lördag 11 december 2010

Hunden äger!


I Sverige finns det runt en miljon hundar på 750 000 hundägare. Inte riktigt lika många som akvariefiskar, men inte långt ifrån. 665,000 av dem får sova i husses och mattes säng, 8 av 10 hundägare pratar om sina problem med sin hund, 5 av 10 hundägare har högläsning av ex dagstidningen för sin hund, 4 av 10 menar att det psykiska välbefinnandet påverkas positivt av att ha en hund, och enligt undersökningar har hundägare färre depressioner och starkare imunförsvar än hundlösa. 6 av 10 accepterar att hunden har dålig andedräkt, men inte att partnern har det. Nästan lika många tolererar att den fyrfota vännen tar upp den största ytan i sängen på natten, men inte att partnern gör det, och nästan hälften av alla uppger att de sover bättre med husdjuret än med sin partner.
Som ni märker så är vovvsingen guld värd, och då vore det ju idiotiskt att inte öppna upp hotell och restauranger som tar emot dessa gullegrisar med öppna armar.
Sydsvenskan berättar idag att hundälskare stadda vid kassa, numera kan ta med sig sina hundar vänner till kedjan c/o Hotels. Där är hundar välkomna i salonger, lobbyer, vissa matsalar och de flesta hotellrum.
C/o Hotels består av de svenska hotellen c/o Grythyttans Gästgivaregård, c/o Häringe Slott, c/o Krägga Herrgård, c/o Tammsvik Konferens och c/o Villa Mälargården, samt amerikanska c/o The Maidstone i East Hampton, New York.

I hotellkedjans restauranger finns en särskild meny för hundar. Kockarna på c/o Grythyttans gästgivaregård har bland annat komponerat en delikatesstallrik med leverpastej, korv och bacon.

Stadda vid kassa? Varför det?
Orättvist tycker jag, skulle det inte vara en möjlig affärsidé att också öppna upp enklare och prisvärda hotell och vandrarhem för vanliga dödliga och deras fyrbenta familjemedlemmar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar