lördag 9 april 2011

"Konsumtionsfasta"!


världens bästa nyord!
Malin Wollin på Aftonbladet: Om jag fick igen pengarna jag lagt på H&M-toppar vore jag lika rik som Stefan Persson.
Så skippa jakten på underhållning, korkad lyxkonsumtion och tidsfördriv i form av all dötrist, hjärndödande obehövlig och helt omotiverad shopping.
Ullaredssemestrar går helbort.
Låt oss alla skaffa ett liv istället.

Wollin,Aftonbladet
Aftonbladet

Tack milde tid att det gått framåt.


Programledaren Stina Lundberg Dabrowski:
" När jag ledde Nöjesmaskinen med Sven Melander tjänade han dubbelt så mycket som jag. Jag var så korkad att jag bara krävde tre fjärdedelar av hans lön."

Tänk!
Inte så länge sen, men visst går det framåt för jämlikheten, även om det inte går som en Ferrari.
Gudrun Schyman kan hålla på att bränna upp pengar och lägga stor vikt och stolthet vid att kvinnorna mer och mer behåller sina egna efternamn vid giftermål.
Det är kosmetika.
Det viktiga klarar vi kvinnor alldeles själv, steg för steg, för steg.

Här är Äntligen(!), ett understatement.


"Gryningspyromanen", som genom åren varit misstänkt för hundratals bränder har äntligen dömts, åtta års fängelse blev det. Vilket kommer att överklagas.
En tidsbegränsad lättnad för befolkningen i Skåne.
Rikspolisstyrelsen har konstaterat att mannen kostat samhället omkring en miljard kronor. Hälften i uppbrunna värden, hälften i kostnader för polis, åklagare och domstolar. Offrens personliga lidande inte inräknat.

När det brinner i min vackra gamla korsvirkeshemstad Ystad eller omgivningen runt omkring, så "vet" alla vem som är den skyldige, så är det i småstäder.
Men, detta har varit en never-ending-story, den galne polisgäckande haveristen har häktats, friats och fått massor i skadeständ, häktatas, friats och fått nya skadestånd.
Polisen satte in enorma resurser för att punktmarkera Ulf Borgström dygnet runt, men "lyckades" tappa bort honom varenda gång.

Mannen hatar poliser - feita jäuvla svijn -är yrkeskriminell och planerar och tänker inte på annat än nästa "uppdrag", är livsfarligt manipulativ och känslomässigt avtrubbad.

Jag beklagar mannens uppväxt och hans trasighet, men straffet borde givetvis bli en ändlös sluten psykiatrisk vård. Hans frihet är medmänniskornas ofrihet.


Aftonbladet
Expressen GP

Oväntat norskt friskhetstecken!


Norska Senter-ledaren Liv Signe Navarsete blev, in för TVkamerorna, orättvist beskylld för att regeringen reducerat födseltalet i en landsortsbygd och inte nog kämpat för sjukhuset.
Men detta stämde inte och fick S-ledaren Navarsete att kokande gå till storms i svaromålet. Inför öppen mikrofon rasade hon:

-"Du vet ju inte vad du snackar om........ Jag har stått på varenda barrikad..... Jag accepterar inte att du står här och säger att Senterpartiet... Jag har slitit dagar och nätter på just denna fråga...... Och så ska jag stå här och ta skit!"

Självklart kommer nu de ängsligt beskäftiga medpolitikerna och media, skrapar med fötterna, och kräver ursäkter av "den okontrollerade".
Själv önskar jag att vi hade fler levande politiker, såna som Navarsete, som bara reagerade spontant på ett högljutt och felaktigt påhopp.
Hon visade att hon är lika mycket människa som du och jag.
Liv i debatten?
Normal reaktion?
Vad säger ni, vill vi ha Navarsete eller våra teflonyberpolitiker?

Får vi se detta hända i Sverige?
Reinfeldt, Måddan, Hatt, Annie, Hägglund, Björklund, Juholt och hans nya grupp av politiska medarbetare som inte lämnat så mycket som ett fotspår efter sig, trots 17, sjutton, år i partitoppen (Waidelich och Moberg), Fridolin?

Knapppast.

fredag 8 april 2011

Varsågoda - universums bästa fredagsnöje:


Klicka här:Titta - njut.
själv skrattade jag så jag kiknade!

