lördag 11 december 2010

-"Jag vill bli chef!"


Det verkar som svenska chefer trivs på jobbet, åtta av tio svarar ja, och detta trots att fyra av tio chefer jobbar så mycket (????) som 45- till 60-timmars vecka.
Hmmmmm.....45 - 60 -timmars vecka - det låter som halvtid.
Även för ickechefer i dagens streber-arbetsliv, där så få som möjligt ska göra så himla mycket som möjligt på så kort tid som möjligt.
Företag som SJ tycks spara pengar på att underrekrytera och köra människorin i väggen med övertid istället.
Då är det kanske inte lika lätt att vara glad på jobbet.

Hunden äger!


I Sverige finns det runt en miljon hundar på 750 000 hundägare. Inte riktigt lika många som akvariefiskar, men inte långt ifrån. 665,000 av dem får sova i husses och mattes säng, 8 av 10 hundägare pratar om sina problem med sin hund, 5 av 10 hundägare har högläsning av ex dagstidningen för sin hund, 4 av 10 menar att det psykiska välbefinnandet påverkas positivt av att ha en hund, och enligt undersökningar har hundägare färre depressioner och starkare imunförsvar än hundlösa. 6 av 10 accepterar att hunden har dålig andedräkt, men inte att partnern har det. Nästan lika många tolererar att den fyrfota vännen tar upp den största ytan i sängen på natten, men inte att partnern gör det, och nästan hälften av alla uppger att de sover bättre med husdjuret än med sin partner.
Som ni märker så är vovvsingen guld värd, och då vore det ju idiotiskt att inte öppna upp hotell och restauranger som tar emot dessa gullegrisar med öppna armar.
Sydsvenskan berättar idag att hundälskare stadda vid kassa, numera kan ta med sig sina hundar vänner till kedjan c/o Hotels. Där är hundar välkomna i salonger, lobbyer, vissa matsalar och de flesta hotellrum.
C/o Hotels består av de svenska hotellen c/o Grythyttans Gästgivaregård, c/o Häringe Slott, c/o Krägga Herrgård, c/o Tammsvik Konferens och c/o Villa Mälargården, samt amerikanska c/o The Maidstone i East Hampton, New York.

I hotellkedjans restauranger finns en särskild meny för hundar. Kockarna på c/o Grythyttans gästgivaregård har bland annat komponerat en delikatesstallrik med leverpastej, korv och bacon.

Stadda vid kassa? Varför det?
Orättvist tycker jag, skulle det inte vara en möjlig affärsidé att också öppna upp enklare och prisvärda hotell och vandrarhem för vanliga dödliga och deras fyrbenta familjemedlemmar?

Ann Charlott Altstadt skrev i Aftonbladet igår


en hyllning till sin tids barnprogram på TV, Beppes godnattstund, 1968 - 1974. Den första säsongen sändes programmet i svartvitt. Beppe Wolgers låg iklädd pyjamas i en stor säng, tillsammans med dockorna Hungran, Busan, Gäspan och Kraman. Sigrid satt bredvid på pottan och avslutar alltid programmet med sin enda replik "Fäääääärdig!" som väckte den då insomnade Beppe. I senare program dök även dockan Fantasissis upp. I programmet diskuterade dockorna och "jättebebisen med knasluvan" allt mellan himmel och jord på barnsligt men samtidigt mycket allvarligt vis. Hungran var väldigt förtjust i mat och hans favorit var köttbullar.
Busan var den energiske och företagsamme dockan. Kallade Beppe för "jättebabyn i knasluvan". Programmet inleddes med signaturmelodin som är en del av Johann Sebastian Bachs tredje orkestersvit.
Såhär skrev Altstadt:
"Beppe var ingen fjärtande Markoolio eller någon tjattrande Bolibompaprogramledare på speed med vilt uppspärrade ögon förväxlat tempo med innehåll. Vå tid hyllar autenticiteten, men tycks frukta den mest av allt. --
Några jular talade Beppe med mig på riktigt. Jag glömmer det aldrig."

Åh, jag blir alldeles, alldeles lugn inombords, jag minns det ostressade samhället i småstan. Vilken lycka att få växa upp i, det kunde gå dagar utan att nåt hände, eller att jag hade andra saktiviteter än att bara, bara vara.

keep on rocking in the free world!


SvD publicerar idag: Sverige bör fördöma USA:s övertramp.

