fredag 5 november 2010

Världspanik.


För tjugo minuter sedan var jag inne på en dansk tidning och läste jätterubrikerna om EXTRA, LARM, VARNING och BOMB på tyska ambassaden, över hela första sidan. Nu gick jag tillbaka, och på danska Politiken läser jag: Ofarligt. Misstänkt paket visade sig innehålla cd-skivor, så avspärrningarna vid ambassaden i Köpenhamn kan nu plockas bort.
Nutidsmänniskan håller på att bli schizos som lätt och obekymrat kan pendla mella red-high-alert och totalt ko-lugn på bara ett par sekunder.
Undrar hur detta påverkar medellivslängden?

2 kommentarer:

  1. Allting går att sälja med mördande reklam...Våra små länder i Norden (folkmässigt),kan ju inte finna säljande nyheter dagligen.Bortsett från alla småbrott,bränder,rån etc, som tystas ner av etniska skäl.Se gårdagens enorma uppbåd kring vår monark,för en "nyhet" som troligen fyllt 40 år.Ja, det är inte lätt för våra "smådrakar"och konkurrera med de stora i världen.Dessutom har vi ju en censur,i flertalet fall.Därför måste en bomb i Köpenhamn,vara som en välkommen julklapp på julafton,för dem..Men har skrivit det tidigare,mig förvånar att sååå många köper och läser sådan smörja..

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-11-05 13:18

    Det finns inget farligare för säkerheten än upprepade falsklarm, allt från brandlarm på jobbet till terrorjippon som de ovannämnda och i Gbg förra helgen. Ropar man för ofta "vargen kommer" i onödan lyssnar ingen när det gäller!

    SvaraRadera