Norge har sin olja och Northug,


vi har maten!
Matvarusortimentet i norska butiker är betydligt mer begränsat än i svenska.
Det gäller även när man tar i beaktande butiksstorleken, det svenska varu-utbudet är väsentligt mycket större både i små närbutiker och i all slags stormarknader.
Den norska rapporten gäller i huvudsak färska varor som bröd, kött, mjölk, ost, korv, ägg och kyckling. Dessutom har undersökningen gällt pasta, ris, kaffe, läsk, öl och fryst fisk.

Det finns till exempel dubbelt så många ostsorter och korvtyper, samt nästan tre gånger så många typer färskt bröd i Sverige.

Sverige - Norges, 1 - 0, och nu snackar vi livets väsentligheter!

Aftenposten

Vi har hör den förut, ja, vi har hört den förut.........



Maud Olofsson:-"Jag kände inte till 12-miljonersavtalet med Vattenfalls Lars G Josefsson"

Aftonbladet Expressen

Folktandvården, nu får ni ge er!


"Dålig tandhälsa är ett mycket stort problem i vissa socialt utsatta områden". Dålig kost och munhygien ligger bakom detta, så nu tar folktandvården krafttag och erbjuder drygt 4.000 ettåringar särskild vård.

"vissa socialt utsatta områden", hmmmm, var kan det vara, vad menas med denna fina och väl genomtänkta formulering, och en artikel illustrerad med en rågblond flicka i tandläkarstolen.
Ja, för folktandvården vill ju absolut inte peka ut nån, tro bara inte det. En blond liten flicka är väl alldeles lagom harmlös?

Denna yber-ängsliga finkänsliga tillrättaläggning och omskrivningar missar målet.
Folktandvården är för rädda och fega för att rakryggat tala till målgrupen.
Men.
Det ÄR inget konstigt att människor som kommer från miljöer utan rinnande vatten, el, avlopp och utbildning, tandborstar m-m, m-m inte har lärt sig att sköta hygien och tänder, som vi här i västvärlden har fått lära oss.
Kunskap och utbildning om hur man sköter barns tänder, bra och nyttig mat, noll socker, inget småätande, tandborstning tre gånger om dan är mycket, mycket klokare än ett vanskligt fluorexperiment på småbarn.



DN

Självklart ska män ha samma rätt som kvinnor att ta sig ett barn.


-"Självklart ska kvinnor få skaffa barn utan en man, och detsamma bör gälla för män som längtar efter barn. Det viktigaste för barnet är att vara önskat och älskat. Hur många föräldrar det har eller vilket kön dessa har spelar ingen roll", skriver debattören Carlos Rojas

Häromdan läste jag en kommentar nånstans:
-"Varför har vi inte en massa gravida kvinnor som ligger huller-om-buller på BB, och sprutar ut bäbisar."
Ja, eller hur. Sen kan hugade spekulanter bara komma dit upp, platta till näsan i bäbis-skyltfönstret, och köpa den som dom tycker är bäst. Blir det flera bud, varför inte starta budgivning.
Om någon liten ynklig bäbis blir kvar, sälj det med Rat-avdrag.

Länge leve Egoismen.

torsdag 7 april 2011

Greider på Segway, veckans nätsnackis.



I ett Babel-inslag kritiserar journalisten och debattören Göran Greider, Solsidan som ett skyltfönster för Reinfeldt-Sverige.
Likt ”Solsidan”-Fredde, åker Greider runt på en Segway, för 70 000:- . Klippet har blivit en stor snackis på nätet.
En Facebook-grup under namnet ”Låt Greider leda 1:a majtåget – på Segway” har blivit en hit för Greider.
Och en riktig karriärskjuts.

Resumé

Jordens medelpunkt förflyttad.


Under gårdagen attackerade Ulf Adelsohn regeringens skötsel av järnvägen i Sverige.
Idag kom beskedet att han slutar. Enligt SVT blev han petad.

Jag är bekymrad.
Riktigt bekymrad.
Hur ska Ulf Adelsohn överleva i mediaskuggan?
SJ, däremot, återgår behagfullt till strutsverksamheten och andas ut.

Resumé

En astrid?!? Bah, snålkärring, hit med ett par hammarsköldare!


Kvinnan,67 år, i Malmö, bad en 25årige man att hjälpa henne att öppna dörren till sin bostad. När mannen hjälpt henne tog hon upp sin plånbok för att ge honom en 20-kronorssedel som tack för hjälpen.
- Då snodde han plånboken och stack.

Vilken hopplöst och förtvivlat svinaktig krock mellan varmt hjärta och kalla händer.

Skånskan Sydsvenskan

Hur vill bo som gamla?


