lördag 23 oktober 2010

Dags att skippa skitsnacket.


Jag är övertygande troende på alla människors lika värde. Ingen människa föds finare eller bättre än någon annan.
Men jag är mycket kritisk till det multiculturesamhälle som skapar motsättningar mellan människor.
Och tvivlar starkt på att det finns möjlighet för alla att leva granne med alla.
OM inte det samhället har talat om för alla vad som krävs, vilka strukturer som tarvas och vilken drivkraft som behövs för ett gemensamt välmående.

Då hjälper det inte att förvanska Merkels förtvivlade konstaterande om det misslyckade samhället, som Göran Greider, och nu Alexandra Pascalidou i Metro:
"Angela Merkels kulturdiss. Vad hade Tyskland varit utan sina gästarbetare, fru Merkel?"

Att avsiktligt lägga ord i varandras mun gör ingenting för att hjälpa människor att leva ihop. Merkel har aldrig dissat kultur. Hon sa att det är ett misslyckande att vi människor inte tycks kunnaleva sida vid sida.
Nu behövs öppna ögon, ärliga avsikter och handlingskraft. Inte en massa skitsnack.

DN

We shall overcome one day - yeah right.


Min läsare Thorsten Schütte sa, angående vi älskar Malmö-kampanjen...
"Lätt att göra sig lustig, men på något sätt måste man väl markera och skapa en motbild, när personer med invandrarutseende måste känna sig som svampplockare under älgjakten..."

Ja, tyvärr, det är lätt att göra sig lustig, de snarast inbjuder till det. Jag har så fruktansvärt svårt för den här lallande dagismentaliteten. Visst de menar väl, men det gjorde Birgit Friggebo också.
Det är inte möjligt att sätta Malmökramare som plåster på en stad i totalhaveri. Jag önskar mig uttalande, agerande och politisk kraft av ett helt annat slag!
Vad menar du Thorsten, att kampanjen tillför för de arma människor som är drabbade?
Vad säger ni andra läsare?

Lycka är


en snabb fredagsmiddag med Sebastian, som växer och växer och växer. Att utvecklas och bli sedd, att få bekräftelse det gör underverk med människor.
Och jag somnade mycket, mycket lycklig.

Full


of shit.
En yrkeschaufför i Malmö har friats från rattfylla och fått tillbaka sitt körkort, efter att han hävdat att det måste ha varit nåt fel på alkolåset. Chauffören hade bara ätit på MacDonalds, och det var helt oväntat en hamburgare som fick alkolåset att reagera.
En forskare, Wayne Jones, adjungerad professor vid Rättsmedicinalverket, tycker att domen är positiv, och håller det för troligt att detta alkotest visade rött, för att intaget av hamburgaren kan ha bildat en tillfällig munalkohol.

Så varning alltså alla barnfamiljer som planerar helgbesöket på Mac Donalds, era barn blir inte bara fettisar, de blir tillfälliga munalkoholiker också!!

Malmö gör en Friggebo


Jag bara väntade på det:

"Det finns ljus, och det ljuset är kärleken till en stad. Denna kärlek till stan har prövats ordentligt den senaste tiden. Skotten förstör så mycket av det som byggts upp. Men det är just nu som kärleken behövs som bäst. Vi får aldrig glömma att Malmö är en stad som hör samman med utveckling och framtid, att Malmö är en stad som lever av mångfald och hopp.

Därför startar Sydsvenskan nu kampanjen `Vi älskar Malmö´."

Konsensus-Sverige vore inte Konsensus-Sverige om inte denna käcka grupp Malmöbor ställer sig upp, tar varandra rart i händerna, och just nu och föreslår: Låt oss alla sjunga We shall overcome, tillsammans!

Aftonbladets "Vi gillar olika", Sydsvenskans "Vi älskar Malmö", vår tids Messias.
Halleluljah. Expressen Aftonbladet SvD

Chic-Hit på julbordet



Den brittiska restaurangkedjan Fire & Stone har beslutat sig för att servera hela det engelska julbordet i en helt ny tappning: på en pizza.

Restaurangens julpizza innehåller britternas variant av vår julskinka: kalkon, samt andra engelska specialiteter såsom krispig rostad potatis, tranbärssås, brieost, kastanjer, brunsås, lökfyllning och aprikos.
Bra idé, lägg på Ris á la Maltan och en marsipangris också. Skölj sen ner med en godjulbrygd - glögg- mumma och julsnaps i ett.

Så har du överstökat julbordet på rekordtid. Du slipper köa över bacillfaten, och du slipper illamåendet eftersom du garanterat spyr inom en halvtimme.
Och medan du ligger där och ynkligt kramar toastolen, så kommer du plötsligt på varför en restaurang heter Fire and Stone.
Det är så det känns i magen.

fredag 22 oktober 2010

Per Svensson är farlig.


För svensk demokrati.
Igår i ett debattprogram på TV medverkade Sydsvenskans Per Svensson, han gav ett galet intryck, som vore han besatt. Uppenbarligen är han också det, emedan han hetsar mot en hel folkgrupp - alla de som i valet röstade efter sin egen övertygelse på SD -. Han kan hysteriskt stammande rabbla ur sig vilka gamla skrönor och halvsanningar och drar sig heller inte för att i direktsändning kalla ca 6 % av befolkningen för "DÅRAR!".
Och detta från en man som hävdar att "invandrare" inte är en homogengrupp och att han avskyr förföljelse. SD, är de en homogen grupp, Per Svensson?
Och att hetsande och uppmannande förfölja denna grupp är det legalt, Per Svensson?

