fredag 5 november 2010

Svinhugg går igen!


Medan intelligentian idag har alla svaren, ja, jag menar de rätta, briljanta, mästerliga expert-svaren, om kungens uttalande, hans kroppsspråk, hans ordval och konsekvenserna till detta, kunde ju inte de geschäftshungriga skandalboksförfattarna och förläggaren önska sig något mera. De lyckades kränga sina böcker, bli förmögna och uppnå totalhype.
Allmänheten tar det lilla lugna.Varannan svensk är ointresserad och tycker bara att kungen ska lämnas ifred.
Gick in på min Sebastians Starlounge och läste kommentarerna.sussi skrev: 4 nov 2010 18:00:26
"Fy f-n för journalister. De letar i alla vrår efter skandaler.Denna gång är det vår kung som blir utsatt. Börja gräv i era egna vrår istället. Det finns säkert mycket att skriva om. Usch vad ni njuter av andras leverne. Kungen är väl också en människa vad jag vet. Hoppas verkligen att folk bojkottar boken och inte köper den. Vad är detta att gotta sig i????????"

arlig i sydsvenskan skriver:
"Ja vad ska man tycka om den här boken, tycker det är lite väl mycket smutskastning på knugen han är ju dödskön. Jag tror att han och Drottningen som han säger har redan haft dessa diskutioner för det är ju bara gammalt skit. Bara Pr trick från dom som har skrivit boken."

Storm i mediasnapsglaset alltså. Folket bryr sig nada om sånt som hände för 30 - 40 år sen. Och tycks ha en förbarmande storsint hållning.
Som media-noblessen saknar. Tyvärr.


Expressen Aftonbladet Helsingborgsdagblad SvD DN Sydsvenskan GP Expressen

3 kommentarer:

  1. Tillhör dem som tycker hela spektaklet är sorgligt. Jag är varken rojalist eller republikan, det finns stora fördelar med båda och jag kan inte uppbåda tillräckligt med energi för att bestämma mig.

    Häromdagen var det Arkelsten som skärskådades (med all rätt), nu är det kungen. Nästa vecka hamnar någon annan i rampljuset. Suck, säger jag bara.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. När ska journalisterna själva bli granskade och vem gör det?

    SvaraRadera
  3. Där var väl någon som behövde pengar kan tänka! Och publicitet! Nu fick dom det, tyvärr!
    Tänk om massmedia hade struntat i att skriva, ingen köpt boken, Kungen struntat i att kommentera. Vad hade det blivit då? Niente!!
    Det hade varit bäst!
    Finns ett ordspråk, "Kasta inte sten när du sitter i glashus" undras hur många människor i utsatta positioner, journalister mm. mm. som inte har några "lik i garderoben"
    /B-M

    SvaraRadera