söndag 5 december 2010

Bildt - ingen lydig hund.


-"He is a medium big dog with a big-dog´s attitude."
Sveriges utrikesminister Carl Bildt karaktäriseras av USA:s ambassad i Stockholm som en ”Mellanstor hund med attityden hos en stor hund”. Bildts envishet ställer till problem för diplomaterna som ger råd om hur han bör hanteras i Washington.

Ha-ha-haha- hahahaha, åh så roligt! Mannen är ett fenomen - en teflongås - inget biter på honom.Det behövs väl inget Wikileaks för att konstatera???? För ett tag sen intervjuades Bildt i TV om USAs hemliga spionering på svenska folket. Bildt svarade inte på frågan utan hänvisade till "sekretess". Jamen, sa journalisten, frågan handlar inte om något sekretessbelagt.... Bildt tittade på honom med sin halländska von-obenblick, vred till ett syrligt snett leende, fick nåt trotsigt i blicken och skorrade nöjt:- Jo, min egen sekretess, och vände på klacken.

Såååååå, vad är det som är så himla chockerande i amerikanernas Bildt-avslöjande?
Hade de istället sagt "Carl Bildt är mesigare än ett lamm, och hans självkänsla är under fotsulan". Då hade världen stannat - vilket synnerligen uppseendeväckande avslöjande!!!!!

Expressen Aftonbladet DN

14 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-05 21:10

    Det egentligen chockerande med Wikileaks alla avslöjanden är egentligen att dom inte är chockerande - utan det är precis så illa som man har trodd att det är...

    SvaraRadera
  2. Än en gång instämmer jag helt med dig Carina.Men mig skulle intressera,om det finns något om den tragiska Estonia sänkningen.Här har bestämt Bildt något att berätta.Kanske även avgående Mona,känner till faktan...Men liksom Sarajevo affären,förblir detta i mörkret,tills alla glömt bort..OM inte något oväntat inträffar,likt Assange... eller möjligen läckor från KGB...

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-12-05 21:29

    Nja, är sparsam med konspirationsteorier. Om man kör en färja med i efterhand till undermåliga mått ombyggda gångjärn i bokvisiret i full orkan utan att sänka farten och inte heller har väggar/skott mellan olika sektioner hos bildäcket - då behövs tyvärr ingen konspiration att sänka den. Däremot inte sagt att det inte pågick mycket ljusskugga transporter på dessa färjor på den tiden...

    SvaraRadera
  4. Känns ganska meningslöst att diskutera en persons omdöme om Bildt? Carl Bildt är vår absolut duktigaste utrikespolitiker och han förtjänar lite mer respekt än så. Däremot är avslöjandet om departementens informella överenskommelser med amerikanska regeringstjänstemän extremt allvarligt.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-12-06 07:49

    Vincent, håller med Dig. När svenska och US-tjänstemen är rörande överens om att helst hålla Riksdagen och därmed svenska folket utanför, dom kan ju vara bevärliga, då är det fara å färde. Vad är vår demokrati värd då?

    SvaraRadera
  6. Ulf Hjertén2010-12-06 09:00

    "Vår absolut duktigaste utrikespolitiker". Nu tog väl ändå Vincent i. Jag skulle kunna räkna upp en rad minst lika framgångssrika och respekterade svenska utrikespolitiker. Men få lika arroganta. Och ingen annan med lika stort inflytande i skumma Lundin Oil. Vad gäller UD:s samtal med USA som man inte vill ska komma till riksdagens kännedom, ja vad säger man. Fast ibland är det nog en välsigenelse att allt som sägs mellan skål och vägg förblir där. Jag skulle skämmas ihjäl om allt dumt jag sagt om andra skulle bli utlagt på webben.

    SvaraRadera
  7. "Vår absolut duktigaste utrikespolitiker", det är en allmänt utbredd väldigt storsvensk uppfattning. Det visar trots allt den amerikanska förminskningen av samme man.

    SvaraRadera
  8. Ulf Hjertèn skönt att du relativerar det hela...Förespråkare för honom och min motsatta uppfattning (efter god inre information),kan man genom dina ord plana ut..Vi två lär aldrig få veta exakta fakta,eftersom sådana hemska händelser göms undan.Men min mening kring attentatet på Östersjön,kan ingen i världen ta från mig.F.ö hur ofta bevakas ett förlist fartyg av marinenheter och hur ofta kommer på tal att ett sjunket fartyg skall inbetoneras??? Kanske klarnar det för några,samtidigt som jag knappast kan minnas att Emden-varvet dömdes till något större skadestånd !!!Däremot finns nu levande vittnen från tullen som öppet redogör,vad som skedde upprepade gånger.Men 100-% fanns inget sådant ryskt försvarmaterial,(avsett för USA) på Estonias lastbilsdäck,denna hemska natt !!!!

    SvaraRadera
  9. Re:Vincent
    Sådan husse,sådan hund !!Om det nu är så att det råder tjänstemannavälde på UD,borde väl i detta fall chefen ingripa ???Om dina omdömen,om denne för mig djupt tvivelaktige man stämmer,skäms jag in på bara kroppen för Sverige !!!

    SvaraRadera
  10. Thorsten Schütte2010-12-06 10:30

    Lars: Är helt överens med Dig att det kan finnas en massa skumt med lasten på Estonia, men den måste inte nödvändigtvis ha sänkt skeppet. Och Meyervarvet i Papenburg/Ems kan ju knappast göras ansvarig varken för att bugvisirets gångjärn minskades utan deras vetskap eller, om så ändå var fallet, att någonting i lasten exploderade.

    SvaraRadera
  11. Ulf Hjertén2010-12-06 11:13

    När det gäller den tragiska Estoniaolyckan får vi nog aldrig fram hela sanningen. Den kanske inte ens finns. Däremot en massa mer eller mindre sannolika berättelser. En sak är nog ganska tydlig i alla fall: Det fanns uppenbart en del skavanker på Estonia som gjorde henne till en mycket osäker plats i full storm. Kanske fanns det också en del kompetensluckor på bryggan också , men min "konspirationsteori" är: Tidtabellen och vinstintresset. Hemlighetsmakeriet har nog med en del skum last att göra. Liksom dn dåliga krishanteringen som ledde till ett väldigt märkligt efterspel där man tävlade om de sörjandes "gunst".

    SvaraRadera
  12. Thorsten,kan försäkra dig att jag på intet sätt är en konspiratör.Men min ålder är nu sådan,att jag inte gärna vill stå längst fram i strålkastarskenet.Därför kan jag ej hellre klart skriva ut min vetskap.Vare sig om Estonia el.långt mindre om Sarajevofallet....Men i det sistnämnda kan ju var och en,inhämta information från hela Europeiska pressen,med undantag av Norden...

    SvaraRadera
  13. Vadå skumma Lundin Oil? Lundin Petoleum klassas
    som ett av Sveges absolut främsta bösbolag. Tänk vad för lite kunskap kan ställa till det.

    SvaraRadera
  14. Thorsten Schütte2010-12-06 16:34

    Trevlig freudiansk felstavning - bösbolag = ont bolag! Att gå bra på börsen och samtidigt samarbete med skumma diktaturer som Sudan, det utesluter inte varandra!

    SvaraRadera