Jag läser om Monica som startade kollektivhus och om Angelina Werner, som har stått i kö till seniorboende sedan hon var 17 år gammal.
-"Det är skönt att veta att man kommer ha sällskap och att det finns hjälp med städ och tvätt när man behöver det."
Hjälp.
Typ.
17 år - gulp.
Och här är jag liksom, fortfarande en blomma (?), sant, men som otvivelaktigt går mot livets höst om sådär 15 - 20 år. Mitt motto, "lev idag", kanske blir en nitlott? Ja, ja, ingen ko på isen, men man kanske skulle bry sig?
Läser om det äldreboende som ligger mig närmas geografiskt, där finns restaurang med fullständiga rättigheter, gym, pool, bastu, målarateljé och bibliotek.
Invånarna anordnar aktiviteter som vinprovning, konstutställning, körsång och linedance. PRIS: En tvåa på 52 kvadratmeter på Svalnäs kostar 4 816 kronor/mån. KÖ: 13 000 personer. Väntetiden - 10 och 20 år. Kökrav - medlemskap i Blomsterfonden 250 kronor/år.
13 000 personer i kö! Hur många måste dö varje år om jag ska hinna dit?
Nä, det får va.
Dessutom kommer säkert exmaken som ställde sig i kö där för över trettio år sen, att komma steppande från linedansen, slå sig ner där utanför bastun och nöjt sippa på ett glas årgångsvin....
Det har vi prövat en gång.
Tillbaks till ruta ett, GDG, är man lite enstöring så blir det förmodligen inte lätt att inte kunna klara sig själv.


Expressen

Centern behöver skaffa sig ett liv!


Maud ska bara vänta in sin fulla stadsrådspension och en rejäl miljonbonus från elleverantörerna, sen jäklar i min lilla låda, har Måddan gjort tillräckligt lite för svenskt samhälle.
Vem som ska efterträda?
Beats me.
Har aldrig sett nån av de tilltänkta damerna, kunde inte skilja dem från tapeten.

Aftonbladet Aftonbladet SvD SvD SvD

Arbeit macht frei.


Läs Aftonbladets artikel om Erik Widegård, svårt cancersjuk, som tvingas till förnedring i livets djupaste kris. Noll hjälp från försäkringskassan.
Bilden av ett isfrostigt och totalt hjärtlöst land, Sverige

onsdag 6 april 2011

Årets svenska kissnödigaste skamfläck, Eric Sjöström avgå!


Chefen och konstnärlige ledaren för Cencurhuset, har en text på sin hemsida:
"Vi ger röst åt författare och andra skribenter vars ord har tystats.." och "I Kulturhuset har åsikterna och orden alltid böjts och prövats, kastats upp och snurrat runt. Ett yttrandefrihetens hus."
Du är en skam.
Eller-
Sätt upp föreställningen på nytt i ursprungsutförandet - med polisbevakning.

Det är en erbarmlig paradox att medan vissa delar av världen kämpar för yttrandefrihet och betalar med sitt blod, så bjuder Sverige in människor som vill tysta oss med sharialagar och hot, med öppen famn.

Bojkotta Cencurhuset!
DN
DN SvD

Ett par plusgrader,


inget för oss vikingar - vi dyrkar solen så in i norden!
Vår svenska huvudstad leder med uteserveringar över de norska och finska, med våra 1892 hett efterlängtade favoritvattenhål.
Nu drar jag till Speedy och sätter på sommardäcken!

sent omsider....


Ingen kan bli hetare än en bibliotekarie i år, en så kallad "chic nörd".
I vår är runda glasögon, vadlånga kjolar och stickade koftor lika rätt på baren som på kontoret.
Björn gör tummen ner för vadlånga kjolar och stickade koftor, fast kommunens bibliotekarie gör en dubbel bakåt-molotovflippflopp av lycka - hon har väntat 30 når på att bli hottest chic in town.

WOOOOOPS!



Libyenflygningarna inställda idag - glömt beställa bränsle.
- Allt har gått väldigt fort, vi fick ett riksdagsbeslut i fredags. Vi landade med flygplanen på lördagen.
Fyra dagar.


Expressen
Aftonbladet

Äh, bara ett litet missförstånd!

Ah, svunna tider, lyckliga tider.


Under mitt blogginlägg Halleluljah skriver Ulf Hjertén:
"Kan möjligen ett alltmer individualistiskt och materialistiskt tänkande göra oss mindre benägna att utveckla goda relationer och bygga gemenskaper där den andre får plats? Carinas inlägg väcker tankar."