Nu är det ju så att om vi letar, så kan vi i alla våra riksdagspartier leta upp mindre rumsrena anhängare (minns Josefssons valstugedebatt!), men det är inget som vi normalt använder som slagträ i debatten. Utom när det gäller SD, de får varenda idiots uttalande slängt i ansiktet så fort de visar sig.

Jag har ett dödligt envist rättvisepatos, och jag kommer för evigt att försvara SDs åsikts- och yttrandefrihet, samma rättigheter som gäller för var enda en av Svertiges invånare. Eller hur Per Svensson?
Såvida vi bor i en demokrati.

SvD
DN Expressen Aftonbladet HelsingborgsDagblad YstadsAllehanda

Bevara Sverige för Katrin Linna!


Öbon sa om diskrimineringsombudsmannen...
"Jag har varit inne på det tidigare, att ett ämbete som DO behövs. Men jag undrar jag om Katrin Linna verkligen läst sin arbetsbeskrivning, om hon förstått sitt uppdrag.

Ovannämnda fall vet jag ingenting om, så jag avstår från att kommentera det."

Håller med Öbon, jag ser framför mig hur en person med detta viktiga arbete, måste vara en stark, rättänkande person med hög integritet och objektivitet.
Med den svaga och ensidiga Katrin Linna på denna post löper vi en uppenbar risk att ämbetet förringas och förlöjligas.

Läs tidningen Chefs hårresande betyg på Katrin Linna som ledare för ca 90 personer, på det som brukar kallas super-DO, den myndighet som är en sammanslagning av ombudsmännen DO, JämO, Handikapp­ombudsmannen och Ombudsmannen mot diskriminering på grund av sexuell läggning.
Bottenbetyg för DO.
I varje nummer testar Chef en känd ledare. Nu har Chef testat "Diskrimineringsombudsmannen Katri Linna. Hon har en titel som förpliktigar. Därför förvånar det att chefen för Diskrimineringsombudsmannen snackar skit om sina medarbetare och sprider osäkerhet och förvirring."

500 kronor i P-böter för 2 minuters övertid.


I Norge rasar en härligt frisk debatt om de privata P-bolagen, de menar att konsumentombudsmannen borde ta sig en ordentlig titt på P-maffian.
Samma gäller i vårt land. Var själv på Arlanda på läkarbesök, betalade för maximal tid - 50 minuter - och sprang iväg. Hade gärna lagt i mer pengar, men av nån anledning (gissa vilken!), är p-möjligheten där inte ens en timma. Två minuter för sent kom jag rusande och hade fått en bot på 500 kronor.

Tom Staavi på VG (Verdens Gang)vars fru kom sju minuter för sent, skriver och jämför att om Videouthyrningsbutiker hade använt sig av samma taxa och metoder skulle det kosta 14 000 kronor att lämna en film en dag för sent. Staavi hävdar att parkeringsböterna inte står i relation till avtalsbrottet från kundens sida.
Staavi:
Min fru har "stulit" 7 minuters p-tid, det är det inga tvivel om, straffet är en bot på 700 kronor. Kan vi acceptera att dessa P-bolag kan ta sig denna rätt?
Privata P-bolag bedriver UTHYRNING, för mig är det absurt att de ska tillåtas vara undersökande, straffande och utövande myndighet i ett. INGEN annan i vårt samhälle har dylika befogenheter.Risken för fördubbling av summan är stor om du ger dig in i klagan.
Min uppriktiga uppfattning är att privata P-bolag har tilldelats en roll som direkt bryter mot alla accepterade rättsprinciper.

I min frus fall reagerar jag uteslutande på storleken på straffet, som inte står i rimlig relation till avtalsbrottet från hennes sida.
Parkeringen på denna plats kostar nämligen 20 kronor för 55 minuter. Hon betalade 13:28 för parkeringen, det betyder at P-bolaget värderar rätten till att hyra denna parkeringsplatsen för ett korttidsuppehåll till 36 öre i minuten.
Alltså har min fru fråntagit bolaget en möjlighet att hyra ut platsen igen under den obetalda tiden, som är 7 minuter, för max 2 kronor och femtio öre.
Om vi antar att denna platsen har en beläggning på 75% av tiden, så betyder det att bolaget förlorat 1 krona och 90 öre.
Straffet är alltså 700 kronor. Eller 280 gånger mer än de 2 och 50 som bolaget sätter som marknadsvärde.
Dessa P-platser befinner sig i det offentliga rummet, även om de är privatägda så är de en del av infrastrukturen för bilister.
Bolagen kan säkert anföra att de inte kan veta hur mycket tid deras kunder stjäl - därför använder man en bot för alla. Vilket jag menar är helt fel, det skulle vara en enkel sak att gradera boten utifrån avtalsbrottets storlek, antingen det rör sig om för lite tid betat,om man inte betalt över huivud taget eller om man har ställt bilen olovligt på annat sätt.
Jag antar att det händer väl så ofta att kunderna faktiskt lämnar platsen innan p-tiden går ut, med andra ord har inte bolagen totalt sett någon förlust, för de som betalar för lite täcks av dem som betalar för mycket tid.
Därför borde det inte vara något problem för bolagen att operera med en viss prutmån innan de tar upp blocket.

