söndag 31 oktober 2010

-"Äh, - vi bara skojade"


Thorsten Schütte sa...
"Troligen bidde det en tumme av bombhotet, läs DN.Mera sådant och ingen lyssnar när det verkligen gäller!"

Jamen, synen på svenskt rättsväsende........ efter Julian Assange-debaclet senast...... eller ska vi gå tillbaka till Olof Palmes dagar....... - så får ju omvärlden vettlös hicka efter detta!
KAN det vara möjligt att Göteborgspolisen inte har på fötterna?
Eller är detta bara värsta listiga agent007-superfinten, en avledande manöver???

Hädanefter på utlandsresa: where do you come from? Svar:Pajaslandet.

Måste berätta om i mitt förra liv när min dåvarande man, pojkarnas pappa, var krögare ute på Djurgården. Det var en mörk vinternatt, och i motsats till sommarnatt så var det tomt, ödsligt och garanterat turistfritt. Jag vandrade runt matsalsbordet ovanför restaurangen med min kolikbebis i famnen, vaggande, vyssjande och sjungande, när jag plötsligt hörde ett fönster krossas. Jag smög fram till det stora fönstret och hörde små dunsar och mumlande röster, så jag rusade in till min man, purrade honom skärrat: -Du måste vakna, det är tjuvar på restaurangen!
Den mannen gillade aldrig att bli störd, så han röt åt mig att lägga av, för säkert bara inbillade jag mig.
_ _ _ _ _
Fast, ni vet ju nu, att jag aldrig ger mig.

Så rätt snart var han på väg ner i sin morgonrock, jodå, mycket riktigt, han hörde inbrottstjuvar!
Exmaken ringde polisen, och bad dem komma snabbt - utan blåljus och sirener.
Det tog sin tid, men snart hörde vi en bil som exmaken gick och mötte. NU, skulle det bli åka av för tjyvarna!!!!
Fast.
Poliserna måste vänta tills det kom en till bil med förstärkning, för det kunde ju vara livsfarligt att gå in dit. Man visste ju inte hur många de var, om de var beväpnade, eller hur farliga de var.
Efter lång väntan fick exmaken nog, ryckte upp köksdörren, beväpnade sig med köttyxan och dundrade in.
Där satt det två lodisar på golvet och åt resterna av dagens nybakta bröd och det första drickbara de hittat, pastisse.
Det var ju himla skönt för alla poliserna som lyckligt kunde åka hem oskadda, och exmaken som fick krypa tillbaks i bingen.

Expressen
Aftonbladet vg SvD Ekstrabladet GP

4 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-01 07:46

    Ja, och varje ingripande mot skötsamma medborgare som visar sig vara oskyldiga lämnar en traumatiserad person + familj som, om de inte är mycket robusta, tappar tilliten till samhället. En draksådd!

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-11-01 12:38

    Man får inte hella glömma att många flyktingar har ju hemska minnen från diktatur, tortyr och krig. Så att bli hämtat av polisen i gryningen kan ge fruktansvärda flashbacks...

    SvaraRadera
  3. Jag spekulerar i att min kommentar kanske kommer att raderas, men ändå. Du säger själv att alla får tänka och säga vad de vill... Glädjande! ;-)

    För det första, visst, man kan tycka vad man vill om Polisen i Sverige. Ibland gör de bort sig, helt klart. Men de är inte värst mer eller mindre kompetenta än i de flesta andra utvecklade länder. Och ofta bundna av instruktioner och reglementen som för lekmän ibland kan verka, milt uttryckt, underliga. Som i den situationen du beskrev från ditt eget liv. Visst låter det tragikomiskt...

    Ett tillslag som det som beskrivs från Göteborg är dock fullständigt normalt och utfört enligt standardformulär 1A för inbrytning vid kännedom eller misstanke om grov brottslighet. Inget konstigt med det alls, vad gäller utförande och metodik. Och sen vet vi ju inte vad som ligger bakom informationsmässigt. De misstänktas och deras familjers uttalanden i pressen kan man tala tyst om, i bästa fall är de chockade och upprörda, i sämsta fall duktiga på att sprida desinformation och skapa misstro. Utredningen får visa hur det ligger till, förhoppningsvis...

    /Peter

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-11-01 17:13

    Det var väl inget för Carina att radera, det är ju ett mycket komplext problem där alla har rätt på sitt sätt. Men traumatiserande är det, i synnerhet om man är oskyldig (vilket jag tror kommer att visa sig så småningom) och har tyngande erfarenheter från sitt tidigare hemland i bagaget. För att nämna ett helt annat exempel:
    Pappan till barnen som mördades i Arboga som, i stället för att få hjälp i samband med chockbeskedet att hans barn har dödats, anhölls som misstänkt gärningsman. Hur klarar man sådant med förståndet i behåll?
    Jag tror polisen/rättsmyndigheter kan, när ett sådant misstag har begåtts, efteråt vara generösa m a p ursäkt, erbjudande om stödsamtal och skadestånd. Då kanske man behåller dessa plågade människors lojalitet med samhället trots allt!

    SvaraRadera