När jag läste Ulfs rader fick jag direkt-flashback från sänglampans korsord igårkväll. Bildkorsordets 50tals familj på cykelsemester snörpte ihop hjärtat på mig, jag fick nåt slags halsklump och lite vått i ögonen. En känslostorm innan nattsömnen, hmmmm. Jag är verkligen inte nån bakåtsträvare, nostalgigök eller gårdagskramare, men titta på bilden!
Så sagolikt vacker, så enkelt, vilket skimmer.
En familj tar sig ledigt en söndag, packar ner matsäck och de två barnen och drar längtansfullt ut till naturen, så stillsamt, så opretentiöst, så nära.
Plötsligt mindes jag dofterna, närheten, tystnaden, lugnet, de små men hjärtligt oförglömliga glädjeämnena, vänskapsband, vi-känslan.
Då, innan mobiltelefoner, iphones, ipads, headsets, platt-tv, datorer, laptops, stress, mailbox, twitter, tvättmaskiner, diskmaskiner, dagis, pengajakt, statusjakt, girighet, bonusmiljoner och JAG-et.

Hallelujah!!!


"Vårt land kan blomstra i framtiden" skriver
Integrationsgruppen (S) Johnny Berglund Karolina Andersson Klas Corbelius Irma Görtz Jan-Erik Persson Simon Dejanovic Seydi Barkarmo Li Teske Billy Gustavsson i Folkbladet.

"Det är hög tid att vi öppnar våra gränser mer och hjälper fler. Fler som behöver vår hjälp och vårt stöd. Gör vi det kan vi göra vårt land till ett ännu rikare land.

Utan invandring, mångkultur och internationell solidaritet skulle Sverige idag vara ett fattigt land inte bara ekonomiskt utan även kulturellt. Invandringen har bidragit till att göra vårt land så fint o vacker som det är idag, byggt upp den industri som vi är så stolta över, berikat vår mat och utvecklat vår musik. Invandringen har öppnat våra sinnen."

Välkommen till de frommaste Socialdemokraternas Happyland, love, peace and understanding, sockervadd till alla och butler i tunnelbanan, skygglappar delas ut från BB, låt oss greppa varandras händer och gemensamt sjunga We shall overcome -halleluljah!

Utanförskap, integrationsovilja, hedersvåld, barnäktenskap, kvinnoförtryck, gruppvåldtäkter, massarbetslöshet, analfebetism, assistansfusk, terrorism, gängvåld, religiös fanatism, tvångsäktenskap, bidragsberoende, ökad brottslighet?
Det är sånt dom har i Danmark.

Forever young, piece of curcumin.


Observera först: idag är den 6e(sjätte)april!!
Drömmen om ett längre och friskare liv kan vara inom räckhåll. Den mikroskopiska masken C. elegans kan vara nyckeln – forskare har lyckats förlänga livet på den lille krabaten med 60 procent. Medicinen? Vanligt färgmedel.

Ida Klang är doktorand vid Karolinska institutet och en del av det forskarteam på amerikanska Buck-institutet som fått fram de häpnadsväckande resultaten. Genom att mata maskarna med Tioflavin T och curcumin, ämnen besläktade med det gula färgmedlet i curry och gurkmeja, har man inte bara lyckats förlänga livet, utan också höja livskvaliteten hos maskarna avsevärt. De manipulerade maskarna betedde sig helt enkelt osedvanligt piggt för sin ålder.


Nu ska jag berätta om en annan liten mask, om en liten mask som heter Max.
Lilla masken Max han var rosig rund och rask, ja han var en riktig lurifax.
En dag blev Max bjuden på en maskerad. I en liten maska blev han kär.
Sköna mask så sa han, men hon svara tvärt:
Känner inte du igen din egen lilla stjärt!


GP

Gulblå nyhet toppar alla svenska tidningar idag.


Idag avslöjar Riksbanken motiven på våra nya sedlar.
Och det finns inte en enda svensk som inte har en åsikt om valet av kulturpersonligheterna från 1900-talet.
I Dalarna till exempel är det snudd på Dalauppror:
"Ingen enda kulturpersonlighet från Dalarna fann nåd när de nya sedlarna presenterades. Ingen Anders Zorn, Carl Larsson, Hugo Alven, Erik Axel Karlfeldt, Jussi Björling eller Dan Andersson fann nåd."
Visserligen skånska, men född solidarisk.
Detta går inte an.
Inte en enda personlighet från norr om trädgränsen!
Själv kommer jag att bli glad över att få stoppa de nya sedlarna i min plånbok, med undantag av Ingmar Bergman som alltid gjort mig tungsint och deprimerad. Jag känner redan nu att jag måste undvika 200-ingarna.

