torsdag 4 november 2010

Riksdagshusets fegmesar


Partierna säger nej till bjudreglerRiksdagspartierna vill inte ha gemensamma regler för bjudresor och andra förmåner. ”Jag är förvånad över deras inställning”, säger Claes Sandgren, ordförande för Institutet mot mutor.
Vi är inte är intresserade av ett sådant regelverk....nähä? Kunde Systembolaget ha sagt det också, då när det begav sig? -Nätack, vi är intresserade!

Politikerna har gjort sig till överklass med tvivelaktig moral, vars främsta intresse tycks vara att berika sig och att tillskanska sig själv så stora förmåner som möjligt. Samtidigt som alltmer kontrollerande lagstiftning av medborgarna införs med kränkande deadlines och hårda, okänsliga nypor.


På radion imorse hörde jag en person säga att man inte vill ha ett regelverk som gör att riksdagsmännen "ska bli rädda för att lämna riksdagshuset". Underförstått, om drevet går igång varje gång de gör fel.

Sicka eniga hariga feg-mesar vi har som företräder oss.

6 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-04 16:29

    Föga överraskande är betongblocket S&M i farten, emedan det hörs lite avvikande röster från mindre partier...

    SvaraRadera
  2. Carina-Fina,den tiden är sedan länge förbi,då de valda var representativa för folket.Numera är det stora flertalet direkt utexaminerade,utan någon form av arbetslivs erfarande.Nästa bit är nu att liksom föregångslandet,för många av dem,egoism och utnyttjade av sin ställning.Vi vet båda att det endast står på scenen vart fjärde år,någon månad...Därpå kan de betjäna sig från dukade mutbordet,och det sker. Även kommunistledaren Hermansson på sin tid blev ofta bjuden till Moskwa,liksom Palme...Alltså sker det partiövergripande...

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-11-05 10:40

    balanserade synpunkter:
    http://www.dn.se/ledare/huvudledare/oppnare-resor-1.1203053

    SvaraRadera
  4. Baklänges resonerat, att man inte vill ha ett regelverk som gör att riksdagsledamöterna blir rädda för att lämna riksdagshuset. Det är väl just det ett regelverk skulle undvika, att om man har regler för vad man får göra, så behöver man inte känna den där ängslan för att göra fel.
    Det borde ju bli lättare att göra rätt.

    /Öbon

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-11-05 12:16

    Ja, det som behövs är väl ett "frihet under ansvar" regelverk, som anger ramarna i stort, men lämnar utrymme kvar att tänka själv och inte "låser in" ledamöter i Riksdagen.

    SvaraRadera
  6. Vi måste inse att korruption inte stannar upp vid gränsen.Men precis som för den skeva
    invandringspolitiken är detta ett tabu !!Visst,kommer många på "GRÖN KVIST" genom ett av världens äldsta brott..Men frågan är om guld och rikedom skapar en bättre människa?? En resa till Paris el.N Y ,gör det absolut inte,det kan jag intyga...Felet idag tycks vara,att de yngre har vuxit upp i ett överflöds samhälle,och inte som oss äldre känner tacksam föt det lilla.Därtill är min uppfattning att vårt rättssamhälle börjar knaka i fogarna.

    SvaraRadera