägg Carina-Fina. Dina kommentatorer verkar också vara av hög klass. Roliga och intelligenta. Tack!

Peder"

Och när det regnar på soldatmamman, så skvätter det på Thorsten, B-M, Öbon, Lars, Eva-Marie, Charlotta och alla ni andra!

fredag 5 november 2010

Lova mig.


Att inte gå ut och festa eller ge er in på hämningsfritt fredagsmys UTAN att först ha tagit hand om kroppen på bästa sätt och vis, enligt följande!

Det är det jag alltid har sagt - mens sana in corpore sano.
Själv skrattade jag så jag fick ont i magen.

Världspanik.


För tjugo minuter sedan var jag inne på en dansk tidning och läste jätterubrikerna om EXTRA, LARM, VARNING och BOMB på tyska ambassaden, över hela första sidan. Nu gick jag tillbaka, och på danska Politiken läser jag: Ofarligt. Misstänkt paket visade sig innehålla cd-skivor, så avspärrningarna vid ambassaden i Köpenhamn kan nu plockas bort.
Nutidsmänniskan håller på att bli schizos som lätt och obekymrat kan pendla mella red-high-alert och totalt ko-lugn på bara ett par sekunder.
Undrar hur detta påverkar medellivslängden?

Tjejbloggare har det lätt för sig.


På min blogg står det att om du gillar den här bloggen så kanske du också gillar följande bloggar, och så nämndes bl.a en tonårstjej som kallar sig PAOW. Idag berättar hon om vad hon gör på semestern i Thailand, typ solar...och äter.........och, ja...
Men häromdan bloggade hon om att hon tänkte tatuera in ett fint ordspråk på mitten av ena armen - och vips! Så hade hundratals läsare kommenterat vad de hade för egna synpunkter på just detta.
Själv sitter jag nu här och undrar, om jag skriver att min Björn och jag ska på smokingfest i slutet av november och har uppmanats att bära nånting gult - som i solgult - i klädseln, skulle mina läsare då kunna ge mig lite inspirerande kommentarer?

Vi ska båda vara svartklädda, B isvart smoking och jag i svart klänning och svarta skor. Björn är väldigt konservativ, så inga galna gula flugor eller gördlar, men jag är lite mer wild and crazy, så kom igen nu, har ni lite spännande, läckra, coola, tuffa tips till oss, så kom igen - surprise me!

Det var ett tag sen.


Men jag har bevarat allt i väldigt färskt minne.
En brittisk studie har konstaterat att 33 år, är den ålder då vi kämpar hårdast för att få ihop karriär, familj och socialt liv.
Vid ingen annan tidpunkt har vi så mycket att göra, och en av tre 33åringar säger att de har så mycket att göra att bara får fem timmars sömn per natt.
De goda nyheterna är att allt blir bättre me åren.
När vi fyller 55 blir pressen mindre!
Vicken tröst till våra barn - det är bara 25 år kvar, typ, sen får du vila!

Svinhugg går igen!


Medan intelligentian idag har alla svaren, ja, jag menar de rätta, briljanta, mästerliga expert-svaren, om kungens uttalande, hans kroppsspråk, hans ordval och konsekvenserna till detta, kunde ju inte de geschäftshungriga skandalboksförfattarna och förläggaren önska sig något mera. De lyckades kränga sina böcker, bli förmögna och uppnå totalhype.
Allmänheten tar det lilla lugna.Varannan svensk är ointresserad och tycker bara att kungen ska lämnas ifred.
Gick in på min Sebastians Starlounge och läste kommentarerna.sussi skrev: 4 nov 2010 18:00:26
"Fy f-n för journalister. De letar i alla vrår efter skandaler.Denna gång är det vår kung som blir utsatt. Börja gräv i era egna vrår istället. Det finns säkert mycket att skriva om. Usch vad ni njuter av andras leverne. Kungen är väl också en människa vad jag vet. Hoppas verkligen att folk bojkottar boken och inte köper den. Vad är detta att gotta sig i????????"

arlig i sydsvenskan skriver:
"Ja vad ska man tycka om den här boken, tycker det är lite väl mycket smutskastning på knugen han är ju dödskön. Jag tror att han och Drottningen som han säger har redan haft dessa diskutioner för det är ju bara gammalt skit. Bara Pr trick från dom som har skrivit boken."

Storm i mediasnapsglaset alltså. Folket bryr sig nada om sånt som hände för 30 - 40 år sen. Och tycks ha en förbarmande storsint hållning.
Som media-noblessen saknar. Tyvärr.


Expressen Aftonbladet Helsingborgsdagblad SvD DN Sydsvenskan GP Expressen

torsdag 4 november 2010

Riksdagshusets fegmesar


Partierna säger nej till bjudreglerRiksdagspartierna vill inte ha gemensamma regler för bjudresor och andra förmåner. ”Jag är förvånad över deras inställning”, säger Claes Sandgren, ordförande för Institutet mot mutor.
Vi är inte är intresserade av ett sådant regelverk....nähä? Kunde Systembolaget ha sagt det också, då när det begav sig? -Nätack, vi är intresserade!