Jag uppmanar därför Riksbanken att tänka om och i stället plitar dit vår sannaste hjälte, idrottsprofilen och pricken över sedel-i-et, Ingemar Stenmark!


Expressen Aftonbladet SvD DN Sydsvenskan Skånskan GP UNT NSD Dalarnastidningar VF GD

Hjälp världen att hitta dom - det är bråttom!


Thorsten och Ulf, ni talar om de liberala/sufitiska/sekulära strömningarna inom islam, som kommentar till mitt inlägg om Sveriges kapitulation.
Var finns dom?
Västvärlden går ut i enad skam och fördömer koranbrännare, var finns dom liberala/sufitiska/sekulära som fördömer massmord på civila oskyldiga i religionens namn?
När hela västvärlden kröker rygg för stora och små hot från de som kräver respekt för sina uppfattningar och tolkningar av Koranen?
Var finns dessa människor, har de en röst, kan de skriva?
Det är i sanning i elfte timmen för de liberala/sufitiska/sekulära att kliva fram och ta tillbaka det som de intoleranta 1000-årskrigarna mot orena, skapat i form av världsligt skräckvälde.

Ni får absolut inte missa Per Gudmundsons mästerkrönika: Talibanerna höll i kniven.

Många, många frågor till vår integrationsminister.


Integrationsminister Erik Ullenhag skriver på Newsmill "Som liberal välkomnar jag invandring, oavsett om man kommer som flykting eller om man söker sig till Sverige för att arbeta eller studera. Men vi måste bli bättre på att ge alla nyanlända som kommer till Sverige möjlighet att bidra till vår gemensamma framtid."

Här ser vi en man som på en skenande vildhingst försöker lösa megaproblemen som tornar upp sig längs vägen.
En minister som är så blint enveten om att han har "rätt", att inte ens om han måste trampa över utslagna människor på väg till jobbet, så kommer han att reflektera över sitt mantra.
Let´s face it, Ullenhag: Integration har inte fungerat bra någonstans.
Många av dom som kommit till vårt land dom senaste 20 åren, ca 40%, saknar utbildning, och kan inte ens läsa och skriva på sina egna språk.
Vem ska anställa dom? Vad har en 12-barnsmamma som inte ens tillåts lämna huset utan man, för möjlighet till innanförskap i Sverige?

Islams krav på "respekt", dvs total underkastelse, går inte att förena med med demokrati och yttrandefrihet. Men det är varken rasisism eller islamofobi att kräva av alla som bor här följer vår demokratis lagar.
Det går inte att skapa ett samhälle och en gemenskap utan lojalitet och vi-känsla.
I segregationen föds hatet mellan grupperingarna, och vart det leder kanske itegrationsministern kan läsa i sin gamla historiebok, eller bara kasta en snabb blick över omvärlden.
Ni politiker utsätter oss människor för ett fullkomligt absurt och komplett förödande experiment.

tisdag 5 april 2011

Sverige - en kapitulerande lydstat.


Kulturhuset i Stockholm stoppade på söndagen en dansshow, där man som en del av föreställningen dansade till en tonsatt bön från Koranen. Det var efter generalrepetitionerna av förställningen ”Celebration of womanhood” som en kränkt åskådare gick hem och startade en Facebooktråd. På söndagen valde Kulturhuset att stoppa föreställningen i stället för att ta bort Koraninslaget.
Säkerhetsrisken ansågs vara för hög.


Freedom of speech och konst som kan upplevas som provocerande, jfr Ecce Homo, är inte välkommen på Kulturhuset längre.
Män som hatar kvinnor, har fått en ny innebörd för oss lydsvenskar. I vårt land skapar trossamfund reglerna vi alla ska leva efter.
BOJKOTTA KULTURHUSET!



SvD newsweek

Satt och läste Svenskan,


en notis om "Terrormisstänkt utlämnas".
Dansk åklagare har begärt att en av de svenskar, Zahbi Zalouti, som misstänks ha planlagt terrordådet mot Jyllandsposten, överlämnas till Danmark.
Lyssna mycket noga nu på fortsättningen:
"Igår beslutade Attunda Tingsrätt att Zalouti ska överlämnas inom tio dagar. Zalouti samtycker till överlämnandet, på villkor att han får avtjäna ett eventuellt straff i Sverige."
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Samtycker?
Villkor?