"Efter de senaste veckornas Wikileaks-avslöjanden har det inte varit Kina och Iran som stått för försöken att censurera nyhetsförmedlingen, utan västländer som USA och Frankrike. Det finns ingen anledning för Sverige att fördöma dessa övertramp mindre hårt." Det skriver Karl Sigfrid (M) och Mary X Jensen, moderatbloggare.
Visst, mycket bra.
Men.
Jag fattar ingenting.
När det gäller att försvara vårt fria samhällsskick, spelar det väl ingen roll varifrån hotet kommer. Ett brott mot det fria ordet är alltid ett brott mot det fria ordet.
Det rysansfulla i situationen idag, är att vi sitter och hyllar och applåderar "modiga" politiker som skriver artiklar om det, som för oss vanliga, är uppenbara demokratiska självklarheter.
Var har vi hamnat då?
Vad är det för politiker vi röstat på?

Money talks.


Som ni minns så har jag berättat att 12-åriga Chloé Schuterman Dolhem nyligen började blogga på modetidningen Chic. Det blev succé direkt.

– Hon har fått mycket positiv respons av läsarna och många nya fans.
Chloé Schuterman Dolhem lyfter sajten.Chic.se noterades förra veckan för en webbupplaga på 127 987 unika webbläsare.
Det överträffade det förra rekordet från den 49 veckan i fjol med 90 procent skriver Resumé.

–"Det mest uppseendeväckane för folk är nog inte hennes ålder utan hela paketet – att hon är söt, modell och kommer från en förmögen familj där hennes mamma äger en exklusiv modebutik. Det kan sticka i ögonen hos vissa."

Chefredaktör Charlotta Flinkenberg är inte bara en schackrande profithaj, hon väljer också enkelt och förutsägbart svenskt att simplifiera kritik med hjälp av sotis-tråden.
Då kan hon själv vända på kudden och sova samvetsgott.
Mig sticker det inte ett dugg nånstans.
Men läs ett av Chloés inläggen:
"Heey! Igår var jag på Red Valentino inköp till mammas affär. Varje plagg i kollektionen hade rosetter, helt underbart! Red Valentino är ett undermärke till Valentino med bättre priser. Kollektionen kommer ut nästa vinter !"

Det tål det att funderas på vad Mor och Chefredaktör har för ädla syften med exponeringen av flickebarnet.

fredag 10 december 2010

Music to my ears.


Ikväll när jag går och lägger mig så kommer jag att, nu får den bästa Idolvinnaren nånsin, Jay Smith, ursäkta, men jag kommer att vara alldeles, alldeles uppfylld av fysikpristagaren Andre Geims Nobeltal. Vilken exceptionellt vidunderlig och sällsynt magnifik talarbegåvning - he got me totally blown away!

Diktaturens kreatur visar ansiktet idag.


- Det bör inte ingås politiska kompromisser när det gäller mänskliga rättigheter,
säger Serbiens ombudsman för mänskliga rättigheter, Sasa Jankovic, som nu ombestämt sig och kommer att delta i dagens Fredsprisceremonier i Oslo.
Colombia, Phillipinerna, Ukraina och Argentina hör också till de 18 länder som först ansåg sig stå för nära Kina för att hedra pristagaren, men som nu ändrat sig.
Spännande att se vilka länder som till slut hellre befinner sig i Kinas Hall of Shame, än i Oslo idag.
I Kina stängs TVn rätt och slätt ner, det blir en TGIF med schack inför den svarta, tysta TVskärmen.
Själv kommer jag att göra som SD´s objudne Nobelgäst,Jimmie Åkesson, laga en god scampi och fira Idolfinalen på TV4, fast i varje paus tjyvsnegla på galafesten i Blå Hallen!
Expressen Aftonbladet SvD DN DN

Bajs förgiftade Östersundarna.


En felkopplad toalettstol tycks vara det som förgiftat vattnet föt tiotusentals människor.
Miljöåklagaren Christer B Jarlås säger att den felmonterade toastolen borde ha upptäckts tidigare eftersom det fanns så tydliga spår.
-"Frågan är om någon ska straffas, det kan vara alla möjliga överallt som har ansvaret."
Ja, eller hur? I landet där Olof Palmes mördare fortfarande går fri, hur sjutton ska man kunna hitta nån som felkopplat en toalett?? Att hitta ansvar och ansvariga, om det inte gäller fortkörningar, det är inte Sveriges starkaste sida.

SvD ÖP

Björns lärdom från naturen


Naturens okontrollerade ligister kallas vildsvinen, de bökar upp jord och gräsmattor på platser där människan inte vill ha förstörelse. Så det finns många arga jägare efter dem. Dock, vildsvinssuggan är en av världens absolut starkaste ledare, hennes kultingar följer henne in i döden, därför skjuter man aldrig henne. Ty då skulle man för varje skjuten hona ha 10 - 15 unga förvildade förgörare. Bättre då att ha dem rantande efter mammi.
Imorse drog Björn slutsatser från vildsvinens beteende när det gäller Wikileaks och vad som skulle hända om Assange försvagades - då kommer det att dyka upp massa små okontrollerade wikileaks. Och gissa vad jag läser just nu i Resumé:
"Wikileaks splittras
En grupp inom Wikileaks tycker att organisationen förknippas för mycket med personen Julian Assange och hans privata problem.
De har under en tid planerat en utbrytarsajt och på måndag lanseras Openleaks.
– Vårt långsiktiga mål är att bygga en stark, transparent plattform till stöd för whistleblowers, säger en källa inom Openleaks."

