lördag 11 december 2010

-"Jag vill bli chef!"


Det verkar som svenska chefer trivs på jobbet, åtta av tio svarar ja, och detta trots att fyra av tio chefer jobbar så mycket (????) som 45- till 60-timmars vecka.
Hmmmmm.....45 - 60 -timmars vecka - det låter som halvtid.
Även för ickechefer i dagens streber-arbetsliv, där så få som möjligt ska göra så himla mycket som möjligt på så kort tid som möjligt.
Företag som SJ tycks spara pengar på att underrekrytera och köra människorin i väggen med övertid istället.
Då är det kanske inte lika lätt att vara glad på jobbet.

3 kommentarer:

  1. jag har jobbat ~70 timmar den här veckan och det är knappast chefen som jobbar där på obekväma arbetstider... chefen hämtar på dagis, går på luciatåg med barnet, åker till bilbesiktningen, vabbar, har feber nån dag ibland osv... Nä jag tycker man ska sluta ha tron att chefen jobbar hårt. Chefen bara spelar ett spel för att hålla makten och skrämma personalen att jobba så att han slipper.

    SvaraRadera
  2. Hej anonym, med chefsskapet kommer ett slags frihet, man kan göra nåt bra av den eller nåt väldigt, väldigt dåligt. Tyvärr gör många bara det som är bra för det stora egot. Jag känner igen mig i dig och känner starkt med dig. Alltså är det inte ett dugg konstigt att svenska chefer är glada. Värre är det med undersökningen om hur glada deras medarbetare är. Vår chef påstod på fullt allvar att vi "missförstått" frågorna, och sen var det inte mer med det.
    Samma chef en annan gång, när vi klagade över att vi jobbade så mycket så vi blev sjuka, tappade kontakten med barn, familj och vårt sociala liv osv, så tog hon upp sin egen agenda, visade med förtvivlade gester hur mycket möten hon själv hade, började gråta och snyfta över att hon en gång "nästan" hade missat sin dotter konfirmation.
    Vi som alla missat konfirmationer, dop och annat trodde inte våra ögon.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-12-12 15:12

    Problemet är att utnämningen till chef ofta används som belöning och medalj för duktiga medarbetare, men som inte passar som chef. Då blir dom antingen odrägliga för att skyla sina tillkortakommanden eller de jobbar ihjäl sig!

    SvaraRadera