Politikerna har gjort sig till överklass med tvivelaktig moral, vars främsta intresse tycks vara att berika sig och att tillskanska sig själv så stora förmåner som möjligt. Samtidigt som alltmer kontrollerande lagstiftning av medborgarna införs med kränkande deadlines och hårda, okänsliga nypor.


På radion imorse hörde jag en person säga att man inte vill ha ett regelverk som gör att riksdagsmännen "ska bli rädda för att lämna riksdagshuset". Underförstått, om drevet går igång varje gång de gör fel.

Sicka eniga hariga feg-mesar vi har som företräder oss.

Högviltjagande lyxfnask.


Idag ojjas och vojjas det över det som kallas "överklassens syn på kvinnor", i samband med skandalboken som är på allas läppar. Lallande larv, säger jag. Inget av det som påstås ha hänt, hade kunnat ske - utan villiga kvinnor.
Extremt villiga kvinnor dessutom, tänk groupies, tänk tjejer som bjuder ut sig och förföljer alla typer av män med "status", typ skådisar, rockstjärnor, rallyförare och rikisar i allmänhet, i sin egen privata jakt på en 24-taggare. Glöm bort männen: utan tillgång ingen efterfrågan.

Men hur står det till med kvinnors egen syn på kvinnor? På sig själva? Varför väljer kvinnor att vara en av rätterna på ett buffébord? Kvinnorna som "vittnar" i boken beskrivs idag som unga, skrämda, oskyldiga offer, trots att varken tvång eller våld sägs ha förekommit.

Så skippa jungfru-snacket när det gäller dessa kallhamrade och snärjande karriärister. Denna typ av femme fatale drivs av att kunna lysa klarast på innekrogarnas damtoaletter, där de genom intima detaljer om sina "kap" befäster sig som stans obestridliga drottningar. Andra kvinnor blir dyrkande wannabes, ser upp till, och vill mer än gärna vara en i denna amoraliska subkultur.

Som ung flygvärdinna, på 70-80-talet hände det att jag utsattes för rätt hårdnackad raggning ombord. Minns några tillfällen med en charmerande man med pondus, han uppfattade verkligen inte "nej" som ett svar. Efter många återkommande flygningar och mycket enträget tjat, gick jag till slut med på enbart en middag. Hämtades av privatchaufför, kördes till Grand, men redan vid förrätten kände jag en stadig grabbnäve på insidan av låret. Jag reste mig, stirrade honom ilsket i ögonen, slängde servetten i löjrommen och gick därifrån utan att vända mig om.

Det här handlade inte om att jag var präktigare eller prydare än någon annan. Bara att det är vi själva, var och en, som sätter gränserna. Inte någon annan.

Skulle rekommendera liknande agerande om man vägrar vara "kaffeflicka" på riktigt. Inte bara 20-30 år efteråt.

Expressen
Helsingborgsdagblad Aftonbladet SvD GP DN VG JP

Den viktigaste personen i Sverige på 40 år, ska va med i Let´s dance!


Björn Ranelid är högaktuell för "Let's dance".
Författaren är tillfrågad och funderar nu på huruvida han ska ställa upp.
- Ingen skulle kunna säga att det är ett skåp som rullas omkring där, säger Björn Ranelid om sina färdigheter på dansgolvet.

Åhhh, spännande! Mannen som "kan hålla en lång förelsäsning om Elvis Presley eller Bruce Springsteen så du tappar öronen." Och både spelat i MFFs och Helsingborgs IFs A-lag OCH fått Augustpriset. Han kan säkerligen också dansa så vi tappar ögonen. MEN, Ranelid som tänkt ut och sagt följande citat:
“Ett antal satelliter finns i min själ, i min rymd. Jag tar ner dem då och då, som vädermeteorologer. Tittar om det regnar, snöar om det är frost eller värme. Jag rör mig rastlöst till språkets möjligheter och löper amok i frihetens öga, har du hört ett sånt språk? Nej, det är bara jag som säger så i hela Sverige. Om människan skulle veta hur fri hon är skulle hon darra som en hund inför en jordbävning. Den, du.”
kan han verkligen vara tyst när han dansar?

onsdag 3 november 2010

Billigt och Vulgärt Magplask i Ankdammen.


Kvällsöppet med Helen Wellton som säger sig ha vägrat vara kaffeflicka på "kungafester", och ändå vet exakt vad som hände på dem!?!?! Och är den enda kvinnan i världen som mer än väl kan leva upp till ALLA synonymerna till ordet våp. Dvs fjolla, fjompa, mähä, mes, gås, höna, laura, lolla på en och samma gång.
Gå och lägg dig under din vissna gran, du har haft dina patetiska femton minuter för hundra år sen.

MINÖNSKERUBRIK, HELA ONSDAGEN: KUNGENS VÄNNER HAR KÖPT UPP HELA UPPLAGAN AV BOKEN -BOKEN SLUTSÅLD REDAN!!!!
Så kan vi alla få lov att återgå till verkliga livet innan några halvdunkla individer med suspekt syfte och dollartecken för ögonen kom in och fullkomligt försökte ta över.
Expressen /a> Aftonbladet och DN

Skraj för att bli inlåst, förnedrad, undernärd, ensam och överkörd? Ja minsann.


