söndag 31 oktober 2010

Totalförvirring på västbanken, eh..nä jag menar västkusten.


En sak är klar, eller, ja klar och klar, men det har förekommit ett bombhot i Göteborg, eller förekommit och förekommit, man misstänker, ja eller snarare upplever, eller kanske är det så att i Göteborg har man liksompå känn att det kan möjligen och eventuellt vara så att någon eller några vill spränga en bomb.
Nu har några anhållits och några släpptts.

Följande ryckta meningar har jag läst i svenska tidningar: "Polisen har lagt locket på när det gäller uppgifter om de anhållna, de frisläppta och själva bombhotet."
"De berättar heller ingenting om antalet gripna, deras ålder eller bakgrund.De är inte från en grupp som polisen känner till eller tidigare hört talas om. Det är inte heller en specifik person."
"Uppgifter i media om att en lastbil skulle sprängas dementeras."
"Det finns ett stort mått av osäkerhet både vad gäller hotet och vilka som kan vara inblandade."
" Eftersom det inte finns något speciellt motiv eller objekt har polisen inte kunnat spärra av något specifikt område. Men det har varit trovärdiga uppgifter och vi har tagit det på största allvar."
"Inga fler gripanden är planerade, men det kan inte uteslutas."

?????????......eeehhhhhh...................Göteborg - you´ve got a problem!
Ring Per Svensson på Sydsvenskan, han kan hjälpa till och starta We Love Göteborg-kampanjen, sen är problemen bort-i-bort-borta!

GP Aftonbladet SvD DN Aftenposten Sydsvenskan Skånskan

22 kommentarer:

  1. Åke Malmros2010-10-31 09:30

    Härliga Aftonbladet låter den chockade familjen komma till tals.

    – Pappa har inte gjort det här.

    – Jag sprang ut på balkongen och skrek efter hjälp. Jag trodde att det var rasister

    – Jag känner mig inte trygg längre. Jag litar inte på någon

    – De tog min mobiltelefon. Och så siktade de på mig med sina vapen.

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8047624.ab

    Araberna kanske inte inviger hela sin familj när de planerar massmord i de värdländer som tagit emot dem och försörjer dem.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-10-31 09:37

    Ja, en ding ding cirkus. Om filttofflorna på SÄPO ändå inte vill berätta mera då är det lika bra att berätta ingenting för att inte sätta myrorna i huvudet på folk. För det mesta är det ändå falsklarm och övertolkning av avlyssnad information och oskyldiga (se kommentar ovan) kommer i kläm!

    SvaraRadera
  3. Och om några dagar släpps de andra två männen och det hela rinner ut i sanden. Ytterligare ett bevis på den paranoida säkerhetspolis vi har som gör allt för att rätttfärdiga sitt existensberättigande. Synd att det drabbar hårt arbetande oskyldiga företagre denna gång.

    SvaraRadera
  4. Åke Malmros......Så mycket fel det blev du
    De gripna är egna företagare och har förmodligen dragit in mer till statskassan under den tid de varit här än vad du gjort under hela ditt liv.

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. "Försvarsadvokaterna",stormar ju din sida Carina-Fina.Hur kan man från polisens sida misstänka sådana rekorderliga integrerade grönsakshandlare,
    som "Janne" menar har varit en positiv tillgång för skattemyndigheten !!Tror att såväl Janne som Thorsten båda känner de anhållna,eftersom man blåögt,viftar bort det hela...En sådan insats från SÄPO,sker inte utan att det finns verkliga skäl till den.Men klart läser man bara vår inhemska vänsterpress,kan ju sådant aldrig inträffa.I varje fall inte bland våra välkomnade arabiska invandrare !!!Slutligen Åke,det hjälper inte att du gör ett gott försök,att öppna ögonen på de blinda,dessa vill vare sig se,eller höra..Bara försvara vansinnet !!

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2010-10-31 13:09

    Jag försvarar inget vansinne, men har hittills varit föga begeistrad av SÄPOs kompetens. Tror då mera på försvarets säkerhetstjänst Fst/Säk!

    SvaraRadera
  8. Övertygelse, Lars, det kallas övertygelse.
    Alla har sin, jag min. Jag är idealist men också realist, plus förstås då att jag har nåt som jag inbillar mig är kvinnlig intuition, där för ser jag HOT mot allt det goda jag tror på, det gör mig skräckslagen. Så skräckslagen att jag vill varna alla de som inte ser och hör samma saker som jag.
    Men det är svårt.
    Många tror att övertygelsen det är nåt man ska slå "dom andra" hårt i huvudet med. Men det hjälper förstås inte.