Kloka analyser och logik. Jag håller med om vartenda ord, straffet SKA stå i relation till brottet. Men vem lyssnar på klokskap?
Inte P-bolagen i alla fall.
De är maktfullkomliga.

Respect!


Jag har haft ett fantastiskt glädjande besök av en Anonym kunnig, bildad, insatt och saklig läsare som i debatt med en annan läsare sa...

1. Den kinesiska mellanskarven, inplanterad av människa på 40- talet hör lika lite hemma i den svenska faunan som mårdhunden. Toppskarv och storskarv är de två arter som har levt och lever i samklang med svensk ekologi. Inte den kinesiska mellanskarven.
2. Är det brist på gädda? Är det brist på abborre?
Både gädda och abborre är på väg att utplånas. DET är skälet till att skarvarna nu går tillbaks i antal, fisken börjar ta slut.
De riktiga naturvårdare som verkar i skärgården vittnar om att skarvarna nu väger betydligt mindre än de gjorde vid nyetableringen, ett tecken på att fisken tryter.
3. Angående växtlighet på öar.
Träden på de karga kobbarna är DÖDA.
Antagandet om att det blomstrar som aldrig förr bygger på att dels skarvarna flyttar (vilket de gör först då all fisk är slut) och dels på att döda träd plötsligt börjar leva igen. Trams! hur många år tar det för ett träd att växa upp? 50? Skulle "om 50 år är det fint på öarna" vara ett seriöst argument?
4. Svamlet om att älska att vistas vid skarvkolonier? Men snälla, det tror INGEN på som i verkligheten har varit på nämnda lokaler.
"Den enorma mångfald" som beskrivs, ge mig koordinater isåfall, då jag finns där ute dygnet runt, så skall jag kolla in den/de öarna.

"Så vilka omständigheter är det som är annorlunda idag jämfört med t.ex 1950?" frågar PV

Den kinesiska mellanskarven planterades ursprungligen in från Danmark av Bengt Berg på Bokenäs Gods, söder om Kalmar. 1942 placerade far och son skarväggen i befintliga hägerbon(!) på Svartö i Kalmarsund. Sonen Jens Berg tog hand om skarvungarna i sitt hägn. Sedan dess har de expanderat norrut.

Det första boet av kinesisk mellanskarv i skärgården upptäcktes 1994 på ön Grän utanför Utö.

DET är omständigheterna.

Jag tackar!

torsdag 21 oktober 2010

DO = Diggar Olika.


Katrin Linna drar fram som en furie i sin skadeståndshets.
DO krävde att barnen skulle få 100 000 kronor vardera i skadestånd. Kritiken handlar bland annat om att syskonen inte fått undervisning i sitt modersmål, att man hållit utvecklingssamtal utan att någon förälder var med och om trakasserier från andra elever.
Men tingsrätten anser att den utredning som gjorts inte ger något stöd för DO:s påstående att barnen varit utsatta för upprepade trakasserier eller andra kränkningar. I domen noteras också att DO:s representanter inte besökt den aktuella skolan, och inte heller pratat med barnens lärare.

Me´ ska man inte bara kvittera ut kosingen - vad är det här för himla diskriminering?
Höra alla inblandade - tror ni att det här är nån himla rättsstat?

Burma gör en raggardusch.


Burmas militärjunta har hastigt bytt både flagga, vapen, nationalsång och officiellt namn inför det val som ska hållas den 7 november.
Den gul-grön-röda flaggan med stjärna sägs nu symbolisera fred, stillhet, solidaritet, harmoni, kärlek och enighet.
Eeeh.....jag fattar inte, varför vill Burma ha en flagga som handlar om nåt annat land?

Rubriksättaren från helvetet.


Om du går in på Aftonbladet nu så möts du av den absolut dummaste rubrik du nånsin sett, tom för att vara i Aftonbladet, med centimeterstora och kolsvarta krigsbokstäver står det anklagande: VI ÄR BESVIKNA PÅ SVENSKARNA.
Artikeln handlar om familjen Ullah som bor bara 100 meter från den svenska basen i Afghanistan. Sålunda avses förmodligen Sveriges ISAFstyrka som "svenskarna".

Artikeln däremot handlar om en familj som har en dotter som kan gå i skola, grannar som fått arbete, och som berättar att soldaterna är inbjudna av regeringen:
– De här styrkorna vill inte ta vårt land som ryssarna, de är här för att hjälpa oss. Inbjudna av vår regering, säger Hamid som är pappa i en afghansk familj.
Hans dotter 7 år går i skolan, och många här i byn har fått jobb på basen, som städare, vakter eller byggarbetare.

– De har inte gjort något för oss, inte byggt bron de lovade, inte ordnat brunnen. Vi har inte fått hjälp med något av det vi bett om, tillägger Hamid.

