torsdag 9 december 2010

Men, varför?????


Ett ungt par åker till Sydafrika på bröllopsresa. Nåt händer, en kidnappning, och den unga bruden dör.
Så långt i rapporteringen var jag inte mer intresserad än att jag tänkte "hmm, säkert dumdristiga människor, som utmanat ödet". Vi älskar trakterna i och runt Kapstaden, där finns allt; soligt bemötande, underbart klimat, vackra vyer och världens godaste mat och dryck till gladpriser. MEN det finns vissa saker som man bör tänka på för att inte utsätta sig för onödiga risker, det är inte mycket märkvärdigare än i andra stora städer i världen, och bara att ta skeden i vacker hand.
Men den där unga vackra svenska bruden hon har fortsatt att dyka upp på första sidorna, jag har ögnat igenom och börjat fundera.
Vad???? Den nyblivne mannen ligger bakom??? Me´! Varför gifta sig med nån som man vill ta livet av redan på bröllopsresan??? Ingenting gick ihop för mig.
Men nu är jag fast i nyhetsrapporteringen.
För nu måste jag bara få veta hur en så lycklig brud kunnat gå ett så obegripligt dystert öde till mötes. Och hur en taxichaufför för 1000 kronor begår ett brott som han får sona med arton år av sitt liv i fängelse. Och hur maken i så fall verkligen trodde att han skulle klara sig.
Jag är fast.

Expressen
Expressen Aftonbladet

2 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-09 09:24

    Den tjocka damen har inte sjungit än. Brudgummen kan ma misstänkliggjorts på felaktiga grunder och frias helt! I så fall lika tragiskt för som pappan till Arbogabarnen som först anhölls som misstänkt.

    SvaraRadera
  2. Säkert. Men mystiskt är det. Rån i Sydafrika? Kanske man hade väntat sig att båda skulle stryka med. Inte att en är helt oskadd?
    Ja,ja, tids nog.....

    SvaraRadera