tisdag 5 april 2011

Jag svär i kyrkan.


Föräldralediga pappor gör barnen mer intelligenta, skriver Anna Sarkadi, läkare och docent och Pär Bokström, sociolog, på Newsmill idag.

Om man skulle våga sig på att vara omstörtande inkorrekt här, så finns det skäl att börja fundera på den nya världsordningen.
Tänk om det skulle vara så rysansfullt att man och kvinna är skapade för att göra barn. Och för att en kvinna och en man faktiskt är så olika, just för att kunna tillföra, ägna, lära sina barn olika saker för livets resa.
Tål att fundera på idag när SvD har en artikel om fler och fler kvinnor som tröttnat på att vänta på den rätte, och "fixar" bäbisar både enkelt och geschwinnt på egen hand.

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-04-05 17:01

    Jag tror om barnen kan relatera till ett antal personer under sin uppväxt som är lite olika (mamma, pappa, mor- och farföräldrar o s v), så de upplever mera, då främjar det intelligensutvecklingen. Understimulans bromsar den, och dit hör också att bara relatera till en person. Konstigare än så behöver det inte vara!

    SvaraRadera
  2. Men Thorsten. Bara för att det bara finns en förälder betyder det ju inte att barnet inte kan relatera till andra personer. Det finns gott om personer och förstås manliga förebilder runt min son.

    SvaraRadera
  3. Men, var det inte precis det Thorsten sa?

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-04-05 22:16

    Ja, jag menade just att det kan vara flera personer, inte bara pappan. Hellre växa upp med en ensamförälder som har ett bra kontaktnät än i en "hel" familj, där smockan hänger i luften!

    SvaraRadera
  5. Om det nu inte är så noga med de biologiska föräldrarna eller ej, varför lottar man inte bara ut alla barn som föds på BB till alla som är hugade? Att barnet mister sin biologiska mamma kan väl inte vara värre än att det mister sin biologiska pappa (som i fallet när ensamstående kvinnor inseminerar sig).

    SvaraRadera
  6. Enig. Att skaffa barn idag är så präglat egoism.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-04-06 20:16

    Anonym: Såg dokumentären "Kapten Nemos barn" på TV för en tid sedan om barnförväxlingar i Västerbotten, bl a i P O Enquists släkt. Vilka tragedier! Så att lotta ut barnen är ingen bra idé och bäst är om ett barn har båda föräldrar i ett lyckligt äktenskap att relatera till. Vi lever dock i en ofullkomlig värld och det gäller att i varje fall göra det bästa av situationen, att ge barnet en rik uppväxt, rik på möten med människor som bryr sig!

    SvaraRadera