fredag 10 december 2010

Music to my ears.


Ikväll när jag går och lägger mig så kommer jag att, nu får den bästa Idolvinnaren nånsin, Jay Smith, ursäkta, men jag kommer att vara alldeles, alldeles uppfylld av fysikpristagaren Andre Geims Nobeltal. Vilken exceptionellt vidunderlig och sällsynt magnifik talarbegåvning - he got me totally blown away!

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-10 23:39

    Hann precis hem till detta enastående tal från julbordet. Helt fantastiskt! Och min dotter kom hem från slottet här i Västerås. Landshövdingen Ingemar Skogö är medlem i vår församling och ungdomsgruppen bjöd in sig själv dit på "Nobelfest". Mycket lyckat!

    SvaraRadera
  2. Åh så mysigt med ett rendezvous med dottern en sen fredagkväll, när man kan slå sig ner och berätta om sina upplevelser! Jag kommer alltid att sakna den tiden med barnen.
    Vicken tur att du undvek ris à là maltan så du kan återta hemmet i god vigör, hoppas resten av bordet var kulinariskt och vällagat!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-12-11 09:27

    Ja, resten av julbordet var bra. Dottern berättade att han var på samma toa på slottet som Victoria...

    SvaraRadera
  4. Bara en sån sak!!!!!
    Är imponerad av den unga kronprinsessan, så varm, klok, kärleksfull och så mjuk, behaglig, intresserad, klokt insatt, härligt nyfiken, inkännande och stark.
    Bättre förebild kan väl ingen flicka ha?

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-12-11 10:26

    Min son har en kompis som tycker om att titta på slott nattetid, i går gjorde dom en "räd" till Strängnäs. När min son talade om för honom att syster var på slottet på riktigt, blev han nästan skogstokig av avund. Vad är en bal på slottet...
    Nu får vi åka och kolla om stugan finns kvar...

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-12-11 23:17

    En liten Viktoriaanekdot som berättades när min dotter var hos landshövdingen: I varje slott finns det ett rum för kungen, i fall han övernattar. Västerås är så nära Stockholm, so kungen har aldrig gjort det, däremot Viktoria under förra landshövdingen Mats Svegfors. Hans fyraåriga barnbarn var där och stoppade en ärta under kronprinsessans madrass. Hon fick veta det på något sätt och ojade sig högljudd nästa morgon vid frukosten att hon fick så ont i sin rygg i den obekväma sängen...

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2010-12-13 19:23

    Tittade på talet igen för att förvissa mig om en intressant detalj: De enda meningar i hans tal som SVT inte textade är de om EU-kommissionen...

    SvaraRadera