Resumé
Resumé DN

är människan sne í huvet eller?



Det människor avskyr mest av allt är lögnare,
men de människor vi verkligen av hjärtat föraktar är de som försöker säga oss sanningen.

Dagens Wikileaks:


"Burma bygger hemlig kärnkraftsanläggning och samarbetar med NordKorea."
Fast, det handlar förstås inte om vapen alls, bara om ovanligt fredlig användning.

Vad skådar mitt östra öga?? Now we are talking!!!Trodde i min enfald att Wikileaks ägnade sig åt att sno slickepinnar från det öppna Väst, medan vad vi verkligen behöver få veta är vad som händer, sker, tänks och planeras i de slutna nertystade länderna i Öst.
Jag hyser dock en del tvivel om att just denna information kommer från en amerikansk diplomat.......

Kim Il Jong har funderingar inför de Nordkoreanska ekonomiska förhandlingarna med sig själv. Ska Kim Il Jong och Kim Il Jong satsa på export av pastellfärgade gummistövlar som helt slår knock på USAs UGGS nästa år?
Eller ska de helt enkelt fortsätta på inslagen linje och exportera kärnkraftsteknologi till Venezuela och Cuba?

-"Snälla, snälla Jultomten


kan du inte vara så snäll och skicka lite kläder till de stackars tanterna i pappas dator?"

torsdag 9 december 2010

Vely, vely, vely nice vely, vely, vely fast plice. Hohihi, förlåt,men jag fnittrar på mig!!!!


Kinas fredspris har nu delats ut för första gång, det var under något förvirrande och hastigt påkallat alternativ fredsprisutdelning idag.
Den historiskt första mottagaren var en liten okänd kinesisk flicka, den egentliga vinnaren Lien Chan,var inte riktigt klar över sin nyvunna status.
- Konfucius kinesiska fredspris har varit under planläggning en lång tid. I år lyckades vi äntligen genomföra den. Priset bygger på våra egna principer, våra egna teorier om fred.
-Vi har aldrig ens hört talas om priset, svarade man på Chans kontor, när taiwanesiska journalister ringde för att gratulera.

Vem som kommit fram till vem som skulle få detta hedrande pris var också lite förvirrande, Lien Chan hade varit en av flera kandidater som blev demokratiskt nominerade, av en priskommite´ bestående av det kinesiska folket och nätanvändare.
Men på frågan om hur, hur många och på vilken nätsajt, var det ingen som kunde berätta.
Ordföranden i Konfuciusprisets stiftelse Tang Changliu, bedyrade att kinesernas fredspris var helt oberoende av årets kontroversiella mottagare av Nobels fredspris.
Utan deras pristagare var en sann fredsvän:- Herr Lian har bidragit till fred i världen. Han har utväxlat handslag med president Hu Jintao. Vi har ett talesätt "att när vi slagit hand så ler vi".
Men eftersom vår kommitté är helt ostatlig använder vi oss inte av statliga kanaler och media för att informera herr Lien.

- Var kommer prispengarna på 100 000 yuan ifrån? (ca samma i svenska kronor)

- De 100 000 yuan kommer från en person som verkligen älskar fred, men som önskar vara anonym.
Det var förresten Konfucius som sa "Man kan inte prata om havet med en groda som sitter i en brunn."
Well put, indeed wellput.
Jag hade faktiskt inte kunnat sagt det bättre själv.

Hur skulle jag ha sett ut då, slankedoktorn???????


Ruttna tomater och buuuuu på danska slankedoktorn!!!!!

Hur ska man undvika att lägga på sig kärlekskilon, de som man får medan man sitter och stirrar varandra förälskat och djupt i ögonen samtidigt som man äter.
Den danska slankedoktorn har adekvata råd:

1. Först ska ni bli eniga om att ni inte vill öka i vikt, och sen hitta lämpliga aktiviteter än att sitta och bara njuta.


2. Hitta några enstaka dagar då ni tillåter er att äta fettbildande mat tillsammans. Ni kan få unna er detta nån enstaka gång. Bara det inte händer för ofta.

3. Upptäck andra saker ni kan skämma bort er med än TVmys och läckra middagar.
Det kan vara en promenad eller bio, åka skridskor eller ut och springa tillsammans.

