lördag 9 april 2011

Oväntat norskt friskhetstecken!


Norska Senter-ledaren Liv Signe Navarsete blev, in för TVkamerorna, orättvist beskylld för att regeringen reducerat födseltalet i en landsortsbygd och inte nog kämpat för sjukhuset.
Men detta stämde inte och fick S-ledaren Navarsete att kokande gå till storms i svaromålet. Inför öppen mikrofon rasade hon:

-"Du vet ju inte vad du snackar om........ Jag har stått på varenda barrikad..... Jag accepterar inte att du står här och säger att Senterpartiet... Jag har slitit dagar och nätter på just denna fråga...... Och så ska jag stå här och ta skit!"

Självklart kommer nu de ängsligt beskäftiga medpolitikerna och media, skrapar med fötterna, och kräver ursäkter av "den okontrollerade".
Själv önskar jag att vi hade fler levande politiker, såna som Navarsete, som bara reagerade spontant på ett högljutt och felaktigt påhopp.
Hon visade att hon är lika mycket människa som du och jag.
Liv i debatten?
Normal reaktion?
Vad säger ni, vill vi ha Navarsete eller våra teflonyberpolitiker?

Får vi se detta hända i Sverige?
Reinfeldt, Måddan, Hatt, Annie, Hägglund, Björklund, Juholt och hans nya grupp av politiska medarbetare som inte lämnat så mycket som ett fotspår efter sig, trots 17, sjutton, år i partitoppen (Waidelich och Moberg), Fridolin?

Knapppast.

10 kommentarer:

  1. Får vi se sådant i Sverige ???
    Nej,nej,nej...I Sverige är det mesta förljuget,och en sådan reaktion skulle kunna väcka den björn som sover !!!Hela svenska samhället har vant sig vid sagoberättelser,och rena fantasier.Ta en titt i svensk press och du kommer att förundras,hur man presenterar sådana fabler.Några exempel från dagens aviser..."Bombmannen"(terroristen) i Sthlm,var ensam och hade planerat det hela sedan 2009 !!!(Egentligen ville han enbart tända en påsksmällare,lite tidigare än vanligt är,i vår kultur)
    Ensamkommande barn (flyktingbarn) har åldersbestämts av staten(7-klövern) till l2-18 år...I verkligheten framkommer nu att majoriteten är minst 20,men det finns också 25/30-åriga barn !!! Hur skulle det se ut om någon liksom Navarsete,stod upp och förkunnade sanningen ???Eländes,elände.....Hela korthuset skulle ju rasa.

    SvaraRadera
  2. Alla pengar som avsatts till bombmannens "verksamhet" från olika terroristkompisar under årens lopp, var finns dessa?

    SvaraRadera
  3. Var finns kosingen ??
    Övertygad om att den är väl förborgad,och kommer i sinom tid,att nyttjas för nya "pojkstreck"Inte lika vanligt med påsksmällare landet runt som bilbränder,men tydligen roar de våra nytillkomna,i samma grad som svenska "barn" gillar Gröna Lund...Kompisarna finns redan i landet,tror att de redan som bäst förbereder nästa överraskning,bland oss otroende !!!

    SvaraRadera
  4. Inom den psykodynamiska teorin är det så att tabubelagda känslor som trycks undan leder till ångestreaktioner. Detta skiljer sig givetvis från individ till individ, och mellan grupp och grupp. I Sverige får utlevd ilska/aggression ses som en av de mest tabubelagda känslorna, i synnerhet när det gäller kvinnor. Experiment, nästa gång en kvinna blir riktigt jävla arg, och då menar jag utanför hemmets "lugna vrå", studera dina egna och andras reaktioner.

    Men visst vill man se mer känsla. Tyvärr är nog SD det parti som "måste" lägga mest band på sig. "Kolla de där j-vla rasisterna kan ju inte ens uppföra sig som folk. Förbannade neandertalare" etc. Exempelvis tycker en del att Björn Söder är för hård och påstridig, vilket inte är en uppfattning som jag delar.

    /Plutten

    SvaraRadera
  5. Oj, en arg svensk kvinna, gu´såå pinsamt, vi får nog titta bort....hon är säkert livsfarlig...
    Visst är det så, Plutten.
    Har själv fått höra, en av de mycket få gånger jag blivit rasande, av svek t.ex;
    - Vad skriker du för??

    Jag är pojkmamma, gillar raka rör, rättfram ärlighet, och hatar allt tjafs om bagateller, vi talar hellre och är öppna om saker. Och håller inte på med baksluga intriger bakom ryggen. Däremot har jag och alla vår fulla rätt att sätta ner foten.
    Så konstig kvinna är jag.

    SvaraRadera
  6. Jag tycker det är jobbigt att bli förbannad då det tar en lång stund för mig att bli "normal" igen. Ett okontrollerat humör är inget jag uppskattar direkt men i Sverige är det definitivt för mycket tillbakahållna känslor.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  7. Bra skrivet Hellboy,just i denna fråga håller jag med dig till 100%.Att bli "förbannad" i tid och otid är inte bra för ens välbefinnande.Fast imellanåt kan man ju bli upprörd över något./Petter

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-04-09 19:33

    Ungefär lika sunt förbannad reaktion av den norska politikern som när Kungen talade om att Sylvia var så sjuk att man fick skära öronen av henne. Det var underbart att se hur journalisterna helt kom av sig!

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-04-09 22:24

    En nyrik som läser Magdalena Ribbings ”Vett och etikett” från pärm till pärm och följer alla regler slaviskt – han/hon uppfattas som dödstråkig. En person som alltid struntar i alla uppföranderegler – den är bara ett irriterande skoskav. Gentlemannen följer etiketten för det mesta, just för att någon enstaka gång kunna bryta mot den med finess, för att få fram ett budskap.
    Likaså är det med att få ett utbrott som politikern i fråga. Behärskar man sig alltid, faller man platt på marken, bråkar man alltid blir man ointressant, men reagerar man med äkta känslor när stunden så kräver, då visar man sig vara en hel människa!

    SvaraRadera
  10. Bra talat kompisar. Jag var gift med en kolerisk, som konstant undrade VEM I HELVETE HAR VARIT SÅ JHÄVLA DUM....???!!!!??????
    och letade efter syndabockar bakom varje hörn. Det har gjort oss andra lite, inte konflikträdda, men konflikttrötta.
    Det ska mycket till innan vi orkar dra igång den stoooora dramatiken. Det tar alldeles för mycket onödig energi.

    SvaraRadera