Hoppas allra underdånigast att ers överhöghets herr Terrorist skall bli nöjd med de specialarrangemang, som vi lydiga undersåtar ska göra vårt allra yttersta för att arrangera på önskat sätt.

Jag svär i kyrkan.


Föräldralediga pappor gör barnen mer intelligenta, skriver Anna Sarkadi, läkare och docent och Pär Bokström, sociolog, på Newsmill idag.

Om man skulle våga sig på att vara omstörtande inkorrekt här, så finns det skäl att börja fundera på den nya världsordningen.
Tänk om det skulle vara så rysansfullt att man och kvinna är skapade för att göra barn. Och för att en kvinna och en man faktiskt är så olika, just för att kunna tillföra, ägna, lära sina barn olika saker för livets resa.
Tål att fundera på idag när SvD har en artikel om fler och fler kvinnor som tröttnat på att vänta på den rätte, och "fixar" bäbisar både enkelt och geschwinnt på egen hand.

Burning Hell.


Norska Aftenposten skriver idag:
Muslimsk litteraturforskning visar att Ibsens Nora kommer att brinna i helvetet, det är Imam Ruhollah Kahlad som presenterat sina litterära fynd för en samlad grupp ungdomar.
Han anser sig ha upptäckt något helt unikt som ingen annan litteraturforskare har forstått om Noras romankaraktär.

– "Ni har kanske läst «Et dukkehjem» i skolan, men ingen har berättat förut att Nora brinner i helvete för sina syndiga val. Pinan upplever hon nu för sveket mot sin man Torvald.
- Jag varnar er för att bo i hus som ´dukkehjemmet´, med dörrar som inte kan låsas utifrån varje gång mannen går ut.
Bokens många läsare har inte förstått konsekvenserna för Nora efter hennes val."

Imamen har naturligtvis inte själv läst boken på grund av dess amoraliska innehåll, men uttalar sig på generellt litteraturvetenskapliga grunder.

PANIK!!! Tänk här har jag gått omkring hela livet och inte haft en aning om att Nora bara ligger där och brinner och brinner som en annan sotig grillkorv på spett.

Nato eniga....Är det en bra sak?


-"Vi är eniga om att det är mycket med Libyenuppdraget som skapar grunder för oenighet, men vi är inte eniga om vad det är som ger anledning till att vara oeniga om. Det kan röra sig om en enighet om oenigheter."
NATO-länderna är alltså eniga om att de är oeniga om vad de är eniga om.
Men.
Jag håller helt enkelt inte med.

Aftenposten

Problem? Ladda ner en app!


Orolig för att dagens teknikstyrda ungdom missar de praktiska bitarna i livet?
No worry, det finns en app för allt bångstyrigt livsnödvändigt praktiskt tjafs.
Koka ägg? Lätt som en plätt?
Glöm det.
Om man ska tro app-producenterna så kräver äggkokning större skicklighet än hjärnkirurgi. Och all denna kunskap kan du tillskansa dig med en app för endast 11 kronor.

Appen frågar först: hur stora är äggen?
Stora eller små? Stora? Bra.
Men är de stora med europeiska eller amerikanska mått?
Ni vet, i Amerikat är allting biggggggger.
Har äggen förvarats på diskbänken eller i kylskåpet? Eller nån annanstans.
Hur bar du hem dom från affären?
Vilken temperatur har vattnet i kastrullen?
Tänker du vissla medan du kokar dem?
Det första ägget provkoktes och blev alldeles för hårt.
Det andra också.
Det tredje blev för löst.
Efter att ha testat ett 18-pack, kan jag konstatera att det blir billigare, enklare och går snabbare att ringa mamma eller pappa och fråga.

Rehab för miljarder ut i sjön.


Regeringens satsning på att lyfta sjukskrivna människor till arbete blev ett fiasko. Den så kallade rehabiliteringsgarantin kostade en halv miljard kronor- men hade ingen effekt på sjuktalen.
I sju av tolv landsting blev deltagarna till och med sjukare av att delta.
?????????????????????????????????????????
Vad har dom gjort?
Har det stått ohemula PT, som de ju heter, och bänt upp ben- och armbrott på de sjuka, saboterat deras promenader i det friska med spikmattor och mobbat sönder de psykiskt utmattade?
Min egen erfarenhet av rehabilitering är att det naturligtvis funkar, rehab för en halv miljard måste i mina ögon göra en sjuhelsikes nytta.
Om pengarna kommit dit dom ska.
Ulf Kristersson får börja fila på sina förklaringar.
Dom han har är numera skåpmat.

