torsdag 4 november 2010

Den viktigaste personen i Sverige på 40 år, ska va med i Let´s dance!


Björn Ranelid är högaktuell för "Let's dance".
Författaren är tillfrågad och funderar nu på huruvida han ska ställa upp.
- Ingen skulle kunna säga att det är ett skåp som rullas omkring där, säger Björn Ranelid om sina färdigheter på dansgolvet.

Åhhh, spännande! Mannen som "kan hålla en lång förelsäsning om Elvis Presley eller Bruce Springsteen så du tappar öronen." Och både spelat i MFFs och Helsingborgs IFs A-lag OCH fått Augustpriset. Han kan säkerligen också dansa så vi tappar ögonen. MEN, Ranelid som tänkt ut och sagt följande citat:
“Ett antal satelliter finns i min själ, i min rymd. Jag tar ner dem då och då, som vädermeteorologer. Tittar om det regnar, snöar om det är frost eller värme. Jag rör mig rastlöst till språkets möjligheter och löper amok i frihetens öga, har du hört ett sånt språk? Nej, det är bara jag som säger så i hela Sverige. Om människan skulle veta hur fri hon är skulle hon darra som en hund inför en jordbävning. Den, du.”
kan han verkligen vara tyst när han dansar?

2 kommentarer:

  1. Hahaha, han är obetalbar, den mannen! Det går inte att bli förbannad eller utled på hans oändliga tirader, för får man läsa dem, är de egentligen ganska härliga. Men att LYSSNA på honom gör man bara om man har väldigt gott om tid.
    Han är lite som Strindberg, fast mjukare, "min eld är den största i Sverige". Ungefär.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-11-04 16:32

    Om människan skulle veta hur fri hon är skulle hon darra som en hund inför en jordbävning.
    Just det: Människan är fri, därav ångesten (Sartre)

    SvaraRadera