onsdag 6 april 2011

Hjälp världen att hitta dom - det är bråttom!


Thorsten och Ulf, ni talar om de liberala/sufitiska/sekulära strömningarna inom islam, som kommentar till mitt inlägg om Sveriges kapitulation.
Var finns dom?
Västvärlden går ut i enad skam och fördömer koranbrännare, var finns dom liberala/sufitiska/sekulära som fördömer massmord på civila oskyldiga i religionens namn?
När hela västvärlden kröker rygg för stora och små hot från de som kräver respekt för sina uppfattningar och tolkningar av Koranen?
Var finns dessa människor, har de en röst, kan de skriva?
Det är i sanning i elfte timmen för de liberala/sufitiska/sekulära att kliva fram och ta tillbaka det som de intoleranta 1000-årskrigarna mot orena, skapat i form av världsligt skräckvälde.

Ni får absolut inte missa Per Gudmundsons mästerkrönika: Talibanerna höll i kniven.

5 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-04-06 11:21

    Precis som du Carina önskar jag att de ledare och intellektuella som finns i den islamska världen framträdde på ett tydligare och gemensamt sätt. Problemet, som jag kommit i kontakt med det, är att när enskilda modiga gör liberala tolkningar blir de lätt offer för våldsbenägna maktsammanslutningar som ex. den talibanska rörelsen. Jag skulle önska att dessa människor vågade träda fram och att de samtidigt kunde påräkna ett varmt helhjärtat stöd för deras engagemang. Imamer, ex. i länder där de kan arbeta fritt, engageras mer och mer i öppna dialogmöten. Kanske impulserna in i de hetaste fundamentalistiska fästena ska komma via tankar från oss förmedlade i respektfulla dialoger? I varje fall tror jag mer på det än en division nya JAS. Flera nobellpris till några modiga skulle kunna vara en annan väg.

    SvaraRadera
  2. V.g se mitt inlägg i denna fråga under Carinas rubrik "Sverige-en kapitulerande lydstat"
    Ulf:Bak dessa Imamer finns ekonomiska intressen och ett behagligt liv,utan svett och tårar( i Sverige även en riksdagsplats för M).Vem vill öppet avstå detta,mot inre protester ???Ja,risken att i förtid hamna i "muslimska paradiset" är kanske ytterligare en grund för att sådan omvälvning knappast kan påräknas.

    SvaraRadera
  3. Ulf, du skriver: "Problemet, som jag kommit i kontakt med det, är att när enskilda modiga gör liberala tolkningar blir de lätt offer för våldsbenägna maktsammanslutningar som ex. den talibanska rörelsen."
    Jag får iskalla paniska ilningar på ryggraden av att vi håller på att få ett världssamhälle där vi alla är rädda för att bli offer för våldsbenägna maktsammanslutningar.
    En efter en av oss tiger inför fasan och risken av blodiga vedergällningar, för nåt vi säger, gör, ser ut som.....
    Mörk framtid, puh.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-04-06 13:30

    Thorsten och Ulf, ni talar om de liberala/sufistiska/sekulära strömningarna inom islam, som kommentar till mitt inlägg om Sveriges kapitulation.
    Var finns dom? - Jag kan påpeka dessa strömningars existens med en lekmans ödmjukhet i frågan, att ge sig tillkänna i den pågående allt mera polariserade debatten mellan "väst" och islam, de får de göra själva, det känner jag inget ansvar för!

    SvaraRadera
  5. Jag ber dig inte ansvara. Jag vädjar om hjälp att finna livstecken på att denna grupp existerar. Jag lever här och nu, mitt i mediabruset, men störs och oroas av obefintligheten, jag ber om hjälp.

    SvaraRadera