torsdag 7 april 2011

Centern behöver skaffa sig ett liv!


Maud ska bara vänta in sin fulla stadsrådspension och en rejäl miljonbonus från elleverantörerna, sen jäklar i min lilla låda, har Måddan gjort tillräckligt lite för svenskt samhälle.
Vem som ska efterträda?
Beats me.
Har aldrig sett nån av de tilltänkta damerna, kunde inte skilja dem från tapeten.

Aftonbladet Aftonbladet SvD SvD SvD

17 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-04-07 11:01

    Vi inom Centerpartiet har velat, velar och kommer att vela...

    SvaraRadera
  2. Troligaste efterträdaren är nog den sk IT&regionministern Anna-Karin med det lustiga efternamnet:Hatt.Annie Johansson är en outsider som ev kan ha en liten chans också./Petter

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-04-07 19:13

    Håll i hatten! Undrar om hon är gift med Greger Hatt, han var sosse, men jag tror han bytte till Centern...

    SvaraRadera
  4. Själv skulle jag föredra den kandidat som inte förordas av Måddan....
    Tycker faktiskt att det som kallas Juholts s.k "utrensning" är helt sund.
    Hade t.ex Mats Jansson gjort likadant när han kom till SAS hade saker och ting säkert sett annorlunda ut för SAS idag. Alla i ledningsgruppen satt och klängde fast sig vid sina dyra skrivbord och den unkna kulturen= noll förändring = jasägarna och svansviftarna gjorde Mats Jansson till en marionett.
    Risken finns att Hatt är gammal kultur.

    SvaraRadera
  5. Det är sant Thorsten att Anna-Karin Hatt är gift med just Greger Hatt.Anna-Karin hette tidigare Alterå i efternamn./Petter

    SvaraRadera
  6. Nej inte kompisar ,har aldrig träffat henne.Har dock ett visst intresse för centern kanske pga att jag är uppväxt i en mindre ort där centern traditionellt är starkare än i tex storstäder.Därmed inte sagt att jag alltid har röstat på dom./Petter

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-04-07 21:46

    Alterå - Ola Alterå är väl också en centerpolitiker, är eller har varit statssekreterare. Har hittills trott att S och FP utmärker sig mest genom att hela tjocka släkten är med, men det gäller tydligen fler partier...

    SvaraRadera
  8. Tjocka släkten är genomgående i alla partier Thorsten...Den som inte har "förbindelser" eller möjligen stort bakomliggande kapital,göre sig inte besvär..De fåtal som avancerar via ungdomsförbund,(eller bland kommunisterna som stenkastare)når på sin höjd en landstings el.kommunalrådspost !!!Resterande sorteras in som marionetter och lyfter lydigt handen,el.trycker på en knapp...En del av dessa är dessutom analfabeter,vilket innebär att man tar fel på ja/nej-knappen i bl.a riksdagen.Detta kallas i Sverige "demokrati"...Slutligen till Petter:Tidigare hade man i våra småorter,en helt annan gemenskapskänsla..Själv har jag haft nöjet att leva under en tid då detta fortfarande existerade.Möjligen därför jag i dagens nya samhälle är mer än mossig o.negativ,när jag jämnför med dagens egoistiska !!!

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-04-08 10:24

    I måndags lyssnade jag på Ingrid Skogö, utskottssekreterare i Riksdagens kulturutskotten som i vår församling, där hon och hennes man, Landshövdningen, är medlem. Av hennes mycket intressanta föredrag fastnade främst tre punkter:
    * Det allra flesta Riksdagsmännen/-kvinnor från alla partier drivs av ett ärligt engagemang att göra det här landet bättre, även om man kan ha synpunkter på om deras idéer är de rätta, så är de ärligt menade.
    * Riksdagsmännen jobbar häcken av sig, deras almanackor är inte avunddvärda. I synnerhet gäller detta de sex mindre partierna, där inte fler ledamöter kan avlasta varandra.
    * För de Riksdagsanställda är jobbet mycket roligare och spännande när regeringen, som nu, inte har egen majoritet och Riksdagen inte bara reduceras till transportkompani. Utskottens arbete blir mycket viktigare, bl a.
    Så jag stämmer inte in i de allmänna politikerföraktets kör.