    SvaraRadera
  9. Re:Thorsten S
    Finns det kvar ?? Hade uppfattningen att hela vårt "försvar" lagts på is !!De fåtal som är stridsberedda finns väl just nu i Afghanistan?Alla övriga fick väl sparken,eftersom de inte ville åka såååå långt för att skjuta...`( vad gäller SÄPO`s kompetents,överenstämmer den väl med landet i övrigt !!)

    SvaraRadera
  10. Thorsten det är inte SÄPO som beodrar en insats. De tillhanda håller enbart information till åklagaren. Fast du vet väl inte mer om SÄPO än det Jan Gulliou skriver. Det kan ursäkta ditt dåliga kunnande.

    SvaraRadera
  11. Carina-Fina:Kan en gammal man också ha en kvinnlig intuition ??Annars har ju jag hela mitt långa liv,levt en form av dubbelkön i dessa frågor!!!Vidare ser jag ett stort HOT,från det jag INTE TROR på.Allt för att också idag söndag vara lite "käringen mot strömmen"

    SvaraRadera
  12. Du har säkert massor med intuition och magkänsla, Lars! Och du har passion för ditt fadersland, och för det älskar jag dig.
    Och jag vil, vill, vill inte att du ska vara en utträngd minoritet, och att du ska få en fin plats att vila på när det blir din tid att somna.
    Och här i Sverige ska vi vara för evigt tacksamma för de få kärringar mot strömmen som finns!

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2010-10-31 14:17

    Alltså, hade jag för ett år sedan av en slump hamnat i en lika trevlig blogg, men präglad av överdrivet gulligull och PK-tänk i en del inlägg och kommentarer, då hade jag troligen blivit motvalls även där också och kritiserat problemförnekandet. Men nu har jag hamnat här (och mera än ett sidekick klarar jag inte som förvärvsarbetande) och känner att jag knappast behöver stryka invandrings- och islamkritiska inlägg medhårs här. Då skulle det ju inte bli debatt, och debatten är väl själva poängen med bloggen, eller?

    SvaraRadera
  14. Thorsten S:
    Tappa nu inte sugen Thorsten,jag måste ju ha någon som vågar visa sitt namn,som jag kan klanka ner på !!!Troll och "anonyma" är ju inte samma klass att "strida" mot...I slutändan tror jag alltid på min förmåga att "omvända" till det bättre,även de svåraste fallen..Ha en bra söndag,Thorsten..

    SvaraRadera
  15. När alla tänker lika, tänker ingen.
    Ni är toppen precis som ni är!

    SvaraRadera
  16. Thorsten Schütte2010-10-31 16:27

    Jag tappar inte sugen, vi vispar på som hittills. men jag ville få det sagt en gång...

    SvaraRadera
  17. Det har inte undgått oss, Thorsten, att du är en Man med världssamvete och ett stort hjärta!

    Här ska vi inte ha några tappade sugar, bara jäkligt höööööögt till taket!

    SvaraRadera
  18. Re:Thorsten S
    Bra du kämpar på.Själv har jag haft dåligt samvete,sen jag hade fräckheten att placera dig som "ossi".För detta ber jag om ursäkt,ibland skenar tangenter iväg utan att hjärnan riktigt hänger med...Det har du säkert märkt att blog innehaverskan också lider av tidvis...Alltså kan vi alla fela.Men som kristen måste jag ju tänka på vilodagen,så jag helgar den...

    SvaraRadera
  19. Thorsten Schütte2010-10-31 17:56

    Nja, Wessi med ett nödrop, uppvuxen i Kassel med "Zonengrenze" nära som ett exotiskt utflyktsmål. Sedan har både kristna vänner i Nordhausen och ångloken i Saalfeld och vid Harzquerbahn samt systrar i (West)Berlin gett anledning till många DDR-stämplar i passet. Sista besöket i DDR gjorde jag och min fru som en dagstur Trelleborg-Sassnitz augusti 90, då bad vi få stämpel i passet som ett minne...

    SvaraRadera
  20. VA?!!???!! Vad i "#"##"&%¤#¤##¤ säger han, ÅMånsson!!???!! Blogginnehaverskan har tangenter som skenar fortare än tankarna????!!??Modig där bakom tangenterna VA, VAAAA??!!?

    ha-haha-ha, det har nog hänt - guilty as charged.

    SvaraRadera
  21. Thorsten Schütte2010-10-31 20:39

    Det kallas för verbal inkontinens och kan understundom drabba den bästa, även undertecknad...

    SvaraRadera
  22. Thorsten Schütte2010-10-31 21:38

    Troligen bidde det en tumme:
    http://www.dn.se/nyheter/sverige/bada-anhallna-har-slappts-inget-hot-kvarstar-1.1199770
    Mera sådant och ingen lyssnar när det verkligen gäller!

    SvaraRadera