onsdag 8 december 2010

Copycatlandet Kina är sura på Norge.


Kina är rasande på den norska Nobelkommittén och kallar Nobels fredspris ”partiskt och vilseledande”. "Kina är en verklig symbol för fred, samtidig som landet har makten och kraften att upprätthålla freden. Med mer än én miljard invånare borde landet ha en starkare röst när det gäller världsfreden". Ehhhhhh....?????
Vi viker oss inte för clowner, sa Jiang Yu.

Därför instiftar man nu Konfucius fredspris, Konfucius var en filosof, och de gamla värderingar han förde vidare var att man skulle visa respekt uppåt, och ännu mer välvilja uppåt, nä, nu blev det fel, välvilja NEDÅT ska det självklart va.

Kina menar att different countries have different democracy rules, and socialist China won’t follow Western democracy rules - and different countries have diffeternt peace-prices, and socialist China won´t follow Western Clown-peace-prices.

Så, nu gör det ett eget exakt likadant fredspris fast mycket billigare, masstillverkat av 5-åriga utsvultna barnarbetare i 14timmarsskift.
Bäst norrmännen passar sig så inte Kina gör ett eget Norge också......

China Daily
Expressen Dagbladet

5 kommentarer:

  1. Skulle vara som att få ett kalkonpris ...

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Billigare effektivare och BÄTTRE!! Äntligen en altenativ till den sörjan Nobel som tror sig ha rätten till vad som är fred eller inte .. Till vem som är terrorist eller frihetskämpe..Vilken person med värdighet vill ha sitt namn på samma lista som Obama eller slaktraren Kissinger?

    SvaraRadera
  3. Säger bara Himmelska fridens torg 1989.

    Eller kulturrevolutionen, där miljoner och åter miljoner människor svalt ihjäl.

    Eller nuvarande enorma miljöförstöring och tvångsförflyttning.

    Eller livstidsdömda fångar. Eller dödsdömda fångar, vars enda brott är att de öppnat munnen.

    Nä du anonym 05:58, jag hoppas ditt inlägg är ironiskt menat.

    /Öbon

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-12-08 15:27

    Nja, anonym har vissa poäng, det finns stolpskott bland nobelpristagarna. Men ambitionen bakom Nobelpriset är god och det är mänskligt att fela!

    SvaraRadera
  5. Det är klart, Thorsten, precis alla pristagare har egentligen inte nått upp till målen. Det gäller dessvärre pristagare inom alla områden. En och annan litteraturpristagare borde egentligen inte ha fått priset (tycker i alla fall jag). Dessutom har jag svårt att förstå nobelpris för lobotomi, även om jag kan förstå dess kontext.

    /Öbon

    SvaraRadera