onsdag 3 november 2010

Baksmälla (ja förlåt, men är vi Götet så..) i Göteborg.


Debatten går livlig i Göteborg, polisen är nu anmäld för terroringripandet och det alla undrar är förstås "Vad låg bakom terrorbluffen?". Om det nu var en bluff.

Vill vi försvara det öppna samhället eller är sekretessen i "känsliga" ärenden viktigare? Ska vi låta oss skrämmas såhär?

Mitt svar: Öppenhet är A och O här och nu, inte minst för polisen själv. Det löjets skimmer som nu faller över insatsen är skadlig för hela svenska rättsväsendet. Vi kan inte leva i tron att Sveriges poliskår består av Kling och Klang. Ut med språket.

9 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-03 13:38

    Instämmer till fullo, även i denna analys:
    http://www.metro.se/2010/11/03/79599/hotad-av-polisen-i-sitt-hem/
    Förödande av två skäl:
    1) dom traumatiserade oskyldigt drabbade
    2) riktiga terrorister gnuggar händerna. Skulle dom ge anledning till varningssignaler är det ingen som tror på dom längre...

    SvaraRadera
  2. Läst 1. och 2. Det ser mörkt ut.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-11-03 15:05

    Ja, kolla på gp.se de första fyra, fem artiklar. Man blir fullständigt mörkrädd!!!

    SvaraRadera
  4. Så du tror på rent allvar att dessa familjer,hade rent mjöl i påsen,Thorsten.. Nej,nej,nej en sådan aktion sker inte utan att det finns mycket starka misstankar/bevis...Nog måste du väl inse att "svensk" press,är lika neutral som gamla "Neues Deutschland"Låt dig inte indoktrineras,avvakta och se vad som kommer fram,ärendet är inte avslutat !!

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-11-03 17:55

    Lyssnade på polisen i radion i dag, dom själv medgav att personen i fråga skulle bara hämtas för att höras upplysningsvis och att någonting på vägen måste ha fruktansvärt snett, så nationella insatsstyrkan kom och hämtade honom som misstänkt. Jag är lika angelägen som ni andra att riktiga terrorister åker fast, men med sånt här strul blir dom ju bara hjälpta!

    SvaraRadera
  6. Ja,hjälpta blir de,genom vår enögda press och politiskt skolade journalister.. F.ö lär inte nationella insatsstyrkan sättas in,utan att det finns orsak.. Dessa har ju rest från bl.a Sthlm-området !!!Avvakta och se Thorsten,i slutändan kommer alltid sanningen fram !!!Alla våra nysvenskar,är inte lika oskyldiga som den i Landskrona....

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2010-11-03 19:01

    Men den här "ingen rök utan eld" attityden är ju farlig. Här är det ju frågan om invandrare som har gjort allting rätt, har bra jobb, är integrerade (har levt nästan lika länge i Sverige som jag) och pratar t o m göteborgska. Och just i fallet med mannen som bara skulle höras, men inte anhållas (eftersom han inte var misstänkt ens) har ju polisen medgett att det gick fruktansvärt snett. Just att skära alla invandrare över en kam gör ju att kritiken blir ej trovärdig och då kan även berättigad kritik lätt avfärdas. Man ska alltid utgå från individen, ej från gruppen!

    SvaraRadera
  8. Thorsten, du är jordens salt!

    /Öbon

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2010-11-04 13:23

    Tackelitack, Öbon. Är det något jag har lärt mig här i livet är att varje medalj har två sidor och att livet är fullt av situationer där folk kommer i kläm utan egen förskyllan!

    SvaraRadera