4. Besluta er för att vilja ägna er åt motion antingen tillsammans eller var för sig Och ska det bli en fast rutin är det bäst att ni skriver under avtal och schemalägger det.

Sitter här och funderar om Björn och jag samma dag vi träffades, först skulle ha satt oss ner och skrivit avtal om schemalagd motion och enstaka dagar för kärleksmåltider.
Mycket smalare säkert.
Fast.
Inte riktigt vi.

Hajar ni?


En cyklande grantjuv fångades av polisen i Lidköping natten till torsdag. Silvergranen, värd 500 kronor, hade han tagit utanför ett köpcentrum.
Mannen tyckte att polisen kunde ha överseende med tilltaget eftersom det snart är jul. Men polisen höll inte med. Mannen misstänks nu för snatteri.

Rabatt på säsongs-snatteri, typ sillochnubbe till midsommar, ägg och lammstek till påsk, luftmadrass till semestern, skumpa till nyår....e de för mycket begärt???

Banta med talgoxe, blåmes och koltrast!


Det är många av oss som vill ge vår småfåglar en hjälpande hand under vår snöiga och kalla vintern. Men vad är egentligen den bästa maten?
– Wienerbröd och mazariner, säger Lars-Åke Janzon, jourhavande biolog vid Naturhistoriska riksmuséet, det är kanske inte det första man tänker på, men det går alldeles utmärkt.
– Det är ett bra bränsle för fåglarna som behöver få i sig mycket fett, mycket snabbt för att klara sig.
Nu har vi gratischansen att slå två fåglar i en smäll. Om du köper en mazarin, och genast drabbas av ångestfylld skuldkänsla,och inuti skallen börjar det eka nåt slags gammal ramsa typ "två minuter i munnen - två år på höften". Det är då du ska skina upp av din talgdank, rusa in efter ett snöre och hänga ut eländesmazarinen i en buske.
Slutet gott - allting gott, bättre två år på koltrastens höfter än på dina, ha-ha!

Det största problemet för fåglarna på vintern är att de inte får i sig tillräckligt mycket vätska.
– Halvera äpplen och lägg ut eller dränk havregryn med vegetabilisk olja, det är ett bra tips.

TV4as kopia slår SvTs original med hästlängder..


På juldagen är det säsongspremiär för SVT-succén ”Stjärnorna på slottet”.slottet i SVT. Foto: Andreas Hillergren/SVT.
De fem nya deltagarna i ”Stjärnorna på slottet” är skådespelaren Ulf Brunnberg, 63, artisten Niklas Strömstedt, 51, kompositören Monica Dominique, 70, skådespelaren Marie Göranzon, 67, och Dan Ekborg, 54.
Nu får konkurrenten TV4 en känga för sin "kopia".
– Vi som gör originalet tycker att det är "så mycket bättre", säger producenten Tina Graffman till Metro.

Självklart måste de tro på sin egen grej, men......Monica Dominique, Ulf Brunnberg.....?
Så mycket bättre är oslagbart. Genialisk blandning av människor, inga stora superegon- utan varm och go omtanke och respekt emellan deltagarna. Enkelt vinnande koncept med at hylla varandras låtar.
Och så har vi sluppit genomdryyyyga köksmästaren som alltid vet bäst.
Bara en sån sak.

Aftonbladet

Men, varför?????


Ett ungt par åker till Sydafrika på bröllopsresa. Nåt händer, en kidnappning, och den unga bruden dör.
Så långt i rapporteringen var jag inte mer intresserad än att jag tänkte "hmm, säkert dumdristiga människor, som utmanat ödet". Vi älskar trakterna i och runt Kapstaden, där finns allt; soligt bemötande, underbart klimat, vackra vyer och världens godaste mat och dryck till gladpriser. MEN det finns vissa saker som man bör tänka på för att inte utsätta sig för onödiga risker, det är inte mycket märkvärdigare än i andra stora städer i världen, och bara att ta skeden i vacker hand.
Men den där unga vackra svenska bruden hon har fortsatt att dyka upp på första sidorna, jag har ögnat igenom och börjat fundera.
Vad???? Den nyblivne mannen ligger bakom??? Me´! Varför gifta sig med nån som man vill ta livet av redan på bröllopsresan??? Ingenting gick ihop för mig.
Men nu är jag fast i nyhetsrapporteringen.
För nu måste jag bara få veta hur en så lycklig brud kunnat gå ett så obegripligt dystert öde till mötes. Och hur en taxichaufför för 1000 kronor begår ett brott som han får sona med arton år av sitt liv i fängelse. Och hur maken i så fall verkligen trodde att han skulle klara sig.
Jag är fast.

Expressen
Expressen Aftonbladet

onsdag 8 december 2010

Vill du växla till supereuro? Eller vill du hellre ha skiteuro?