Ja, definitivt. Människovärdet är det sista som överger mig.
Jag tillhör inte 40plussarna, men delar dessvärre deras pessimistiska förväntan på framtiden.

SvD: Att gå i pension innebär mer tid över till vad man vill. Men för många 40-talister grumlas glädjen över mer fritid av rädsla för ålderdomen. 55 procent av alla som är födda på 40-talet känner sig ängsliga över att bli gamla. Allra nervösast är 40-talisterna över att inte få den hjälp de behöver när de blir äldre. Att inte få bo där man vill, att pengarna inte ska räcka till och att bli ensam och isolerad är andra scenarier som väcker oro.

Häng på med mig, låt oss nobba rädsla och underdånighet, ta fram rebellen i er!

"We don't need no superbullies
We dont need no thought control
No dark sarcasm in our home.
leave us oldies alone
Hey! Superbullies Leave us oldies alone!
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall!"

Kvalificerat Skitsnack!


Idag kan vi få läsa 24-åringens egna ord om hur Inger, 78, misshandlades till döds på en parkeringsplats i mammas Landskrona.
"Egna ord"? TRAMS.
Ser vi ut som om vi är helt tappade bakom en vagn?
Det är ju Silberskys ord - fatta att den anklagade inte kommer att säga så mycket som en enda mini-bitte-ministavelse utan att advokat Silbersky haft ett ord med i spelet!!

När ska de lära sig....?


Medan Jimmie Åkesson försöker prata politik i riksdagen, och är kritisk till att regeringen inte lyckats bryta utanförskapet med sin arbetsmarknadspolitik.
– Invandringen till Sverige har aldrig varit så stor som under regeringen Reinfeldt. Hur ska man kunna bryta utanförskapet när man fortsätter att importera arbetslöshet?
Så dundrar Sahlin och Reinfeldt på med rasistkoret, dunkar som vanligt SD i huvudet och vill fortfarande inte accepetera alla riksdagspartiers demokratiska rättigheter.
– Det är tråkigt att vi inte kan föra en saklig och civiliserad debatt. Att vi måste kasta de här epiteten så fort man vill föra en saklig debatt om flyktingpolitiken, säger Åkesson.
Instämmer till 100!
Undrar när det ska gå upp för Sahlin och Reinfeldt, det uppenbara som står klart för alla andra, att detta inte är ett framgångsrecept mot SD. On the contrary.
Är de dumma i huvudet, eller?
Det här börjar bli tröttsamt pinsamt. Lärde sig Sahlin ingenting när hon och sonen satt och studerade tennis i fem dagar á 1 500 per dag? Att vinna är elegans, taktik, respekt, smidighet, list, intellingent strategi, styrka, uthållighet....
Waste og money, på Sahlin.

PS Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) vidhöll dock att Sverige behöver arbetskraftsinvandring.
Vilket dock inte är hela sanningen.


Aftonbladet
SvD DN Helsingborgsdagblad

Baksmälla (ja förlåt, men är vi Götet så..) i Göteborg.


Debatten går livlig i Göteborg, polisen är nu anmäld för terroringripandet och det alla undrar är förstås "Vad låg bakom terrorbluffen?". Om det nu var en bluff.

Vill vi försvara det öppna samhället eller är sekretessen i "känsliga" ärenden viktigare? Ska vi låta oss skrämmas såhär?

Mitt svar: Öppenhet är A och O här och nu, inte minst för polisen själv. Det löjets skimmer som nu faller över insatsen är skadlig för hela svenska rättsväsendet. Vi kan inte leva i tron att Sveriges poliskår består av Kling och Klang. Ut med språket.

Gamla huskurer.


Kanel, den exotiskt väldoftande kryddan, kan verka bakteriedödande, så för att förebygga snuva och ont i halsen kan man exempelvis tilsätta kanel som ingrediens i maten och i kak-baket, eller använda som eterisk olja i doftlampor.
Eukalyptos är beprövat sedan medeltiden, då var det gravplundrarna som smorde in händerna med det innan de snodde smycken och guldföremål från liken. Och de sägs ha klarat sig till och med dom bra från att själva trilla dit.

Det är charmtrollens fel alltihopa.


Förkylnings- och influensatider? Då ligger du illa till, du som är populär och omtyckt av kompisar och i arbetslivet.
En amerikansk forskare skriver i den medicinska tidsskriftenPLoSOne vem av oss som kommer att hulka under duntäcket och snyta snoriga näsor allra först.

Ty om du är en superduperpoppisfigur kommer du nämligen att insjukna hela två veckor innan resten av befolkningen ligger utslagen. Förklaringen är enkel, de populära har närkontakt med flest människor. Både till fest, i lunchmatsalarna och i gymmet är de i centrum, vilket självfallet ökar risken att utsättas för virus och bakterier.

KEEP THE DISTANCE - ISOLERA MYSPRICKARNA!

