måndag 1 november 2010

psssst,Ohly, du tappade nåt - ansiktet!


V hoppar nu av Afghanistansamtal

Vänsterpartiet vill ha bistånd i stället för militärer.
Därför hoppar man nu av (läs: ingen vill snacka med dem, eller kanske inte ens ta i dem med tång????, min anm.) samtalen om en bred uppgörelse om Afghanistantrupperna.


”Tanken svindlar när jag tänker på vad vi kunnat åstadkomma om västvärldens pengar hade satsats på afghansk välfärd i stället för på bandvagnar och missiler”, skriver Lars Ohly.

Dream on, säger jag bara. Läs "Talibanerna riktar in sig på sjukvårdarna" för lite reality check, Ohly!

Aftonbladet
SvD DN

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-01 08:53

    Jag tror att nu är chanserna goda att alliansen + MP + S kan göra upp. När de sedan ändå sitter runt samma bord de kanske kan resonera sig fram till rimliga förbättringarn i sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen, väntar man tills den parlamentariska utredningen är klar 2013, har annars många människor till hamnat mellan stolarna och blivit utförsäkrade!

    SvaraRadera
  2. Hemska tanke! Iofs så är det ingen större skillnad på de partier du räknat upp Torsten....det enda område som dessa partier kan gå över blockgränser över är invandringsfrågan så mao är det den viktigaste frågan för dessa partier.
    MASSinvandring till varje pris!

    /HellBoy

    SvaraRadera
  3. Ja, Thorsten så är det..Men i den frågan tror jag knappast Högern viker ner sig...Har man sagt A,säger man säkert B.En uppgörelse med Socialisterna,vore en allt för stor groda att svälja !!Men den fråga som jag med intresse ser fram mot,är vår stora valfråga i SD-invandringen-
    Hur skall man vrida sig här,för att komma ned med fötterna före ???

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-11-01 17:46

    Det här är just mitt problem med SD - dom landar alltid med fötterna, d v s invandringsfrågan först, oberoende vad problemet som diskuteras handlar om. Precis som MP fick en lång väg vandra tills man hade ett program som är heltäckande och blev respekterat i politikens finrum, så måste också SD jobba med att bredda sig, om man inte vill förbli i politikens marginaler. T ex kan ju SD väcka frågan, varför det inte har en plats i den parlamentariska kommittén för socialförsäkringsfrågan som ska lägga fram sitt betänkande 2013. Eller så kan SD som enda parti ställer sig bakom ett avskaffande av den korkade trafikförsäkringsskatten. O s v, gediget politiskt fotarbete på alla fronter, oglamoröst, men nödvändig!

    SvaraRadera
  5. SAK har ju varit i Afghanistan i 28 år, hur kunde de vara där innan vi började slösa pengar på bomber och granater?

    SvaraRadera