torsdag 9 december 2010

TV4as kopia slår SvTs original med hästlängder..


På juldagen är det säsongspremiär för SVT-succén ”Stjärnorna på slottet”.slottet i SVT. Foto: Andreas Hillergren/SVT.
De fem nya deltagarna i ”Stjärnorna på slottet” är skådespelaren Ulf Brunnberg, 63, artisten Niklas Strömstedt, 51, kompositören Monica Dominique, 70, skådespelaren Marie Göranzon, 67, och Dan Ekborg, 54.
Nu får konkurrenten TV4 en känga för sin "kopia".
– Vi som gör originalet tycker att det är "så mycket bättre", säger producenten Tina Graffman till Metro.

Självklart måste de tro på sin egen grej, men......Monica Dominique, Ulf Brunnberg.....?
Så mycket bättre är oslagbart. Genialisk blandning av människor, inga stora superegon- utan varm och go omtanke och respekt emellan deltagarna. Enkelt vinnande koncept med at hylla varandras låtar.
Och så har vi sluppit genomdryyyyga köksmästaren som alltid vet bäst.
Bara en sån sak.

Aftonbladet

12 kommentarer:

  1. Hänger nog inte med här. Vilka är med i fyrans variant?

    F ö är jag väldigt nyfiken på Monika Dominique, Marie Göranzon och Niklas Strömstedt. Ulf Brunnberg och Dan Ekborg är kanske inte några favoriter, men man vet ju inte, jag kan bli positivt överraskad.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Fyran har varit så udda personligheter som Lasse Berghagen, Thomas di Leva, rapparen Petter, Lillbabs, September, Plura från Eldkvarn och Christer Sandelin. På papperet såg det ut mer eller mindre som en katastrof, men produktionen föll magiskt nog på plats och har varit mitt allra bästa feelgoodprogram. Alslutas nu på lördag, värt en titt!

    Niklas Strömstedt tror jag kan växa, Ulf Brunnberg, nej tack, Monica Dominique nej tack, dryga och skrikiga. Men, vem vet kanske väcker de oväntade känslor? Ska absolut titta.

    SvaraRadera
  3. Thomas di Leva, vilken tur att jag inte sett programmet. Han och Peter Settman står definitivt på min "välja-bort-lista". Det gör faktiskt Lillbabs också, fast det är kanske som att svära i kyrkan. Och Christer Sandelin, superbimbot.

    Fast Berghagen, Plura och Petter är ju kul, bra artister allihop, från varsin musikvärld.

    /Öbon

    SvaraRadera
  4. Björn kände som du, men det var nåt magiskt som hände. Alla lockade fram det mest underbara hos varandra.
    Otroligt intressant.

    SvaraRadera
  5. Där ser man!

    /Öbon

    SvaraRadera
  6. Ulf Hjertén2010-12-09 11:02

    Att ni står ut med program från TV 4 med alla dessa absurda reklamavbrott? För övrigt kan jag upplysa om att reklamfantasterna lobbar frenetiskt för att får reklamavbrott i nyhetsprogram,dialogprogram, idrottstävlingar som handboll, fotboll och Gud vet om dom inte kommer att föreslå att 100 meterslöparna ska stanna vid 50 för ett reklaminslag.

    SvaraRadera
  7. Skulle njuta tusenfalt utan reklamabrotten, som bara irriterar mig. Jag får flammiga antipatiutslag över hela mig av ÖoBreklamen, han so heter KAAARRRRLLL, inte Kalle, och den där "prajsless 4u"- pajasen!
    Men i det här fallet har det faktiskt varit värt det.

    SvaraRadera
  8. Niklas Strömstedt, nej tack! Han verkar vara så pretto men spelar hårt på att verka ödmjuk. Han har något arrogant drag över sig. Tror många i Sverige är väldigt förvånade över hur bra Tv4 "Så mycket bättre" är. Där kan vi snacka om talangfulla musiker! SVT verkar tro att de kana mata oss med gamla och tråkiga koncept... det kanske är därför Strömstedt är med i är...?!?

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2010-12-09 13:27

    TV-reklamen är pest. Och, lite konspiratoriskt, alla dessa trailers i SVT (har räknat upp till fem stycken på rad), ska de vänja oss med att det snart blir reklam där också?
    Sedan reagerar jag med min meteorologbakgrund allergiskt mot att ha reklam mellan nyheter och vädret. Vädret är en viktig, många gånger den viktigaste, del av nyheterna!

    SvaraRadera
  10. Lol, ler gott åt Ulf Hjerténs förslag om att 100-meterslöparna ska pausa vid 50 för reklamen.

    Ja, reklamavbrotten är verkligen pestiga.

    /Öbon

    SvaraRadera
  11. Måste fråga dig, Thorsten. Du skriver att du har meteorologbakgrund, jag hade fått för mig att du var bergsingenjör. Se så fel jag hade.

    /Öbon

    SvaraRadera
  12. Thorsten Schütte2010-12-09 17:35

    Meteorologistudier Kiel/Uppsala, sedan doktorand på området åskforskning vid Institutet för Högspänningsforskning vid Uppsala Universitet, alltså kommit in i det elektriska bakvägen, sedan ASEA o s v (hann även bli docent), nu har mitt järnvägshobby kommit i fatt mig och jag jobbar med elektrifierade järnvägar, för ett konsultföretag. Inte så dumt med meteorologikunskaper då, att järnvägen är en utomhussyssla verkar många ha glömt...

    SvaraRadera