Expressen

måndag 4 april 2011

Går det att stoppa vinglande bildårar med lagar?



Alla vet vi att många bilister kör som aspackade när de pratar i mobil eller sms:ar. Men det finns fler saker som kan störa omdömeslösa bilister, hur är det med navigator/GPS, bilstereo och pasagerare?
Räcker det inte med massiva informationskampanjer och ökat medvetande?
Ska vi lagstifta mot alla saker som kan störa en bilförare!
Vem ska kontrollera? Polisen?
Som inte ens hinner med sina plikter idag.

PS kommenterar artikeln i DN:
-"Frågan om att använda mobil (inkl SMS) är inte ny. Det finns tydligen gott om undersökningar och tester (även på Svenskar). De visar att det inte går att se någon ökat risk med mobil använing. Den största anledningen verkar vara därför att förare anpassar sitt beteeende till kör situationen. Vidare verkar de även stärka koncentations nivån jämför med normal körläget. Om ni nu tvivlar på mig förslår jag VTI samt transportstyrelsens hemsida förmera info."

DN

Total fissuppmattning!



Björn har haft problem med en tand, en rotfyllning, och varje gång han kommit hem efter joxandet och grävandet i den ömma och bedövade munnen, så har han sagt:
-"Tandläkaren sa till mig att ta en rejäl whisky mot smärtan på kvällen."
Björn gillar sin tandläkare och hans sympatiskt humana inställning till män och deras låga tröskel.
Men jäklar i min lilla låda hur illa det gick för damen som trodde det var precis tvärtom!
Man måste lära sig att lyssna, pucko:
Den 37-åriga kvinnan skulle besöka tandläkaren i Bjärred för svår tandinflammation, men hade gått och tutat hemma hela dan, så när det var dags hos tandläkaren var hon alldeles för slirig för att kunna behandlas.
Istället greps hon av polis när hon sågs köra bilen hem med 3,17 promille i blodet.


Skånskan

Agneta Sjödin - lägg ner - give us a break.


Idag kan vi läsa om Agneta Sjödins och hennes kärlekssorger som fortsätter.
Så sent som i januari sa programledaren att hon funnit "livslång" kärlek i före detta "Big brother"-deltagaren Peter Svensson.
Men redan efter fyra månader är förhållandet nu över.

Om du, Agneta, är en kärleksknarkande Man-eater?
Help yourself!
Men om inte Robert, Peter, Per, Tony, Niklas, Runar, Csaba, William m.fl, m.fl hjälper mot det desperata behovet av bekräftelse och sökandet efter kärlekskickar,
kan då resten av Sverige be att få slippa nya "livslånga" fynd, samt dumpningar, i fortsättningen?

Om du, Agneta fortsätter som nu och lägger ut era ömma kärleksförklaringar på Facebook, jamen, då, kommer alla att behöva spy näst gång.
Please, SKONA OSS, lär dig innebörden av privat.



Expressen Aftonbladet
Expressen

Elton John, pappa, med självinsikt.


Megastjärnan Elton John och hans man fick nyligen en liten baby-son, och den är väldigt lik sin pappa. Han skojar med sig själv:
-"Bebisen tar verkligern efter mig. När han inte får sin vilja igenom skriker och gråter han, han har haft sina problem med flaskan också.
Han gillar inte heller bröst, på det sättet är han lik båda sina pappor!"

Viktig Varning till Sa.


Idag har jag varit på polisförhör. Polisens it-specialister är duktigare än t.o.m du.
Vi vet allt om dig.
Om du så mycket som närmar dig nån av oss en gång till med mail, sms, samtal eller personligen, så är du körd. Och din arbetsplats vars mailadress du använt flitigt kommer att delges all kommunikation i ärendet.

söndag 3 april 2011

Sista dansen med gänget?


Youtube.

Var är de muslimska ledarna i världen?


Västvärlden fördömer högt, ljudligt, innerligt, intensivt, direkt från hjärtat, den felaktiga handlingen att bränna Koranen.
Helt riktigt.

Men säg mig var, var, var är världens muslimska ledare, som fördömer det felaktiga handlingen, dödandet av oskyldiga människor i Afghanistan?

Roddan, vicken grabb!


