torsdag 7 april 2011

Jordens medelpunkt förflyttad.


Under gårdagen attackerade Ulf Adelsohn regeringens skötsel av järnvägen i Sverige.
Idag kom beskedet att han slutar. Enligt SVT blev han petad.

Jag är bekymrad.
Riktigt bekymrad.
Hur ska Ulf Adelsohn överleva i mediaskuggan?
SJ, däremot, återgår behagfullt till strutsverksamheten och andas ut.

Resumé

4 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-04-08 08:53

    Jag tycket att Ulf Adelsohn gjorde en mycket bra insats som sanningssägande SJ-chef, hoppas han inte blir ersatt av en nickedocka!

    SvaraRadera
  2. SJ som ju är en förkortning för statensjärnvägar består ju numera av i huvudsak av persontrafik.Det fysiska statens järnvägar blev i slutet på 80-talet Banverket som slogs samman med vägverket till trafikverket för c:a ett år sedan.Så det är egentligen trafikverket som är ansvarig för i detta fall tågtrafiken och störningar till detsamma.SJ är numera en aktör(om än statlig)som alla andra./Petter

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-04-08 19:49

    Ja Petter, så är det, säger jag som luttrad inom järnvägsbranschen. Elektronerna ger blanka f-n i att dom flyttar från Trafikverket till SJ i strömavtagaren och från SJ till Trafikverket vid hjulen. Det är en strömkrets! Järnvägens rullande materiel och fasta infrastruktur hör ihop som lera och långhalm, ett stolleprov att skilja dem åt!!

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-04-08 22:21

    Man tror inte det är sant – när det blåste till här i Västerås i eftermiddags tänkte jag – håller kontaktledningsbryggan vid Tomteboda i dag – kl 17 blåstes den omkull igen, den hade byggts upp på samma sätt som förra gången. Vad ska man säga???

    SvaraRadera