Den europeiska gemenskapens vägval: Dela upp frankenstein-valutan Euro i två delar eller riskera kollaps? De europeiska ledarna gör allt för at tona ner en eurokollaps, men diskussionerna lever sitt eget liv. Euron är på väg att räknas ut, och fundamentet under EUsamarbetet darrar, nä skälver, nä skakar..
USA ser på Europa som en investeringsförening, så vill man man som investerare ha fingrarna i Nordeuropa syltburk, så är man tvungen att ha ett par fingrar också Sydeuropas sylt. Det är så euron är konstruerad och kan nu leda till en total omvärdering.
Kommer vi att få se en delning av euron i två delar? Sydeuro och NordEuro, det är nåt som Tyskland och Frankrike sneglat på länge, en supereuro och en skiteuro? Vem vill tillhöra B-laget? Troligen kommer länderna i syd- och östra europa att få dela på en ”B-valuta” och då lär spänningar inom EU inte att utebli.

Kommer EU att tvångsinföra valutan (super- eller skit-euro) i de aktuella länder som ännu inte använder något annat än sin egen valuta?
Det inkluderar givetvis Sverige.
Vi är i farozonen.

Idag - 30 år sen - death of a Hero.


sedan hela världen chockades av mordet på John Lennon. Ett av få mord som gjort ett gigantiskt intryck på hela världen.

John Lennon och Yoko Ono önskade så hett att få bo i New York, men 1972 lyckades myndigheterna få paret utvisat. Utvisningen verkställdes aldrig men John Lennon var en ständig nagel i ögat på Nixon-administrationen, eftersom Lennon aldrig gav upp sin högljudda kamp och motståndet mot exvis Vietnamkriget.
På kvällen den 8e december 1980 signerade John Lennon det nya albumet "Double Fantasy" till Mark David Chapman, som bara några timmar senare mördade honom. Lennon träffades av fyra skott i ryggen, avfyrade av den sinnesförvirrade Mark David Chapman i porten till The Dakota Building, där Lennon bodde med Yoko Ono.
På mordplatsen var allt kaos, men Mark David Chapman blev apatiskt stående, och läste högt ur J.D. Sallingers "Förbannede Ungdom", medan han väntade på polisen som grep honom bara några få minuter efter mordet.
En djupt chockskadad Yoko Ono stöttades ut från Roosevelt Hospital tidigt nästa morgon

All världens tidningar toppade med nyheterna om mordet. Omkring 235.000 människor samlades till en minneshögtidlighet i Central Park vid The Dakota Building den 14. december 1980.
Minnet om John Lennon lever ännu starkt, minnesparken i Central Park - kallad "Strawberry Fields" - är ett vackert och välbesökt turistmål, också för helt nya generationer. Vad det blev av John Lennons aska vet bara Yoko Ono, möjligen är den strödd i Straberry Fields, eller också finns den hemma hos hans änka.

Utöver chocken över det brutala dådet att världen hade mist en ikon, kom den grymma paradoxen att en man som ägnat sina sista levnadsår åt eviga
antivåldskampanjer, själv sköts på öppen gata - ett offer för det totalt meningslösa våldet.
Lyssna på Imagine och Give Peace a chance.
Och glöm aldrig.

jag - ett uselt tortyroffer


Minns ni festen när sällskapet Havsörnarna firade 85-års-smoking-jubileum, när jag bad om hjälp att hitta nåt gult att bära, som det påbjöds i inbjudningskortet????
Jag hittade ett par knallgula strumpor och var nog, jämte damen med gula påskfjärdrar i hela håret, den som stack ut lite mer än de andra. Annars var gula rosor, flugor, sjalar, näsdukar, klänningar, skärp och gördlar ett lite vanligare inslag, Björn hade världens gulaste strumpor med svarta prickar på som han gärna visade med en enkel lyftning på byxbenet.
Det var en sagolik middag med mycket spirituella tal och visor, och vi hade väl inte mer än fått kaffet i koppen som ridån drogs undan och blottade två sångesrskor i Annifrid- och Agnethakläder Då greppade jag min Björn och dansade sedan till klockan två, vi hade såååååå roligt! Vi sjöng med i Dancingqueen, Waterloo och When I kissed the teacher, vippade med höfterna, snurrade i piruetter, backade, möttes igen, hade armarna i luften och gjorde lite höft och stussrullningar, och varje gång Abborna ville ta paus så slängde vi oss över scenkanten och skrek unisont mera, mera, mera, mera!!!!
Vi tror nog att det var då vi blev sjuka. Vi är ju inte riktigt vana.
Sen dess är nätterna en mardröm, vi ligger utsvimmade i varsitt rum och hostar och hostar och hostar. Björn har trots detta jagat varje dag, så upp klockan sex, iväg i värsta jägarutrustningen med eller utan hundar, till pass i 18 minusgrader.
Idag känner jag att jag inte kommer att orka en natt till, jag drabbas av panik, kastar mig på golvet och tigger och ber om en enda natts sömn, letar febrilt efter ett slags ljus i tunneln.....Jag är oinspirerad, o-glad och inbunden, funkar bara inte utan sömn.
Evighetshosta är tortyr.
Och snart är det natt igen - åååååhhhhhh-neeeeiiiijjjjjj.

