måndag 4 april 2011

Går det att stoppa vinglande bildårar med lagar?



Alla vet vi att många bilister kör som aspackade när de pratar i mobil eller sms:ar. Men det finns fler saker som kan störa omdömeslösa bilister, hur är det med navigator/GPS, bilstereo och pasagerare?
Räcker det inte med massiva informationskampanjer och ökat medvetande?
Ska vi lagstifta mot alla saker som kan störa en bilförare!
Vem ska kontrollera? Polisen?
Som inte ens hinner med sina plikter idag.

PS kommenterar artikeln i DN:
-"Frågan om att använda mobil (inkl SMS) är inte ny. Det finns tydligen gott om undersökningar och tester (även på Svenskar). De visar att det inte går att se någon ökat risk med mobil använing. Den största anledningen verkar vara därför att förare anpassar sitt beteeende till kör situationen. Vidare verkar de även stärka koncentations nivån jämför med normal körläget. Om ni nu tvivlar på mig förslår jag VTI samt transportstyrelsens hemsida förmera info."

DN

1 kommentar:

  1. Du vet väl att det finns inte bara fartkameror, utan även mer dolda kameror längs med några av våra mest trafikerade motorvägar? Kameror som registrerar "filsurfning" (när bilister surfar mellan filerna fram och tillbaka), eller sniglar som ligger i vänsterfil eller bilister som kör med för kort avstånd till framförvarande bil. Allt detta kan man numera bli bötfälld för. Alltså skulle man kunna bli bötfälld för sms-ande.

    I princip de flesta länder med mycket biltrafik, finns liknande lagstiftning och de har inte fler trafikpoliser ute på stan än Sverige.

    /Öbon

    SvaraRadera