Aftonbladets bildning ligger långt under nivån hos en outbildad afghan.
Upplysningsvis: Det är inte soldaterna som ska bygga broar och brunnar, det ska de förhärligade biståndsarbetarna, som de fega och hatiska vänsterkramarna vurmar så för.

Westerberg lämnar Röda Korset - say nomore!


Bengt Westerberg slutar på Röda Korset!!!

- "Jag blir 68 år nästa år och vill nu få lite mer tid för annat, till exempel att umgås med mina barn och barnbarn och att skriva. Jag tror också att det är bra för Röda Korset med förnyelse."

Skyll på barn och barnbarn, du Westerberg bah.
Och JA, jag tror att det blir mycket bra, rent av bäst, med förnyelse.

Jag vet vems fel det är.


Idag rapporterar P1 att det tragiskt nog begås tre självmord om dan i Sverige.
Jävla, jävla SD!

Han är helt rökt!


En tunisisk medborgare kunde inte tygla sig när han blev sugen på en cigg på en flygning på ett RyanAir-plan mellan Milano och Oslo.
Det kostade honom 10 000 kronor, en sväng till arresten och ögonblicklig utvisning från Norge.

Me´, ska Ryan verkligen missa ett sånt tillfälle?
Tänk såna pengar de kan tjäna, 10 000 för att få röka en cigg ombord - vicken affärsidé!

Domstolar? Äsch vi har hu Expressens Lindström!


En sjuk människa skjuter mörkhyade, och Lars Lindström på Expressen gör det enkelt för sig.
I sin irrationella och tvångsmässiga fixering vid att söka sin passande syndabock dömer idag Lindström Ny demokrati för mordet på Lasermannens alla offer, och SD för Malmögalningens vidriga attacker.
Vi behöver inga domstolar längre, och vi kan sluta leta efter den sjuke skåningen. Sy in Ian och Bert post festum, och Jimmie Åkesson och hans gäng, så blir allt så bra, så bra.

Vaddå, politiskt misslyckande? Nä, hur kan du komma och skylla på det, när media redan bestämt åt oss vems fel allting är.
Aftonbladets Oisin Cantwell skriver:
" Att attentaten mot invandrare kunnat pågå i snart ett år utan att tidningar, radio och tv vaknat till liv är inte smickrande för svensk journalistik."
???????????????????
Misslyckande för svensk journalistik????
Cantwell har likt Lindström redan förbisett POLISVÄSENDET!!!!
Som om de båda är rörande överens om vilken statsmakt det är som sitter på makten över kriminaliteten i Sverige.
Per Svensson på Sydsvenskan är givetvis lika enkel och förutsägbar.
DN och SvD är föredömligt sakliga.

Ska vi skicka soldater till Malmö?


" En gärningsman som riktar in sig på offer med utländsk härkomst. Det är en av teorierna polisen jobbar efter när det gäller den senaste tidens olösta skottlossningar i Malmö.
- Det har varit flera händelser där färgade personer skjutits i ryggen, säger JB Cederholm vid länskriminalpolisen."

Har just kommit hem från en TVinspelning för Kvällsöppet om vår svenska närvaro i Afghanistan. Massor med tankar, fantastiska, genomtrevliga, ursympatiska personligheter, vidsynta och kloka synpunkter.
Ja, och så¨var ju Gudrun Schyman där också.
När jag nu sitter här vid köksbordet igen, och läser om en sjuk son of a bitch som går ut och skjuter invandrare i ryggen, då tänker jag att det är hela världen som är fucking bara vidrigt avskyvärd. Det känns tragiskt nog som om det behövs trupper både här och där.
För att skydda människorna från människorna.

Aftonbladet SvD DN Sydsvenskan DN Expressen

onsdag 20 oktober 2010

"Sträck på dig!"


"Med Hälsovästen aktiveras kroppen till en bättre hållning och spänst i ovankroppen som i sin tur leder till friare diafragmarörelse och djupare andning."
Så står det på västen som jag ska beställa, känner att jag blir tröttare och tröttare i hållningen, så absolut värt en chans.
ÄÄÄÄÄÄntligen - som jag har sökt efter en sådan väst, tom själv tänkt uppfinna en. Nu beställer jag, testar, sen ska jag berätta, jag lovar!
halsovasten.se

Göran Greider är en blind och döv propagandist.


Igår skrev Göran Greider i Metro: "Angela Merkel gav i helgen sitt stöd till det Europa som misstror invandrare."
Ingen har hört eller sett Angela Merkel säga just det.
Detta är svensk moralpanikpjournalistik i ett nötskal.
Tolka som fan läser Bibeln - och gör det till din allsmäktiga tes.

Nä, Merkel misstror inte invandrare, hon deklarerar att Tyskland inte lyckats med att inför ett samhälle där alla lever lyckligt sida-vid-sida.
Det är en annan sak.

NÄÄÄÄÄÄ -INTE IGEN!!


"Afghanska poliser kan ha varit inblandade i överfallet som ledde till att två svenskar skadades allvarligt i måndags eftermiddag."
Då brister allt för mig, jag tänker på Johan och Gunnar i februari.
Med vår svenska goda-goda vilja till att nå afghanernas själ och hjärta, så blottar vi oss fullkomligt för den vedervärdigaste sorten av förräderi - det förräderi då de som uppger sig för att vara din vän, väntar tills du vänder ryggen till - höjer sitt vapen och arkebuserar dig.