Copycatlandet Kina är sura på Norge.


Kina är rasande på den norska Nobelkommittén och kallar Nobels fredspris ”partiskt och vilseledande”. "Kina är en verklig symbol för fred, samtidig som landet har makten och kraften att upprätthålla freden. Med mer än én miljard invånare borde landet ha en starkare röst när det gäller världsfreden". Ehhhhhh....?????
Vi viker oss inte för clowner, sa Jiang Yu.

Därför instiftar man nu Konfucius fredspris, Konfucius var en filosof, och de gamla värderingar han förde vidare var att man skulle visa respekt uppåt, och ännu mer välvilja uppåt, nä, nu blev det fel, välvilja NEDÅT ska det självklart va.

Kina menar att different countries have different democracy rules, and socialist China won’t follow Western democracy rules - and different countries have diffeternt peace-prices, and socialist China won´t follow Western Clown-peace-prices.

Så, nu gör det ett eget exakt likadant fredspris fast mycket billigare, masstillverkat av 5-åriga utsvultna barnarbetare i 14timmarsskift.
Bäst norrmännen passar sig så inte Kina gör ett eget Norge också......

China Daily
Expressen Dagbladet

tisdag 7 december 2010

Sveriges läckraste Kaxmaja



Isabella ”Blondinbella” Löwengrip brutalsågar journalisthögskolan. Den nyblivne chefredaktören rekryterar nu medarbetare – men en journalistexamen smäller inte högt:


– "Jag tycker journalisthögskolan är ett skämt i Sverige, jag kommer att leta efter skribenter med samma passion för skrivandet som jag har för företagandet.”




Respect - BlondinBella!!
Sverige behöver djärva entreprenörer, död åt feminismen - länge leve Kaxmajorna!


För länge, länge, länge sen när jag gick ut gymnasiet var min framtid tidigt och rakt utstakad. Jag skulle självklart skriva. Men journalisthögskolan var redan då ett skämt. Partibok, (S) VPKLMR-tillhörighet, manchesterbrallor, runda brillor, risig hårbuske och foträta skor var de attribut som tarvades.
Så mycket våld var jag inte beredd att göra på mig själv.
Jag tycker mig ha en känsla av att det fortfarande finns en form på journalishögskolan, och att det är där man likriktat stöps.....

titta på Göte´, titta på Göte - lite grann bakom flöte!


Svenska elever halkar efter, 15-åringarnas läsförståelse och mattekunskaper har försämrats i den senaste Pisa-undersökningen som blev offentlig nu på förmiddagen.

För tre år sedan gjorde managementkonsultföretaget McKinsey en uppmärksammad studie där lärarna gavs nyckelrollen. "Det som sker i klassrummen är avgörande för resultaten", menade McKinsey.
WOW - "lärarna gavs nyckelrollen"!!!!!!! Det är verkligen lycka och guld värt med ett framgångsrecept från Mc Kinseys managementkonsultföretag.


Så visst, en skola är inte bättre än sina lärare. Men kanske är det så att man får vad man betalar för?
Idag har NSD ett radikalt förslag:
Högre betyg åt eleven = högre lön åt läraren?
Skolchefen i Kiruna vill att lärarnas lönepotter ska fördelas efter elevernas resultat.

Genom att titta på betygen, resultaten på de nationella proven och enkäter till personal, elever och föräldrar ska lönepotterna delas ut. Den skola som har bäst resultat ska få mest pengar att fördela till personalen.
Lärarfacken säger förstås, absolut nej.
Är näringslivets metoder för att höja produktiviteten något som kan överföras på tex skola och sjukvård?
Går det att kvalitetstesta/säkra undervisningen/pedagogiken så att den leder till bättre resultat med hjälp av bonuspott för lärarna
Vad säger ni, ska vi göra i skolan som i gruvan?


NSDs läsare har sagt sitt i en enkät för dagen:
Ska lärarna ha högre lön om det går bra för eleverna?
Ja, det sporrar lärarna att bli bättre. (24%)
Nej, det ingår i deras jobb. (76%)

Sky´s the limit!


