söndag 5 december 2010

Sahlin sträcker ut sin högra hand.


Med patos och strategisk insikt avslutade Mona Sahlin igår sin karriär som
(S)´första kvinnliga partiledare.
Det var inte "arga leken", men snudd på, det var "ärliga timmen".
Sahlin uppmanade syrligt sitt parti att ge näste ledare ett tydligt mandat och därefter lita på det vägval han eller hon gör. Hårdast var Sahlin i sin kritik mot att hon "tvingades" ta med Vänsterpartiet i det rödgröna samarbetet.
- Det insåg väljarna och det insåg jag, sade Sahlin. En klar efterhandskonstruktion med facit i hand.

Olika grupperingar väntar nu hungrigt på att Sahlins efterföljare ska lyssna på just dem. Vänster, höger, LO, ungdomarna, samarbete mot vänster, samarbete mot höger.
Men Mona kommer att göra många besvikna, strategin har hon redan gjort klar för S´framtid. Och vi väljare får det tufft om fyra år!
Vi kommer att kunna välja mellan sex olika partier.
Med exakt samma politik.
Jag har redan wikileakat och fått en första EXTRAsmygtitt på M´s, S´s, FP´s, C´s, KD´s och MP´s valaffischer 2014.
Da-da - glöm inte var ni såg det först:

"Det ska alltid löna sig att arbeta. A-kassan ska vara generös i början – men ersättningen ska trappas ner efter en tid. Jobbskatteavdraget är ett utmärkt och effektivt sätt att sänka skatter. Integrationen måste ses över. Kunskap är nyckeln till ökad konkurrenskraft."
Mona Sahlin själv blir pr-konsult, och kommer att vandra lätt i Göran Perssons breda och inkomstbringande fotspår.
Medan vi, valboskap, kan sitta här med våra långa, långa näsor, och fundera ett tag över den idéfattigdom och visionslöshet som vi får för våra pengar, ca en miljard i partistöd.
Och hur det kommer sig att vi får de politiker vi förtjänar.

Helsingborgsdagblad Skånskan Aftonbladet Expressen

5 kommentarer:

  1. Visst är det så att vänsterpartiet läs kommunisterna är en viktig anledning till att S förlorade valet.Problemet är inte Mona Sahlin som partiledare utan en hel del av S-väljarna som hyllar verklighetsfrånvända självutnämnda "experter"främst då Göran Greider.Han är den viktigaste orsaken till att jag sedan länge inte röstar på sossarna -är numera "alliansare"/Petter

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-12-05 17:52

    Om MP inte helt förnekar sig själv kommer det att hålla liv i en ytterligare dimension, nämligen i vilket skick vi ska överlämna planeten till våra barn och barnbarn!

    SvaraRadera
  3. En ledare som vek sig för V-falangen i ett mycket viktigt skede i valrörelsen, och sen efterår fördömer sin egen svaghet, tja, det är inte mycket till ledare.
    Tur det gick som det gick.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-12-06 10:07

    Jag tycker illa om hela upplägget med allianser till höger och till vänster. Det minskar ju väljarens möjligheter att välja den politik som står en närmast. Bättre då att partierna gå till val på sina egna program och sedan får styrkeförhållandena efter valet vara avgörande för regeringsbildningen och regeringsprogrammet. Detta skulle även underlätta blocköverskridande regeringar eftersom man inte ha investerat prestige i ett alliansbygge.

    SvaraRadera
  5. Ulf Hjertén2010-12-06 17:44

    Är det någon som tror att om Göran Persson sagt nej till V, så hade partiet kört över honom? Knappast. Men nu var det en kvinna som var tveksam till detta samarbete. Att hon råkade vara partiledare spelade mindre roll. Dessutom genuin stockholmska. Visst. Hon kunde ha sagt ett def. nej. Med ty åtföljande ännu större modlöshet i ett parti som redan tappat styrfart. Nu gjorde hon ett försök. Det misslyckades och det vågar hon ärligt stå upp och säga. Det är mod. Sedan håller jag med Torsten. Det är bättre om alla partier som vill vara med i dansen går fram med egna program så att vi får alternativ att välja på. Nu hade vi två och fick på köpet ett tredje som vi inte ville ha.

    SvaraRadera