Då är ju uppdraget uppenbart helt omöjligt.

Way to go Åkesson!


SD-ledaren Jimmie Åkesson ställer sig positiv till en åttapartiöverenskommelse om Afghanistanstyrkans framtid: – "Det låter väl inte alls dumt. Jag tror att i det här läget, med säkerhetsläget och karaktären på det svenska uppdraget, är det viktigt att vi åtminstone samtalar, alla partier", säger SD-ledaren.

Jag är mycket förtjust i det nya debattklimatet i riksdagen, som Åkesson infört och nu strongt går i bräschen för. Det behagar mig att lyssna på en politiker som är så tydlig, flexibel, öppen, tolerant, artig, tålmodig, lyssnande, lyhörd och sympatisk mot sina meningsmotståndare - för hela Sveriges bästa.
Det är ett segertecken och jag hoppas det smittar av sig på resten av ledamöterna, ja, inte på Ohly förstås, där är hoppet fullständigt ute. En despotisk, styvnasckad och blint maktstyrd ledare - för honom är det redan absolut kört. Åkessons nya demokratiska linje för Sverige kommer att förpassa Ohly långt ut inte bara i marginalen - utan i den eviga iskylan där han hör hemma!

Yipeeeee - skarvarna blir äntligent färre!


"Varför kolonierna minskat så kraftigt är oklart." undrar DNOlklart?
För vem????
Jag kan tala om varför.
Skarven simmar bra under ytan och kan dyka till 30 metes djup, så den har vräkt i sig och redan ätit upp all fisken.
15 TON fisk om DAGEN äter skarven i skärgårn upp, medan en skärgårdsfiskare innan Skarven kom kunde ta upp 10 TON fisk om ÅRET.

Utrota skarvarna så att vi kan fiska abborre - rensa, filea, bena, vända i rågmjöl och ägg, steka i smör - och bjuda mänskligheten på igen!
Som bonus slipper vi då de helvetesliknande boplatserna, som påminner mer om förintelse än plats för friskt fågelliv.
MEN då rycker maktapparaten EU ut till undsättning för skarvarna, förbjuder skyddsjakt, och hotar Sverige med EUdomstolen.
Så den enda kompis vi har är havsörnen.
Eller......... om nån kan locka alla skarvarna till at bosätta sig på Grand Place!

Här har min tro på fredsmissionen en stor svacka.


DNs ledarsida skriver idag: "Den ineffektiva och parasitära centralmakten stärker talibanerna, som i sin tur ytterligare undergräver Karzais regering i Kabul. Hur denna onda cirkel ska brytas är ännu ett olöst problem som Barack Obamas administration brottas med."
Så länge den Afghanska regeringen inte är de civila afghanernas absoluta räddning bort från talibanerna, så kommer det att finnas tvivel hos afghanerna om den utländska insatsen.
Mitt förslag till president Obama, brottas inte längre - gör nåt. Drastiskt.

tisdag 19 oktober 2010

Imorgononsdagkväll- Kvällsöppet.TV4

Norge har en modern präst.


I «Sex i Bibelen» skriver norske prästen Gelius att han är säker på att Jesus kan ha haft sex, att han vill uppmuntra till användandet av porr, och att sex utanför äktenskapet inte är nåt att hänga upp sig på. Det här är alltså en präst som inte haft händerna på täcket, men han är varken blind eller luden för det. Eller......... vad vet jag om det?...........

I arbetet med boken har Gelius gått igenom Bibeln på nytt för att visa att den rymmer en mängd berättelser om sex, bland annat gruppsex och fetischdyrkan.
— "Jeg vill göra upp med kyrkans långvariga sexualfientlighet och sexuella skam och skuld", och det gör han genom att vitt och brett skildra sitt eget intimaste kärleksliv.

Gelius som är skild och har två barn, tackar i boken kvinnan "Solstrålen" för att hon givit honom "världens ljuvligaste sex".
En annan älskarinna beskriver han såhär lyriskt: "Där låg hon framför mig med bröst som små fjälltoppar, med armar som smygande grener som griper efter mig, med ett kön som en liten skog som dolde den vackraste och våtaste älv, med öppna ben som broar från henne och in i mitt rike."
Detta har fått Norge att helt gå i kyrktaket
De flesta avfärdar prästen som en PR-kåt linslus, och önskar att han för evigt ska falla ner i ett stort svart hål. Medan andra hurrar för fördomsfriheten.
Fotot på den brunstige kåtbocken får mig att tänka på Hans Alfedssons gamla monolog om "Ringaren". Yaccky blick, dessutom.
Så han har säkert all anledning att undra: -"Varför kommer det ingen när jag ringer - det är ju alldeles tomt i kyrkan?"

Men, vem är jag att döma? Jämfört med vår aggrovänsterradikale agitatorbiskop, så är det kanske ett steg för att popularisera kyrkan, med att vara lite haderittan, ligga runt, supa och svära och vara som folk.

Förr i världen visste de hur man roade sig!!!