Med den stilrena och vackra Orreforsskålen,


den underbara buketten i höstigt vinrött, lindblomsgrönt och ljusgult, och en mycket, mycket kär och speciell hjärtepresent i form av en orreforsljusstake påminns jag om gårdagen. Där på bordet ligger också ett A4-stort presentfoto av en 20årig Carina, som var den bild jag skickade in då jag sökte till SAS, samt många, många glada och kärleksfulla personliga hälsningar från alla kompisarna. Jag kan läsa dem om och om igen, minnas och skratta, "Carina for president" stod det på en rolig teckning, ja, vem vet - det är lååååångt kvar!?!? Många nämnde mitt mod och civilkurage, det värmer alldeles speciellt, jag fick betala ett högt pris för att våga stå upp för allas vår rättvisa, men nån måste göra det!
Så, då är det ett faktum - jag är en frivillig pensionär.

Det fanns tack och lov ingen tid för melankoli och "the blues" igårkväll, för Björns alla barn, respektive och barn-barn var här på festmiddag. Och jag var på en lång resa i Fantasins land med favvo-Tuva, 2 1/2 år, med min egen gamla dockvagn nerhämtad från vinden, alla sagoböckerna, såpbubblorna och bara, bara bus!

tisdag 2 november 2010

IDENTITET KAPAD!

Hela natten har "jag" skickat idiotmail till alla människor i mitt hotmailadressregister!
Verkligen ledsen alla drabbade, nytt lösenord installerat på stuberten, TACK, älskade Tedde!

måndag 1 november 2010

"Återlämning av persedlar"




Vingar. (brosch som sitter på uniformsbröstet)

Crew company card/ badge, inkl. hållare.

Elektroniskt parkeringstillstånd.

Nyckel till Hostess kit.

Telefon (purser)

Hörsnäcka till telefon.

Laddare till telefon.

Väskor.

Kavaj.

Serveringsväst.

m.m, m.m, m.m, m.m, m.m, m.m

Så är det dags.
Från och med imorgon "tillhör" jag inte.
Jag kan inte dra mitt kort och få entré till hela härligheten, och det speciella SAS-liv som varit mitt sedan den 16e november 1974.
Jag var så otroligt ung, näst yngst på kursen, då när vi samlades där på internat-collage i Sandefjord, Norge. Jag delade rum med den danska Marianne Brandt, för att vi skulle lära oss förstå varandras språk. Vi gav upp och talade till slut bara engelska.

Vi lärde oss allt om olika länder, tull- och gränshandlingar, landningsprocedurer, olika passageraretnicitet, pilotkollegor,yrkesheder, myndigheter, räddning i livflottar i bassänger, olika serveringar, flygnätets destinationer, ja allt.
Och ändå så lärde jag mig sedan nåt nytt varje arbetsdag.
Inte minst de sista häftiga åren som kabinchef med ansvar över passagerare och kabinbesättning. Varje dag, varenda flygning var en ny utmaning, Det gällde att alltid vara pro-active, beredd på allt och ständigt på tårna.
Som jag har haft roligt, allt jag sett och upplevt - och så det bästa av allt: ARBETSKAMRATERNA! Vänner för livet.
Superproffsiga, varma, kloka, inkännande, glada, busiga, kreativa, flexibla, lojala, humoristiska, roliga, engagerade, socialt mästerliga kollegor som kunde trolla med knäna. Så mycket skratt, lite gråt, och alltid, alltid en källa till glädje, arbetslust och inspiration.
Vad jag kommer att sakna dem.
Fast det är ändå ingen dag att hänga läpp, inget är för evigt.
Jag har valt själv och imorgon börjar nåt nytt, nåt annorlunda som blir precis, precis bara vad jag själv gör det till.
Bara en sån sak.

Värderingar.


Johanne Hildebrandt skriver i sin krönika om populära doku-kändisar och den cyniska branschen som byggs på gigantiska bekräftelsebehov. I dokusåpan ”Kungarna av Tylösand”, som hade premiär i september, utlovas sex ovanpå täcket, oskyddat sex och gruppsex.

Men, det finns sundare människor att ha som förebilder. Johanne berättar omEmina, som precis fyllt 23. Hon har sina rötter i krigets Bosnien, föräldrarna kom till Sverige när hon var fem.
Emina valde en tuff tillvaro som skyttesoldat i Afghanistan. I månader har hon utsatt sig själv för livsfara, dammat runt i stekheta fordon, burit tungt, gått post under iskalla nätter och upplevt saker som hon alltid kommer att bära med sig. Emina har offrat sin bekvämlighet och säkerhet för att hon vill försöka göra något osjälviskt, något som gör skillnad och känns viktigt.
Henne är det dock ingen som är intresserad av, i stället är det doku-människorna som haussas och skrivs löpsedlar om.

Håller med kloka Johanne, detta är uppochnervända världen.

Släpp ingen jävel över bron.


Vad uppskattas av grannarna, hur blir vi poppis i grannskapet?

1. Att de alltid hälsar glatt – 50 procent.
Carina: Självklart, glada miner och väderfraser, också lite om hälsan och barnen.


2. Att vi kan umgås socialt (äta middag, dricka kaffe) – 15 procent.
Carina: Nope, bevare mig väl. Men jag knackar gärna på och överraskar med nybakat på en liten tallrik.