    SvaraRadera
  10. Thorsten:
    Många känner sig kallade,men få blir utvalda...Kan det möjligen bero på utbrändhet, när en invald riksdagsledamot inte inte kan skilja på ja/nej vid omröstningar ???? Politikerförakt är rätta ordet,när man ser hur en "demokrati" missbrukas...Bl.a minns du kanske den kommunist som plötsligt fick naturbehov,när Statsminister skulle väljas i höstas ???Börjar man sitt arbete på detta sätt,finns det ingen orsak,att fördjupa förtroendet för dem...Vad beträffar arbetsbördan,lär den nog inte vara mer påtaglig för dessa,än en ensamstående småbarnsmammas.Enbart lönen skiljer sig markant,till "politikernas" fördel..F.ö har jag också haft insyn i olika utskott o.kanslier.Dessa "kanslister" arbetade inte i sitt anletes svett !!!Visserligen under 70-talet,då möjligen tempot var moderatare....

    SvaraRadera
  11. Ulf Hjertén2011-04-08 10:56

    Det mest intressanta med och kring Maud O är att hon och regeringen var väl informerade om vattenfallsdirektörernas enorma fallskärmar. Samtidigt som de spelade fia med knuff med Westerberg. Tjocka släkten sa Lars något om. Ja visst, blod är tjockare än vatten. Någon sa om Sveriges 200 mäktigaste att det spelar ingen roll vilken sida om regeringsbordet de sitter. Plånböckerna är stinna efter ständiga påfyllningar, än från vänster, än från höger. Ett klassiskt visdomsord? Tyvärr lär det väl inte finnas en landshövdingestol som är stor nog att rymma ett ego som Maud Olofsson.

    SvaraRadera
  12. Thorsten Schütte2011-04-08 10:57

    Nu blev det för snabbt på tangentbordet. Inledningen borde varit:
    I måndags lyssnade jag på Ingrid Skogö, utskottssekreterare i Riksdagens kulturutskott, som höll fördrag i vår församling, där hon och hennes man, Landshövdningen, är medlem.

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-04-08 11:03

    Till ledamotens som missade röstningens försvar måste sägas att hon var nu och att situatioen den dagen var minst sagt rörigt.
    Viktigast nu från en praktisk synvinkel tycker jag är att inkludera SD i kvittningssystemet, så Riksdagen bättre återspeglar folkviljan vid laga förfall av ledamot. Kvittning förutsätter dock att SD då måste ange med vilket block man tänkte rösta. I de fall man inte kan/vill ange detta kan SD i just denna omröstning ej delta i kvittningen.

    SvaraRadera
  14. Ulf:
    Nu trampade du på en öm tå...
    Just trovärdigheten och att en partiledare inom C,som traditionellt är djupt kristet,bryter mot 1:a och 7:e budet,är allvarligt.Först går hon ut och förnekar kännedom om "fallskärmar",sedan framkommer att hon mycket väl kände till dem !!!Nej,det jag personligen har sett bakom ridå`n,inger ingen respekt för dessa "folkvalda"Sen kan man som Thorsten,söka finna bortförklaringar,för oskolade ledamöters uppträdande och görande...Men nog borde de som kandiderar ha en mångårig skolning,innan de sätter sig i en Riksdagsbänk.Alltså lika illa som MAUD O,och inget som förstärker förtroendet...

    SvaraRadera
  15. Lars:Angående småkommuner i norrlands inland,där jag kommer ifrån var centern länge "tvåa"i antalet röster nu har moderaterna tagit över den positionen vilket parti som både var och är störst kan ni nog lista ut.....Tror faktiskt (s) fick större andel röster i valet senast.Det gäller nog i många sk skogslänskommuner där det är stor utflyttning.Exempelvis MP är inte speciellt starka norrut.SD hade en viss framgång i delar av hälsingland och härjedalen./Petter

    SvaraRadera