Min mamma betalade dyra pengar, tog sig till Konserhuset i Helsingborg - och sjöng, skrattade högt och hjärtligt, och hade vansinnigt riktigt roligt i tre timmar!
Owe Thörnquists Hejdå-förställning var enastående, mamma kan alla texterna utantill om Loppan och Dagny och Rumban i Engelska Parken, det har hon kunnat sedan 1953.
Och visst Owe Thörnquist är briljant, aldrig medioker eller mesig, han vitsade intelligent, skojade med sig själv och publiken, dansade, for runt på scen som en elegant yngling, och berättade att detta var hans femte "gig" på en vecka. Men tyckte nu att det var det dags att lägga ner artisteriet för har man fyllt 81 (!!!!)år, så måste man skynda sig om man vill syssla med nåt annat här i livet.........
- "Om ni vill köpa min samlings-CD, så går det bra efter showen, vi gör en speciell snabbkö för er som åker färdtjänst!"

Nu ska jag försöka få biljetter - tre timmars skratt, det händer inte varje dag.

Björn och jag vill inte att hjärnan ska krympa.


Hjärnvolymen påverkas relativt kraftigt av fysisk aktivitet. Hjärnan krympte betydligt mindre hos dem som promenerade minst nio till tio kilometer per vecka, jämfört med de personer som rörde sig mindre eller satt stilla större delen av tiden. Forskarna kan också påvisa att de som bevarat sin hjärnvolym har bättre kognitiv förmåga. Risken för att drabbas av minnesproblem halveras. Det kan verka förvånande att promenader eller annan fysisk aktivitet påverkar hjärnans storlek, men stämmer bra överens med andra studier som antytt att kroppsrörelse påverkar våra celler positivt. Detta gäller uppenbarligen även hjärnceller.

Detta visste vi ju inte igår, men icke desto mindre hade jag bestämt att Björn och jag skulle bli såna som går på gym.
Mina skäl är många, bla vill vi (observera hur "mina" skäl omärkligt och snabbt blev pluralis) vara starka nog, rent fysiskt, för att orka med jordens roligaste jobb med gäster och konferenser på Björns ö. Dels vill vi ju vara snygga fast att vi har fyllt vuxet, ett rent av ganska stort mått av fåfänga är således inblandat.

Björn har måst trugas ganska länge, ni vet ju vid det här laget, att det är jag som är den early adaptern och Björn som är den sloooooooow startern.
Så medan han stretade emot likt min till-himlen-sände-nallebjörnshund-softyn-Zac när han skulle till veterinären, så var jag milt och käckt pådrivande.
Jag hade gjort min research, ty ingen av oss är gruppmänniskor, vi vill inte vara i omklädningsrum med andra, vi vill inte vara där det är många, vi vill inte vara där några tittar på oss, och vi vill inte vara där det är flashigt. Själv är jag känslig för klädsel, vill under inga omständigheter delta i "gymets egen lilla outfitmannekänguppvisning".
Men, jag har verligen lyckats hitta det perfekta lilla gymet, tio minuter minuter hemifrån, prisvärt, varmt och gott, inbjudande och befriande otrendigt.
Så när jag släpat in Björn, och vi förvissat oss om att det bara fanns en gubbe, iklädd säckiga svarta mjukisbyxor med häng och en urtvättad t-shirt, som tränar därinne så gjorde vi vår entré.
Skäggiga oldboyen vände sig mot oss i dörren, pekade på mina byxor och började asgarva, ha-ha, ska du träna i de där byxorna ha-hhaaaa-ha?!?!!!
Jävlar.
Så vi gör ett nytt försök idag.
I andra byxor.

Lyssna på Jolalus.



LarsÅ Månsson sa...
Ledsen, Carina-Fina men även om "vi" skulle sända allt vi har..Skulle det vara som att ropa i öknen.För att bekämpa en fiende måste man ju i Afghanistan först söka hitta honom,därefter söka skjuta sönder deras bergsområden.Nej som jag tidigare upprepade gånger sagt i mina kommentarer,är det hela en militär utopi.Tro mig,det bästa som kan ske är en reträtt och hemfärd till Sverige.Vill NATO fortfarande leka krig,låt dem..De tröttnar också förr eller senare..KRIGET I AFGHANISTAN KAN ALDRIG VINNAS.

Carina:
Du talar med en evig optimist, när vi har försökt allt tusen gånger, så försöker vi tusen gånger till.....
Här är en kvinna med blodig panna som levt med och för devisen: "Allting går." "Alltid."
Och prackat detta mantra på mina barn, samt dessutom tvingat mig att bevisa det för dem, gång, på gång på gång.
Ger helt enkelt aldrig upp. Duger inte plan A, jamen, då har jag plan B i byxfickan. Och är lika glad för det.

Men det finns otroligt många anledningar till att jag faktiskt inte vill ge upp hoppet om Afghanistan, inte minst utvecklingen i Irak/Iran och om allt som Jolalus skriver är sant - jamen då har vi ju verkligen inget val.

Jolalus sa...
"Under 1400 år har c:a 270 milj. icketroende blivit mördade av Muslimska jihadister.
.
Islam har i stort sett utplånat det kristna mellanöstern och det kristna Nordafrika. Man uppskattar att upp emot 60 milj. kristna fått sätta livet till under denna erövring. Även c:a 80 milj. Hinduer har mördats,
.
Islam har ett enda mål, att få hela världen konverterad, och sättet att göra det på är med våld.
.
Av all världens konflikter så står minst 90% av kamp mellan muslimer och andra eller mellan olika fraktioner av Islam."

