torsdag 4 november 2010

Högviltjagande lyxfnask.


Idag ojjas och vojjas det över det som kallas "överklassens syn på kvinnor", i samband med skandalboken som är på allas läppar. Lallande larv, säger jag. Inget av det som påstås ha hänt, hade kunnat ske - utan villiga kvinnor.
Extremt villiga kvinnor dessutom, tänk groupies, tänk tjejer som bjuder ut sig och förföljer alla typer av män med "status", typ skådisar, rockstjärnor, rallyförare och rikisar i allmänhet, i sin egen privata jakt på en 24-taggare. Glöm bort männen: utan tillgång ingen efterfrågan.

Men hur står det till med kvinnors egen syn på kvinnor? På sig själva? Varför väljer kvinnor att vara en av rätterna på ett buffébord? Kvinnorna som "vittnar" i boken beskrivs idag som unga, skrämda, oskyldiga offer, trots att varken tvång eller våld sägs ha förekommit.

Så skippa jungfru-snacket när det gäller dessa kallhamrade och snärjande karriärister. Denna typ av femme fatale drivs av att kunna lysa klarast på innekrogarnas damtoaletter, där de genom intima detaljer om sina "kap" befäster sig som stans obestridliga drottningar. Andra kvinnor blir dyrkande wannabes, ser upp till, och vill mer än gärna vara en i denna amoraliska subkultur.

Som ung flygvärdinna, på 70-80-talet hände det att jag utsattes för rätt hårdnackad raggning ombord. Minns några tillfällen med en charmerande man med pondus, han uppfattade verkligen inte "nej" som ett svar. Efter många återkommande flygningar och mycket enträget tjat, gick jag till slut med på enbart en middag. Hämtades av privatchaufför, kördes till Grand, men redan vid förrätten kände jag en stadig grabbnäve på insidan av låret. Jag reste mig, stirrade honom ilsket i ögonen, slängde servetten i löjrommen och gick därifrån utan att vända mig om.

Det här handlade inte om att jag var präktigare eller prydare än någon annan. Bara att det är vi själva, var och en, som sätter gränserna. Inte någon annan.

Skulle rekommendera liknande agerande om man vägrar vara "kaffeflicka" på riktigt. Inte bara 20-30 år efteråt.

Expressen
Helsingborgsdagblad Aftonbladet SvD GP DN VG JP

3 kommentarer:

  1. ja, nettopp mitt poeng også. Men Kungen kommer jo aldri til å skille seg frå Dronningen, så hva er poenget? Får de betalt av Kungen? Eller blir de fantastisk kåte av å knulle Kungen uansett hvor dum han er?

    SvaraRadera
  2. Ja, så tycker jag också Carina, dessa kvinnor är inga offer, tvärtom!
    Allt detta handlar om pengar och sensation!
    Tydligen många som ids läsa boken.
    Jag gör det inte.
    /B-M

    SvaraRadera
  3. Republikanerna (läs:Kommunisterna) har nu lyckats hitta en av undre världens "torpeder",som låter hakan vibrera..I och för sig inget ovanligt,bland dessa kriminella.Men när vår vänstervridna djupsökande press,med stora rubriker går ut med en 30-40 år gammal nyhet,förvånar det mig att det finns intresse för sådant skvaller,även om det tycks vara svagt.Nu är det för gemene man och kvinna i vårt land av stor vikt,att man levt ett oklanderligt liv i sina unga dagar...Undrar hur många det finns,som kan visa upp det ??? I annat fall kan du och jag också en dag,få spela huvudrollen i sensationspressen !!!!Hu,hemska tanke o.tänk om någon har tagit en bild i smyg!!

    SvaraRadera