3. Att de hjälper mig med post och blomvattning på semestern – 15 procent.
Carina: Nix, ingen över min tröskel. Jag fixar själv med hjälp av barn och kompisar.

4. Att de lämnar mig ifred – 9 procent.
Carina: Ja tack, hemskt mycket gärna!

5. Att de engagerar sig i bostadsrätts-/villaägarförening – 4 procent.
Caria: Visst, feel free!

6. Att de alltid kommer på gemensamma tillställningar (som föreningsmöten, städningar) – 2 procent.
Carina: Couldn´t care less.

7. Att de kan hjälpa mig med hemma-fix (enklare hantverksåtgärder) – 2 procent.
Carina: Näääää absolut inte, me fix!
Eller också min Björn, fast då blir det inte lika kreativt.

Hmmm, vad jag inte vill att mina grannar ska plåga mig med är nyfikna bakomgardinen-kontroller, ständiga hantverkare, babyskrik, evigt hundskall, högljutt yl- och flås-sex, arga bråk, vilda partyn, musik nattetid, cigarettrökning och nonchalans.
Håll i detta och jag lovar att inte ringa Aschberg och Grannfejden!

Inget suddegum här, Peter!


Anonym sa...
"Jag spekulerar i att min kommentar kanske kommer att raderas, men ändå. Du säger själv att alla får tänka och säga vad de vill... Glädjande! ;-)

För det första, visst, man kan tycka vad man vill om Polisen i Sverige. Ibland gör de bort sig, helt klart. Men de är inte värst mer eller mindre kompetenta än i de flesta andra utvecklade länder. Och ofta bundna av instruktioner och reglementen som för lekmän ibland kan verka, milt uttryckt, underliga. Som i den situationen du beskrev från ditt eget liv. Visst låter det tragikomiskt...

Ett tillslag som det som beskrivs från Göteborg är dock fullständigt normalt och utfört enligt standardformulär 1A för inbrytning vid kännedom eller misstanke om grov brottslighet. Inget konstigt med det alls, vad gäller utförande och metodik. Och sen vet vi ju inte vad som ligger bakom informationsmässigt. De misstänktas och deras familjers uttalanden i pressen kan man tala tyst om, i bästa fall är de chockade och upprörda, i sämsta fall duktiga på att sprida desinformation och skapa misstro. Utredningen får visa hur det ligger till, förhoppningsvis...

/Peter"

Förlåt Peter, att jag raljerade, situationen inbjöd liksom till det för oss oinsatta. Jag blir riktigt, riktigt glad att du upplyser oss och bringar lite balans i debatten. Men finns det inget som du, såhär i efterhand, tycker att ni kunde gjort annorlunda? Mest för att undvika att larm blir nåt som allmänheten nästa gång inte "behöver" bli så alarmerade för.

Dessutom, jag vet hur det är att som del av en hel yrkesgrupp bli betraktad som chablon, alla tycks ha förutfattade meningar även om "flygvärdinnor". Vilket har kännts orättvist många gånger.

Men hur är det med det högre ledarskapet, länspolismästare m.fl? Undrar gör jag p.gr.a den stora undersökning som redovisades för en dryg månad sen, om att svenska poliser själva var relativt sett missnöjda med sina egna yrkesmässiga prestationer - poliser ger poliser underkänt -?

Two´s a company, three is a crowd!



Fy skam, fy skam - för ingen ville ha Ohly.
Fatta Ohly - har du aldrig gått i plugget????

Artikel i Aftonbladet.

What´s love got to do with it?


Det var kärlek mellan Elisabeth och mig, säger Jost Fritzl , som höll sin dotter och deras barn inspärrade i ett mardrömskällarinferno utanför livet, i 26 år.

Fritzl har aldrig läst Svenska Akademiens ordbok.
Kärlek: "En stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet".

Under inga omständigheter har hans sinnesrubbade vulgobest-hjärna förstått någonting.

Expressen Aftonbladet

Därför sitter jag i en svit på Radison Blue hotell i Hagaparken.


Själsnöd kan komma plötsligt. igår var det den viktigaste sak i världen för någon att bara få vara ensam med Björn, nån behövde mer än nånsin få krypa in i Björns stora famn, få låna hans öra och höra hans kloka ord. Så, då tog jag bilen smög in här i den mörka och tomma hotellfoajén, och bad om ett rum för natten. Kanske trodde receptionisten att det var jag som var ledsen och utom mig av förtvivlan, så jag fick sviten!
Så idag har jag badat skumbad, läst alla tidningar och nu ska jag få lyxfrukost, innan jag drar hem till min Björn och hundarna igen.
Så fullkomligt sagolikt lyxigt att få bo på hotell en natt bara sådär, när man inte måste. (-efter 36 års yrkesliv i kappsäck -)
I lobbyn hittade jag, av en ren slump, en broschyr om "Ljusfest vid Brunnsviken", söndagen den 7e november kl 17 - 19 med teater. Ljusfesten vill förmedla glädje, värme och reflexion i en annars så mörk årstid. Och påminna oss om de rika naturtillgångarna och kulturmiljöerna som finns runt Brunnsvikens vatten, en del av kungliga nationalstadsparken.
Får inte missas, så nu blir det till att dra ihop storfamiljen!

