fredag 10 december 2010

Björns lärdom från naturen


Naturens okontrollerade ligister kallas vildsvinen, de bökar upp jord och gräsmattor på platser där människan inte vill ha förstörelse. Så det finns många arga jägare efter dem. Dock, vildsvinssuggan är en av världens absolut starkaste ledare, hennes kultingar följer henne in i döden, därför skjuter man aldrig henne. Ty då skulle man för varje skjuten hona ha 10 - 15 unga förvildade förgörare. Bättre då att ha dem rantande efter mammi.
Imorse drog Björn slutsatser från vildsvinens beteende när det gäller Wikileaks och vad som skulle hända om Assange försvagades - då kommer det att dyka upp massa små okontrollerade wikileaks. Och gissa vad jag läser just nu i Resumé:
"Wikileaks splittras
En grupp inom Wikileaks tycker att organisationen förknippas för mycket med personen Julian Assange och hans privata problem.
De har under en tid planerat en utbrytarsajt och på måndag lanseras Openleaks.
– Vårt långsiktiga mål är att bygga en stark, transparent plattform till stöd för whistleblowers, säger en källa inom Openleaks."

Resumé
Resumé DN

4 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-10 13:12

    Ser man på, Konrad Lorenz med sina gäss!
    Vildsvin är en plåga även i Berlin, det har hänt att parbesökare fick hastigt klättra upp i träd...

    SvaraRadera
  2. Vildsvin är inte och leka med, jag hade säker klättrat upp i träd, när det gäller möss och nattfjärilar räcker det med köksbordet, fladdermöss är värre.....

    SvaraRadera
  3. Umgänge med nattfjärilar är i Sverige enligt lag förbjuden.I varje fall om den ses samman med en man..Vildsvin är något av ett kramdjur ,för många framför allt äldre damer,som förser dem med föda i Tyskland.Fladdermöss ..finns de kvar ???

    SvaraRadera
  4. Nattfjärilar utan män är hysteriska varelser precis som fladdermöss, som finns på ön. Det jag har väldigt mycket emot dem är deras helt förvildade och planlöst hetsigt fladdrande, ofta som attackplan rakt emot dig, eller där du minst anar det.....

    SvaraRadera