Min Sebastians och Starlounges sajter har 16,2 miljoner unika besökare per månad vilket gör dem till världens näst största sajt för kändisnyheter.
Turner Broadcasting System, som bland annat omfattar Cartoon Network, TNT och CNN, har valt att investera i svenska kändissajten Starlounge. Hur stor affären är offentliggörs inte, men enligt Starlounge kan investeringen innebära innehållssamarbeten med Turners andra kanaler, däribland CNN. Vilket betyder att målet att bli världsstörst är mycket nära!

Grattis till bossarna Hans, Zoran, och editor in chief: the hardworking, talented, nevergiver-upper Sebastian Nordén.
From Proud Mummy.

måndag 6 december 2010

Amerikaner helgon - svenskar rasistiska rövskallar?


Nyanlända somalier känner redan från början hur kyligt det är att vara invandrare i Sverige. De får ångest och depression när de upptäcker Sveriges höga trösklar, rigida arbetsmarknad, besvärliga språk, byråkratiska administration och reserverade människor. De flesta flyttar vidare till England eller USA eller bor kvar med hopp om att flytta en vacker dag.
Detta skriver Rahma Dirie, ung somaliska och fritidspolitiker/kommunfullmäktige Stockholm, i SvD.
Sverige - Helvetet på jorden, alltså, snäppet efter Somalia.

MEN:
För en månad sedan åkte samma Rahma Dirie till Minneapolis i delstaten Minnesota tillsammans med en delegation. Vadå för delegation? Vilket var syftet? Vemn betalade - vi "rigida" och "resereverade" svenska skattebetalare??


Rahma Ditie: -Det första jag lade märkte till var att amerikaner i gemen är vänliga och positivt inställda till invandrare. Immigranter får möjligheter och incitament för att forma sina liv som de önskar. Det är enkelt att starta eget vilket gynnar somalier som ofta har erfarenhet av företagande från hemlandet. Mindre byråkrati och skattelättnader gör det möjligt för mindre bemedlade att starta eget. Människor kan försörja sig på små förtjänster från småföretag.Människorna var kreativa och ambitiösa. Amerikaner såg dem som en tillgång och inte som ett problem. De betraktade USA som sitt hemland och sig själva som amerikaner. Här upplevde jag den största skillnaden.


Alltså, Minnesota, USA - Himmelriket på jorden för flyende somalier.

Mina invändningar: Det är tillåttet att vara ung och dum. Men det borde baskemej vara förbjudet att föra fram superblåst, ounderbyggd och genomkorkand hets mot folkgrupp i Svenska Dagbladet.

1 "de flesta av somalierna flyttar vidare till England eller USA" Va? Är detta sant Rahma? Har du faktabaserad siffra på detta?
Har du faktabaserad siffra på hur många av dina landsmän som kommer hit till frihet och demokrati, men får ångest och depression av oss svenskar?

2. För att komma in i USA krävs ID-handlingar (till skillnad mot Sverige). Man får inte uppehållstillstånd om man inte kan visa att man kan försörja sig (till skillnad mot Sverige).

3. Du hade inte behövt åka på mina skattepengar till USA för att beskriva den helt igenom falska bild du målar upp, både USA och England har liknande tunga problem med somalier som i Sverige, bla med skyhög arbetslöshetm, katsanvändning och muslimsk fanatism. Det hade räckt om du satt dig vid din dator och googlat Läs här här här här



Fast då hade du å andra sidan fått se verkligheten och inte den vackert förskönande och förljugna bild som du vill skriva oss svenskar på näsan.

Din beklämmande enögdhet är plågsam och pinsam.
Fast SvD borde skämmas som lät den passera och tryckas.

söndag 5 december 2010

Bildt - ingen lydig hund.


-"He is a medium big dog with a big-dog´s attitude."
Sveriges utrikesminister Carl Bildt karaktäriseras av USA:s ambassad i Stockholm som en ”Mellanstor hund med attityden hos en stor hund”. Bildts envishet ställer till problem för diplomaterna som ger råd om hur han bör hanteras i Washington.

Ha-ha-haha- hahahaha, åh så roligt! Mannen är ett fenomen - en teflongås - inget biter på honom.Det behövs väl inget Wikileaks för att konstatera???? För ett tag sen intervjuades Bildt i TV om USAs hemliga spionering på svenska folket. Bildt svarade inte på frågan utan hänvisade till "sekretess". Jamen, sa journalisten, frågan handlar inte om något sekretessbelagt.... Bildt tittade på honom med sin halländska von-obenblick, vred till ett syrligt snett leende, fick nåt trotsigt i blicken och skorrade nöjt:- Jo, min egen sekretess, och vände på klacken.

Såååååå, vad är det som är så himla chockerande i amerikanernas Bildt-avslöjande?
Hade de istället sagt "Carl Bildt är mesigare än ett lamm, och hans självkänsla är under fotsulan". Då hade världen stannat - vilket synnerligen uppseendeväckande avslöjande!!!!!