Blodigt världskrig mellan Obama och - Gud?


Vad väljer du? Se CNN-videon med en "ambitiös" muslimsk världskrigare, Muslim Imam Anjem Choudary, som vill ta bort människo-skapade lagar och införa "gudomliga" sharialagar för hela världen.
Anjem Choudary: I’m smiling because sharia is coming by public awareness and possibly a military coup.

psssst,Ohly, du tappade nåt - ansiktet!


V hoppar nu av Afghanistansamtal

Vänsterpartiet vill ha bistånd i stället för militärer.
Därför hoppar man nu av (läs: ingen vill snacka med dem, eller kanske inte ens ta i dem med tång????, min anm.) samtalen om en bred uppgörelse om Afghanistantrupperna.


”Tanken svindlar när jag tänker på vad vi kunnat åstadkomma om västvärldens pengar hade satsats på afghansk välfärd i stället för på bandvagnar och missiler”, skriver Lars Ohly.

Dream on, säger jag bara. Läs "Talibanerna riktar in sig på sjukvårdarna" för lite reality check, Ohly!

Aftonbladet
SvD DN

VAD är det med Anna Book och Kicki Danielsson???


Har dessa två nåt slags förhållande med rubrik- och sensationsmakarna på de två kvällstidningarna? Eller jobbar deras bror eller syster där? Eller är det helt vanlig och modern svensk korruption inblandad, mutar dessa två f.d sig in på nyhetssidorna?
Ja, man kan undra.

Idag läser jag om Book som nu väntar på en operation och har sjukskrivits. Hon har ställt in sina spelningar, (oj!) och ska i stället passa på att besöka sina barns skolor.

– "Vem vet, jag kanske lär mig något mer än ABC (en låt från 1986, min anm.)? Det får du gärna citera mig på, så att någon fattar att jag har mycket självdistans och humor.
Jag tror faktiskt att jag ska börja med stand up. Om inte på någon scen, så i något tv-program. Jag har många roliga karaktärer som folk brukar skratta åt så att de viker sig," säger Anna Book.
Can´t wait.

Eller...


..har Sofia Arkelsten mutat Göteborgspolisen, to get her off the hook?

söndag 31 oktober 2010

-"Äh, - vi bara skojade"


Thorsten Schütte sa...
"Troligen bidde det en tumme av bombhotet, läs DN.Mera sådant och ingen lyssnar när det verkligen gäller!"

Jamen, synen på svenskt rättsväsende........ efter Julian Assange-debaclet senast...... eller ska vi gå tillbaka till Olof Palmes dagar....... - så får ju omvärlden vettlös hicka efter detta!
KAN det vara möjligt att Göteborgspolisen inte har på fötterna?
Eller är detta bara värsta listiga agent007-superfinten, en avledande manöver???

Hädanefter på utlandsresa: where do you come from? Svar:Pajaslandet.

Måste berätta om i mitt förra liv när min dåvarande man, pojkarnas pappa, var krögare ute på Djurgården. Det var en mörk vinternatt, och i motsats till sommarnatt så var det tomt, ödsligt och garanterat turistfritt. Jag vandrade runt matsalsbordet ovanför restaurangen med min kolikbebis i famnen, vaggande, vyssjande och sjungande, när jag plötsligt hörde ett fönster krossas. Jag smög fram till det stora fönstret och hörde små dunsar och mumlande röster, så jag rusade in till min man, purrade honom skärrat: -Du måste vakna, det är tjuvar på restaurangen!
Den mannen gillade aldrig att bli störd, så han röt åt mig att lägga av, för säkert bara inbillade jag mig.
_ _ _ _ _
Fast, ni vet ju nu, att jag aldrig ger mig.

Så rätt snart var han på väg ner i sin morgonrock, jodå, mycket riktigt, han hörde inbrottstjuvar!
Exmaken ringde polisen, och bad dem komma snabbt - utan blåljus och sirener.
Det tog sin tid, men snart hörde vi en bil som exmaken gick och mötte. NU, skulle det bli åka av för tjyvarna!!!!
Fast.
Poliserna måste vänta tills det kom en till bil med förstärkning, för det kunde ju vara livsfarligt att gå in dit. Man visste ju inte hur många de var, om de var beväpnade, eller hur farliga de var.
Efter lång väntan fick exmaken nog, ryckte upp köksdörren, beväpnade sig med köttyxan och dundrade in.
Där satt det två lodisar på golvet och åt resterna av dagens nybakta bröd och det första drickbara de hittat, pastisse.
Det var ju himla skönt för alla poliserna som lyckligt kunde åka hem oskadda, och exmaken som fick krypa tillbaks i bingen.

