tisdag 5 april 2011

Burning Hell.


Norska Aftenposten skriver idag:
Muslimsk litteraturforskning visar att Ibsens Nora kommer att brinna i helvetet, det är Imam Ruhollah Kahlad som presenterat sina litterära fynd för en samlad grupp ungdomar.
Han anser sig ha upptäckt något helt unikt som ingen annan litteraturforskare har forstått om Noras romankaraktär.

– "Ni har kanske läst «Et dukkehjem» i skolan, men ingen har berättat förut att Nora brinner i helvete för sina syndiga val. Pinan upplever hon nu för sveket mot sin man Torvald.
- Jag varnar er för att bo i hus som ´dukkehjemmet´, med dörrar som inte kan låsas utifrån varje gång mannen går ut.
Bokens många läsare har inte förstått konsekvenserna för Nora efter hennes val."

Imamen har naturligtvis inte själv läst boken på grund av dess amoraliska innehåll, men uttalar sig på generellt litteraturvetenskapliga grunder.

PANIK!!! Tänk här har jag gått omkring hela livet och inte haft en aning om att Nora bara ligger där och brinner och brinner som en annan sotig grillkorv på spett.

4 kommentarer:

  1. Ojojoj, så lätt det är att som denna imam uttala sig om en bok han inte läst. Det är som om ... äh, jag kommer inte på någon bra liknelse.

    I mitt tidigare yrke (bibliotekarie) var det absolut tabu att prata om "olästa" böcker, om man inte tydliggjorde för presumtiva låntagare att man ännu inte hunnit med sin läsning.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. På tal om att läsa...Hur många följer dagligen vårt främsta scoop-organ Expressen ??? Jaså,inte så många...Tråkigt eftersom jag först nu,har insett att denna blaska avslöjar de mest hemliga och olösta gåtor som finns på jorden !!!(inte bara Assange o.Vattenfall) Man är t.ex ALLTID "först på plats" Ja,ibland innan det har hänt något !!Det just nu mest uppseendeväckande,är att man redan innan PAN-AM planet störtade över Lockerbie,visste om att Kadaffi gett order om sprängningen...Visst,det måste kännas skönt med sådana insiderkällor,men ibland blir deras "självberöm" nästan pinsamt att ögna genom.Tydligen vill denna LILLA blaska konkurrera,med de stora världs-drakarna inom sin genre!!
    Men samtidigt undrar jag om dessa överhuvud taget känner till Sthlm-bladets enorma förträfflighet och nyhetsiver uppe från polcirkelns land.Dagens stora reportage kretsar kring hur många flygraider,bomber och död,våra grannar från Norge o.Danmark redan orsakat i Libyen..Undertonen är nästan att man från svensk sida känner sig efterkomna/skäms ..Ännu har man t.ex inte fått flyga in över ökenlandet,trots att alla svenska Herkulesplan redan landat med nödig proviant och personal..Kanske hinner "kriget" avslutas innan "vi" kommer till lösa skott...Vilken nesa... Miljoners miljoner kastade i sanden utan någon som helst nytta....

    SvaraRadera
  3. Ja,Expressen måste uppenbarligen börja ge ut en världsupplaga på engelska......!
    Och de svenska tigrarna, dom står stand-by, det är en grannlaga uppgift, ifall alla andra flygplan skulle ta slut.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-04-06 09:57

    Det jag skrev länge ovan om olika strömningar inom islam gäller även här!

    SvaraRadera