måndag 1 november 2010

Blodigt världskrig mellan Obama och - Gud?


Vad väljer du? Se CNN-videon med en "ambitiös" muslimsk världskrigare, Muslim Imam Anjem Choudary, som vill ta bort människo-skapade lagar och införa "gudomliga" sharialagar för hela världen.
Anjem Choudary: I’m smiling because sharia is coming by public awareness and possibly a military coup.

8 kommentarer:

  1. Denne man, han satt och sa ibörjan på varje mening: "let me tell you" och så satt han och viftade uppfodrande med ena handen! Mycket provokativt!
    Han är galen och vi måste ta honom på allvar! Dom är galna allihopa dessa krigiska muslimer. Dom vill att hela världen ska bli muslimsk. Därför tror jag att han är en fullständig galning! Och jag får kalla kårar efter ryggraden.
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Får precis som du jättekalla kårar, B-M! Men i USA talar man öppet om faran, här sopar vi under mattan. Tills den exploderar, shit, jag är verkligen obehagligt berörd.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-11-01 13:04

    De här (lilla undergruppen av) muslimer är tyvärr inte galna, utan konsekventa med utgångspunkt från en strikt bokstavlig tolkning av koranen, precis som fundamentalister i andra religioner. Likande resonemang fanns/finns hos korsfararna och hos den grupp av extremzionistiska judar som vill kasta ut alla palesinier ur palestina. Att fundamentalismen växer i vår komplicerande värld beror väl på att den är en bekväm flyktväg ur nödvändigheten att tänka själv (det kräver nämligen en viss ansträngning!).

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-11-01 14:20

    Beror på definitionen. Om vi gissar 1% är det litet relativt sett, men för en miljard muslimer motsvarar det 10 miljoner som förstör för de andra 990 miljoner muslimer och oss andra...

    SvaraRadera
  5. Jomenvisst korsfararna, men, det var i tidiga medeltiden, men detta händer nu och blir för oss, som lever idag, skrämmande.
    Och med min definition "galna" menar jag inte ointelligenta såklart.
    Vi svenskar har en benägenhet att inte ta hot på allvar, vi viftar undan och bortförklarar.
    Den här "lilla" gruppen, kan växa och bli större, om hatet till oss västerlänningar frodas av typ, sådana som Anjem Choudary vi såg i CNN.
    Jag har alltid ansett att det är fel att försöka "pracka" på människor med annan trosuppfattning eller ingen alls, vår tro! Men detta är precis vad denna skäggprydde handviftande gubben vill! Annars jävlar......
    /B-M

    SvaraRadera
  6. Re:Anonym B-M /Carina-Fina m.fl
    Det glädjer en gammal man,att ni yngre har börjat inse faran,som lurar mitt bland oss.Första gång jag upplevde verkligheten i deras lagar (shira) var för c:a 25-30 år sedan.En offentlig halshuggning av två "otroende" el.kriminella.Ja,jag tittade tack o lov "bara" vid första hugget...Detta skedde i Riad,en av USA bästa vänner i Arabvärlden !! Vad sker i de länder som är deras/våra fiender ???Önskar att jag efter detta också som du Thorsten kunde underskatta faran,men tyvärr här viker jag inte ner mig...

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2010-11-01 19:10

    Just det, Saudi-Arabien. Här visar sig västs och framför allt USA´s dubbelmoral med all önskvärd tydlighet. Oljan tystnar kritiken (och sedan har ju USA dödsstraffet kvar...). Av de 19 kaparna 9/11 kom 15 från Saudi-Arabien!

    SvaraRadera