Expressen
Aftonbladet vg SvD Ekstrabladet GP

Flunsan är tidig i år skriver Thorsten,


och jag får lust att berätta om ett Kort Möte i veckan.
Plats, ett trångt rum, två stolar, ett bord med gamla tummade veckotidningar, utanför operationssalen på Danderyds Sjukhus.
Två kvinnor, båda i dunkelblå hellånga pappersrockar, ljusblå plast-tossor och garanterat osmickrande ljusblå pappersmössor nerdragna över öronen.
Den ena var jag, den andra en ung ensamstående mamma med klar blick och sympatiskt leende. Hon väntade på sin hörselskadade son Laban 5 år, och jag på att få läggas på operationsbritsen. Eftersom jag fått mina öronproblem i sviterna efter förra årets svininfluensa kom vi att tala om den, och då sken hon upp, hon hade aldrig träffat någon som haft den flunsan förut. Alltid roligt att man kan glädja nån med sina erfarenheter, men här fanns det verkligen en anledning till hennes glada utrop.
Mamman berättade om förra vintern när hon arbetade som lågskolelärare på en liten bitte-, bitteö i Ålands skärgård. När det var dags för klassen att traska iväg för vaccineringen, hade hon verkligen förberett barnen på alla möjliga scenarios som tänkas kunde, och också försökt skoja till det lite för att avdramatisera det hela. Allt gick väl, tills det var själva Frökens tur - sen blev det svart.
Kvinnan drabbades i och med sticket av hjärtstillestånd och minns inget av varken hjärt och lungräddningen eller helikopterfärden, ingenting, bara att hon vaknade i en sjukhussäng. Nu fick hon äntligen ett levande bevis på svininfluensans existens, då var hennes helvetiska olycka i alla fall inte helt utan fog.
Vilken rysare, huuuuu, och vad glad jag var över att hon satt där mitt emot mig.

Upp med hakan allihopa, livet är proppfullt med glädjeämnen!


Kom precis hem från skogen med Zorro, vi mötte bara KnutteIgelkott, Zorro blev tre meter lång från nos till svanstipp, men insåg att en grabb som hade så många taggar ute inte var nåt att leka med. Så vi traskade glatt vidare bland fallande löv och skogstokiga motionärer med jackorna öppna i solskenet. På hemvägen cabbade vi ner den lilla lattefärgade Nissan Micran, höjde upp volymen på den här vitaminsprutelåten och drog på lite i kurvan. Vi blev glada och lyckliga, fick lust att skratta, dansa och sjunga!
Tänk så himla lite som behövs.

Here we go again.


Satt och tittade på nyheterna, en ny läkare, forskare, whatever - eller var det samma som ifjor ? - satt med bekymrad min och snedvridet huvud och riktigt oroade sig för årets influensa, modell hong-kong, vi har inget grundskydd, vi kommer att dö, vi måste vaccinera oss. Nu.
Och vet ni vad?
Jag trodde inte på ett ord av vad hon sa.
Drabbad av total overload.
Och nu är klockan strax efter fjorton och det börjar redan skymma.
Det är vinter i Sverige, kompisar.

Är vi svenskar helt enkelt neddrogade?


Mrutyuanjai Mishra är europeisk master i mänskliga räätigheter och demokratisering, freelanceskribent och samhällsdebbatör. Han skriver idag i Jyllandsposten:
"I Sverige är terrorister könslösa, religionslösa och nationalitetslösa.

Der finns ett märkligt land i Norden, som heter Sverige. Det är som om hela landet ehar bedövats av en narkosläkare, som med ett politisk-korrekt-medel får dem att alltid uppföra sig lugnt och förväntat. Det medför, att när misstänkta terrorister grips, så kan myndigheterna varken uttala sig om kön, nationalitet, religion eller etniskt ursprung.
Jag har nu bott en del år i Sverige. Till min överraskning upplever jag gång på gång, att när missanpassade unga krossar busshållplatser eller sätter eld på stationer, så ersätts dessa blixsnabbt med ännu mer solida byggnader.
MEN, man pratar inte om det, eller vem som orsakade allt. Förbrytarna har som terroristerna varken kön, nationalitet, etniskt ursprung eller religiös tillhörighet i Sverige. Det är den nya svenska integrationsmodellen. Man väljer tystnad framför öppen debatt. Man tycker inte, att befolkningen har rätt till krav på att få veta sanningen. Man forsöker alltså att välja en teknologisk lösning framför en politisk lösning."

"See no evil, hear no evil, speak no evil", the Swedish way

URGRUNDSRASERI.


Igår var det fredagkväll, eller fredagsmys som man så gärna sjunger nuförtiden. Sebastians Pernillan hade tjejer på ost och vin hemma hos dem, så jag fick det fullkomligt obeskrivliga nöjet att hänga med min yngste son i soffan. Vi njöt av Björns superduperdelikata viltfärsbiffar med hemfräst lingonsylt, vi log åt di Levas lycka, vi skällde på Ibrahimovics otur i matchen Milan-Juventus, jag fick krypa tryggt nära under den rafflande skräckfilmen med Jack Nicholson, Matt Damon, och di Caprio - så snacka om saligt fredagsmys för en mor!!!