Piers Morgan CNN intervjuar Rod Stewart, denne mest naturligt älskansvärde charmige superstar, så full av humor och uppriktig livsrikedom, delar med sig på sin resa på Memory Lane!
Och jag kan inte bli mer imponerad.
Wow - tänk om 66åriga grabbar sett ut sådär när jag var liten - då hade framtiden varit lika lång som lockande!

Jag haaaatar nattduellen.


Ett sånt härligt program, Mästarnas Mästare, men slutet.
Fasan, nervpersen, bävan, ohyggligheten, rysligheten, hemskheten - Nattduellen.
Inget för happy-enders som jag.

Expressen

Vattenfallscheferna behöver vård - inte mer pengar.


Vattenfall, Vattenfall, Vattenfall, mer än 90 miljoner i fallskärm till tre tidigare chefer. En fick 22 miljoner - för fem månaders arbete.
"Vi måste betala för att få de som är bäst på att ogenerat sno åt sig"
Ert motto börjar verkligen kännas sådär.
Det är dags nu att Vattenfall tar sitt ansvar för dessa gravt missbrukande män som sitter fastnitade i mångmiljoner-bonusträsket och den svårbehandlade guldfeberepidmin!
Är det inte rent av kriminellt att langa till personer med svår beroendeproblematik?

Som att locka en alkoholist med en flaska brännvin, som att locka med sig en pundare till närmsta facebookannons för fritt knark, som att bjuda hem ett par lättingar till Tiger Woods, som att bjuda med en spelmissbrukare till Casinot......
Det är i alla fall moraliskt avskyvärt och förkastligt av Vattenfall att så fullkomligt nonchalera risken för återfall hos dessa Armaniklädda missbrukare med så svårtartad girighetsdiagnos.
Det är dags för politikerna att sätta stopp nu.
Rauscher, Mayer och Josefsson med flera, med flera, med flera, behöver massivt stöd av AG, Anonyma Girigbukar för sitt storhetsvansinne.
NU.
Under tiden kan jag driva Vattenfall gratis, att sätta vilka priser man vill kan ju inte behövas många högskolepoäng för.



Expressen Sydsvenskan Aftonbladet

-"Haha, vad var det jag sa?"


-"Titta nu! Jag visste det, jag visste det, jag visste det!!
-Vem var det som fick rätt???!!!??"


Pastorn är det ultimata tragiska beviset på att man kan "vinna" men förlora ändå.

-"Snälla ni sluta nu!"


-"FNs insats i Afghanistan är helt nödvändig for er afghaner, FN är snälla och vill er bara väl, ert eget bästa, ser ni inte hur mycket vi har gjort för er! Det är ju otacksamt och fel att döda oss för att en idiot har bränt er bok, så går det inte till enligt västerländska lagar.
FN kan ju inte bara ge efter för våldsmobbar och er blinda våldsamhet, det måste ni förstå.
Nu upphör vi med detta tramset och börjar om från början. Så ska allt bli så bra, så bra."

aftenposten
Aftonbladet DN SvD SvD

Om en lösmynt åklagare och klåpare till kriminalvårdsstyrelse.


Leif GW Perssons krönika idag är ett måste:

"----------
-Varje år är det ungefär ett halvdussin anhållna och häktade som tar livet av sig medan de sitter i finkan.
Eftersom detta inte är syftet med att låsa in dem så är det Kriminalvårdsstyrelsens ansvar att se till att det inte händer. Han som är chef på det stället heter Lars Nyhlén, före detta snut i andra generationen, numera vår högst betalde fångvaktare och i en moralisk och intellektuell mening en värdig hjälpreda till vår åklagare.

Trist historia, enligt Nyhlén, men lite spill får man räkna med eftersom man helt saknar resurser för att hålla koll på såväl anhållna och häktade, som vanliga fångar. Stökiga och besvärliga är de också, och försöker man göra det ändå börjar de bara jämra sig över att man tar ifrån dem deras rätt till integritet.
En sak vet han dock med säkerhet. Att det som hände varken var hans eller hans anställdas fel.
Dessutom, möjligen i kraft av sin bakgrund som tidigare chef för Rikskriminalpolisen, har han redan vissa misstankar om vem som kan ha slarvat. Utifall att, så att säga. Nämligen den eller de läkare som ytterst ansvarar för klientelets fysiska och psykiska hälsa."

Julian Assanges lustige brittiske advokat har sått frön i omvärlden om Sveriges rättsväsende som rena dårpippin.
Jag håller med.
Leif GWs hela krönika