Jag är inte bara bloggare -


jag är soldatmor också.
Därför ser jag väldigt, väldigt, väldigt mycket fram emot att få de entydiga svar som nu riksdagen - redan? - kräver av ÖB idag klockan 11.

1. I vilken grad fungerar strategin för de svenska trupperna i Afghanistan?
2. Varför har så många svenska soldater på kort tid dödats eller skadats?
3. Kommer riskerna att fortsätta öka för de drygt 500 svenska soldaterna?

De raka frågorna tyder på att många ledamöter inte är helt nöjda med tidigare information.
Eller också har de fått ordinär svensk byxångest - "när någon dör", men först då, "måste vi politiker ju göra nånting"!!!
Hursomhelst, jag blir tacksam om svaren ger mig en glasklar uppfattning om att ÖB verkligen har stenkoll på vart han vill med den svenska missionen och har en solklar vinnarstrategi.
För som jag ser det, med facit av de senaste dagarna:
Antingen satsar vi allt vad vi har till etthundra procent - eller så åker vi hem.
Fler soldater, mer flygstöd, fler helikoptrar och fler pansarvagnar och en ofelbar strategi.
INGA HALVMESYRER - HÄR HANDLAR DET OM UNGA MÄNNISKOLIV.
Basta.

Aftonbladet SvD DN

måndag 18 oktober 2010

Förra veckan nådde min blogg plats nummer 150


av 80 000 registrerade bloggar!!!!!
Så idag ska jag dansa en zamba för mig själv, ta ett glas champagne med min Björn, och bara, bara tycka att det inte är så illa pinkat av en bloggrookie, som snart varit igång ett helt år, och faktiskt snart skrivit 3000 inlägg.
Och så är det ju 2-årig bröllopsdag, två flugor på smällen är aldrig fel.
Tack och storkram till alla roliga, härliga läsare!

uppochnervända världen


När européerna åker till Kina för att köpa lyx- och märkefejksvaror billigt.
Åker kineserna till Europa för att köpa äkta lyx - och märkesvaror svindyrt.

Skånsk varning för akut lövhalkschock, så se upp - nä, jag menar ner!


Sydsvenskan skriver att sinnet har runnit över på SMHIs meterog Sten Laurin, främst på grund av journalistkollegors kaosartade inställning till vädret.
- "Jag har mer än en gång irriterat mig på hur löpsedlarna använder ordet kaos för händelser som inte är så ovanliga."

Fast vi har ju vant oss. Först kommer lövchocksdramatiken, sen kommer höststormstragedierna och snökaos-sammanbrotten, därefter julblixthalkan, istappskrashen, tö och härdsmälta, vårflodskatastroferna, den dödliga somarhetts-skrällen, växthuseffektsdråpslaget, och jorden går under om forskarrapporterna om nakenkrisen stämmer.

Så jag uppmanar alla att ta det extra försiktigt på hemvägen ikväll.
Det finns stor överhängande risk för löv, många löv, gula löv, jätteröda löv och till och med blöta löv på vindrutan, så se upp!

Läs inte om du har mensen -


du kan få en kruka i huvudet.

Nya Zeelands nationalmuseum, Te Papa har bjudit in regionalt museifolk för en rundtur bakom scenen för sina samlingar. Villkoret är att de besökande varken väntar barn eller har menstruation. Det är ett råd för att skydda dem, ty landets ursprungsfolk tror att en del föremål kan skada dessa kvinnor.
Så omtänksamt.
Kom att tänka på en flygning jag hade där det uppstod problem med användandet av flygplanstoaletterna. Det finns ju ett begränsat antal toaletter, så de krav som ställdes från passagerarna att en toalett skulle tilldelas män, en annan kvinnor och en tredje för menstruerande kvinnor, var inte möjliga att bemöta.
Inte ens andra kvinnor sade sig kunna gå på samma toalett som de kvinnor som hade mensen.

Vad är det med mensen?
Hur vet andra att någon har mensen? Hur märker dessa länder sina toaletter? En toalett märkt med en droppe blod? Hur gör de hemma, de som har mensen får hålla sig likt svenska pensionärer? Och om nån som har mensen är förbannad på nån, kan då denna kvinna bara smita in på nån annans toalett och utsätta för ondska och grymhet - eller vad?

Hmmm. det finns absolut stunder då kvinnor med mens bör lämnas helt i fred.
Men det har absolut ingenting med orent blod eller onda andar att göra.

Leta inte efter sleven i grytan!


Saudiarabien varnar Frankrike: al-Qaida förbereder en attack.
– Hotet är på allvar, säger Frankrikes inrikesminister Brice Hortefeux.
Nu skruvas faran för terrorhot i Europa upp ytterligare.

Frankrike har redan höjt beredskapen och ökat bevakningen vid exempelvis Notre Dame-katedralen och Eiffeltornet. Landets myndigheter har mottagit nio bombhot i huvudstaden sedan september. Två av hoten har riktades mot Eiffeltornet, men inga bomber har hittats.
Om jag har förstått saken och Bin Ladens fullkomliga bisarra oberäknelighet rätt, så betyder detta att det kan smälla var som helst utom i Eiffeltornet eller Notre Damekatedralenn.