Alla har inte samma tur.
Jag läser om hedersrelaterat våld som låg bakom att en 20-årig kvinna gång på gång blev hotad och slagen av sin man och hans pappa. Förtrycket har skett i ett patriarkalt system och handlar om kontroll, utmärkande är att det är planerat, kollektivt och att hederstänkande har en avgörande roll.
Flera vittnen uppmärksammade männen, som ursprungligen kommer från Afghanistan, och hur de vid flera tillfällen slog, sparkade och släpade på kvinnan.
Den gravida kvinnan har levt sitt liv i ett utdraget skräckvälde.
Läs en gång till: - U-T-D-R-A-G-E-T S-K-R-Ä-C-K-V-Ä-L-D-E.
Vet ni vad det betyder? Jag vet, det är bara att blunda och vänta på att det ska gå över, det hårda fysiska och blodiga våldet och den grymma psykiska terrorn - du kommer inte undan, du har ingen alls möjlighet att försvara dig och att bli lyssnad på om du tigger om nåd - det är bara att vänta tills de slutar, tills de är färdiga.
I denna kvinnas fall beskrivs dessutom misshandeln som hedersrelatera. Vilken fullkomligt omöjlig och vedervärdig kontradiktion.
Medan Gudrun Schyman eldar pengar för kvinnors rätt till lika lön, lever massor med kvinnor i vårt Sverige längst ner i den blodiga och tillintetgörande förnedrings-dyn - helt osynliga i vårt Sverige.
När politikerna låter detta hända så accepterar de det, och jag vrider mig i skam.

Totalförvirring på västbanken, eh..nä jag menar västkusten.


En sak är klar, eller, ja klar och klar, men det har förekommit ett bombhot i Göteborg, eller förekommit och förekommit, man misstänker, ja eller snarare upplever, eller kanske är det så att i Göteborg har man liksompå känn att det kan möjligen och eventuellt vara så att någon eller några vill spränga en bomb.
Nu har några anhållits och några släpptts.

Följande ryckta meningar har jag läst i svenska tidningar: "Polisen har lagt locket på när det gäller uppgifter om de anhållna, de frisläppta och själva bombhotet."
"De berättar heller ingenting om antalet gripna, deras ålder eller bakgrund.De är inte från en grupp som polisen känner till eller tidigare hört talas om. Det är inte heller en specifik person."
"Uppgifter i media om att en lastbil skulle sprängas dementeras."
"Det finns ett stort mått av osäkerhet både vad gäller hotet och vilka som kan vara inblandade."
" Eftersom det inte finns något speciellt motiv eller objekt har polisen inte kunnat spärra av något specifikt område. Men det har varit trovärdiga uppgifter och vi har tagit det på största allvar."
"Inga fler gripanden är planerade, men det kan inte uteslutas."

?????????......eeehhhhhh...................Göteborg - you´ve got a problem!
Ring Per Svensson på Sydsvenskan, han kan hjälpa till och starta We Love Göteborg-kampanjen, sen är problemen bort-i-bort-borta!

GP Aftonbladet SvD DN Aftenposten Sydsvenskan Skånskan

Du gamla - du fria?



Chockade
famijlemedlemmar till de anhållna i Göteborg: Sonen (17) till den anhållne taxiägaren förstår inte varför pappan är gripen för terrorbrott.
Inte heller frun fattar nånting
– Pappa vill alla väl. Han har inte gjort det här, säger dottern.
Deras familjer har ingen aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaning.
(ÄRLIGT TALAT, Expressen och Aftonbladet, TROR ni på ALLVAR att planering och förberedelse till terrorverksamhet faktiskt är nåt som familjerna snackar om vid köksbordet, lägger fram ritningar och initierar fru, barn och andra släktingar om hur de ska förgöra oskyldiga människor?????
Ni förolämpar hela folket med ert dravvel, SKÄMMES!)

Hemma hos en gemensam släkting berättar familjen om hur de rycktes upp ur sina sängar när polisen stormade deras hem.
– Jag sprang ut på balkongen och skrek efter hjälp. Jag trodde att det var rasister så jag skrek ”ring efter polisen, ring efter polisen”, säger den gripna 48-åringens fru.

Om inte det här vore så fruktansvärt allvarligt, så skulle det vara väldigt, väldigt, väldigt enkelt att nu raljera över KonsensusSveriges eviga och ständiga lyckade hat- och hjärntvättarkampanjer.
Det har gått hem! Vi har fattat - om nån gör nåt dumt, nåt ont och brottsligt i Sverige och ska hängas ut i media med bild och dömas på förhand, ja, då är det ursprungsbefolkningen, även av makten och etablissemanget kallade "rasister".



Naiva politiker i kombination med naiv immigrationspolitik har lett till att vi har terrorister bland oss, att vi har en rektyteringsbas, rekryterig, befintliga terrorister och träningsläger i Sverige.
Själva hukar folket under PK medias järngrepp och politikernas förlamande tillkortakommande.
Har vi någon statsledning? Någon statsminister?
Får vi höra Reinfeldt yttra sig?
Eller är det nu vi ska förvänta oss en uppläxning om att mångkulturen är enbart berikande, att islam är en fredens religion, och att detta bombdåd inte beror på något annat än utanförskapet.


GP Aftonbladet SvD DN SvD