Expressen Aftonbladet DN

sjung, för helvete, sjung!



Jay och Minna gick i fredags vidare till Idolfinalen i Globen nästa vecka.
Lyckan och saligheten lyste i deras unga ansikten, och Peter Jihde körde lite sprillans ny interjuteknik, och undrade helt otippat hur det kändes. Ett sånt journalistiskt nytänk hade ju idolerna inte hunnit förbereda sig på, så Jay yttrade ur hjärtat typ FÖR JÄÄÄÄVLIGT, JÄÄÄVVLIGT, DETTA ÄR FÖR JÄÄÄÄÄVLIGT BRA, och Minna utbrast känslomässigt FAAAAAN. Jihde ville att Minna skulle utveckla sin upplevelse, och visst FAAAAN och FAAAAAAAN!
Och då fattar vi ju alla.
Jag sitter storögt och helt perplex över ordfattigdomen.

Så jag googlar, och hittar:
"Svordomarnas användning har ökat kraftigt i Sverige på senare tid. Från att ha använts i ytterst få tillfällen när man varit riktigt arg till en svordom i varje mening. Svordomarna används som utfyllnad och också som förstärkningsord. Istället för att säga “Väldigt bra” så säger man “Jävla bra” eller “Skitbra”. Och när man blir riktigt arg så far man ut i ramsor av könsord. Bög, hora och bitch är exempel som nämns."

Vad jag slås av är att orden är stereotypa och enbart fungerar som tom utfyllnad.
I radio och tv var det länge helt tabu med grovt språk ända fram till 1970-talet. Nu luckras det upp mer och mer och mer.
Det känns som om det verkligen var på stenåldern som "Knulla", år 1967 skapade folkstorm på TV. Då i ett kulturprogram när Per Oscarsson, Pye och Claes Engström pratade om ordet knulla och definierade det som ett så fint och "runt ord".
Folk ringde ner klagomuren.
Nu är vi bara bedövade.
Eller bedrövade.

The Bushy look är här.


I Tajikistan har man ett klassiskt mode - kvinnorna har sexat till sig med bara ett ögonbryn!
Och männen är så priligt förtjusta i allt det lurviga, att alla Tajikistanskvinnorna rusar i långa rader till marknadens stånd och köper buntar med Usma, en grön kryddväxt. Först uppfattade jag att man gned in Usma så att det faktiskt magiskt nog började växa i pannan, men så var det tack och lov(?)inte. Däremot kan växten torkas i solen och sedan användas som ögonbrynsfärg.
Ska detta bli en västerländsk hit???
En och annan man har jag under årens lopp sett med endast ett ögonbryn.
Fast jag blev inte upphetsad av det.

Sahlin sträcker ut sin högra hand.


Med patos och strategisk insikt avslutade Mona Sahlin igår sin karriär som
(S)´första kvinnliga partiledare.
Det var inte "arga leken", men snudd på, det var "ärliga timmen".
Sahlin uppmanade syrligt sitt parti att ge näste ledare ett tydligt mandat och därefter lita på det vägval han eller hon gör. Hårdast var Sahlin i sin kritik mot att hon "tvingades" ta med Vänsterpartiet i det rödgröna samarbetet.
- Det insåg väljarna och det insåg jag, sade Sahlin. En klar efterhandskonstruktion med facit i hand.

Olika grupperingar väntar nu hungrigt på att Sahlins efterföljare ska lyssna på just dem. Vänster, höger, LO, ungdomarna, samarbete mot vänster, samarbete mot höger.
Men Mona kommer att göra många besvikna, strategin har hon redan gjort klar för S´framtid. Och vi väljare får det tufft om fyra år!
Vi kommer att kunna välja mellan sex olika partier.
Med exakt samma politik.
Jag har redan wikileakat och fått en första EXTRAsmygtitt på M´s, S´s, FP´s, C´s, KD´s och MP´s valaffischer 2014.
Da-da - glöm inte var ni såg det först:

"Det ska alltid löna sig att arbeta. A-kassan ska vara generös i början – men ersättningen ska trappas ner efter en tid. Jobbskatteavdraget är ett utmärkt och effektivt sätt att sänka skatter. Integrationen måste ses över. Kunskap är nyckeln till ökad konkurrenskraft."
Mona Sahlin själv blir pr-konsult, och kommer att vandra lätt i Göran Perssons breda och inkomstbringande fotspår.
Medan vi, valboskap, kan sitta här med våra långa, långa näsor, och fundera ett tag över den idéfattigdom och visionslöshet som vi får för våra pengar, ca en miljard i partistöd.
Och hur det kommer sig att vi får de politiker vi förtjänar.

Helsingborgsdagblad Skånskan Aftonbladet Expressen