torsdag 9 december 2010

Vely, vely, vely nice vely, vely, vely fast plice. Hohihi, förlåt,men jag fnittrar på mig!!!!


Kinas fredspris har nu delats ut för första gång, det var under något förvirrande och hastigt påkallat alternativ fredsprisutdelning idag.
Den historiskt första mottagaren var en liten okänd kinesisk flicka, den egentliga vinnaren Lien Chan,var inte riktigt klar över sin nyvunna status.
- Konfucius kinesiska fredspris har varit under planläggning en lång tid. I år lyckades vi äntligen genomföra den. Priset bygger på våra egna principer, våra egna teorier om fred.
-Vi har aldrig ens hört talas om priset, svarade man på Chans kontor, när taiwanesiska journalister ringde för att gratulera.

Vem som kommit fram till vem som skulle få detta hedrande pris var också lite förvirrande, Lien Chan hade varit en av flera kandidater som blev demokratiskt nominerade, av en priskommite´ bestående av det kinesiska folket och nätanvändare.
Men på frågan om hur, hur många och på vilken nätsajt, var det ingen som kunde berätta.
Ordföranden i Konfuciusprisets stiftelse Tang Changliu, bedyrade att kinesernas fredspris var helt oberoende av årets kontroversiella mottagare av Nobels fredspris.
Utan deras pristagare var en sann fredsvän:- Herr Lian har bidragit till fred i världen. Han har utväxlat handslag med president Hu Jintao. Vi har ett talesätt "att när vi slagit hand så ler vi".
Men eftersom vår kommitté är helt ostatlig använder vi oss inte av statliga kanaler och media för att informera herr Lien.

- Var kommer prispengarna på 100 000 yuan ifrån? (ca samma i svenska kronor)

- De 100 000 yuan kommer från en person som verkligen älskar fred, men som önskar vara anonym.
Det var förresten Konfucius som sa "Man kan inte prata om havet med en groda som sitter i en brunn."
Well put, indeed wellput.
Jag hade faktiskt inte kunnat sagt det bättre själv.

1 kommentar:

  1. Var det kriteriet det? Att ha hälsat på presidenten?

    fnittrar och fnittrar och fnittrar ...

    /Öbon

    SvaraRadera