DN

ho-ho-ho...astroturfing...jag tror jag dör...hoha-ha!


Expressen tack för dagens absolut härligaste skratt, åh så roligt!

Medan resten av världen börjar fundera på och inse att det finns problem med multikulti och massinvandring utan integration, så skaffar Sverige sig 7-dubbla totalt insynsskyddande och vadderade skygglappar. Idag har Expressen en artikel om att de negativa kommentarer som skrivs mot deras enögda propagandaartiklar - de finns inte. Egentligen.
Alla som själva skriver kommentarer och inbillar sig att det är andra helt vanliga människor som också skriver kommentarer, får nämligen nu lära sig att så är det inte. Alla simpla och felaktiga åsikter mot Expressens skribenter är bara fejk, skrivna av SD-lobbyister och SD-organisationer. Det finns t.o.m ett nytt fint ord för det här; astroturfing.
Vilket hysteriskt självbedrägeri!
För mig låter det lika obehagligt som DDR - alla som inte tycker lika rätt som Expressen - de finns inte.

söndag 17 oktober 2010

Gomorron!


På ett möte i Oslo på söndagen avslöjade Norge en handlingsplanen som ska förhindra att unga och marginaliserade människor söker sig extrema, religiösa miljöer.

Enligt Justitieminister Storberget är metoderna desamma som används mot högerextrema miljöer, och vill använda de konfliktråd och polisråd som redan finns i kommunerna. Det ska också arrangeras offentliga stormöten och dialogmöten i polisens regi.

Sen gnuggade västvärlden sig yrvaket i ögonen.

Jamen,titta dig omkring!


Den politiska vurmen för det mångkulturella samhället har alltid förbluffat mig. Jag har så många gånger tvingats ställa mig frågan varför.
Man måste ju inte vara kärnforskare för att upptäcka att grannar har problem med varandra, i det lilla och det stora. Ju mer olika - desto sämre tycks vi stå ut. Det verkar rent av vara en mänsklig tendens att inte tycka om varandra här i världen.

Så, varför, varför, varför tvinga ihop så många som möjligt och bunta ihop dem på samma lilla plats? Jag har faktiskt aldrig fattat, och lyssnar mer än gärna på en öppen förklaring och argumentation. Vill verkligen gärna förstå fördelarna vs nackdelarna, så kom igen, ge mig sakliga argument!
Det har länge varit tabu att ens tänka tyst som jag, men nu har BBC en intevju med Angela Merkel som vågat sig på att öppna på förlåten, och nu dånar förbundskanslern:
-Försöken att bygga ett mångkulturellt samhälle i Tyskland har totalt misslyckats.
Hon fortsatte med att tvivla på multi-kultikonceptet, där människor lever i högönsklig välmåga sida vid sida.
-Det fungerar inte, invandrare måste göra mer för att integreras, inklusive lära sig tyska.
En nyligen gjord undersökning visar att mer än 30 % av tyskarna anser att deras land är totalt överkört av invandrare.
Idag säger Göran Hägglund, KD som den förste av svenska partledare att kommentera Merkel:
Redan???????
- "Det är viktigt att ta fasta på att det krävs ansträngningar från båda håll för så är det ju."
Från BÅDA håll????
Inte bara uppoffringarna från oss infödda????
Spännande, KD.

Så vad ska alla politiker göra nu då?
-"Shit, multikulti funkade inte som vi hade trott.
Hör ni allihopa, gå tillbaka till GÅ!"Syssvenskan Expressen

Lide grann från ovan?


Är helikopter vapnet i kampen mot det ständigt eskalerande våldet och kriminaliteten i mammas Landskrona?

Polisen tycker själva att den hårdsatsning som inletts för att komma åt ungdomsbrotsligheten har gett resultat. Bakgrunden till satsningen är det stora antalet anlagda bränder i främst i områdena Ödåkra, Adolfsberg och Drottninghög.

Som exempel beskrivs om gårdagskvällen i Helsingborgs Dagblad: "Strax innan 22-tiden på fredagskvällen upptäckte man ett gäng ungdomar med hjälp av helikopterspaningen. Med helikoptern lyckades man följa efter en moped som smet från platsen när polisen kom dit. Mopeden visade sig sedan vara stulen tidigare i år i Helsingborg och föraren var narkotikapåverkad.
Hmmmm, påverkade ungdomar och en stulen moped???
Hur många misshandlades, rånades, och bostäder länsades under tiden?
Jag vill absolut inte verka neggo, jag förstår att polisen måste ta till allt mer desperata lösningar, så plus för detta!
"Allt tyder på att satsningen har haft en lugnande effekt på ungdomarna, säger Sofie Österheim på polisen efter helgens utvärdering."
Bra där!MEN, det stora problemet är ju politiskt.
Börja med att ta reda på VARFÖR? Och sök facit!
Sätt inte plåster på ett blödande magsår.

"Just b´cause I can!"


En 17årig Lundabo ville bevisa för sin flickvän och sina kompisar att han kunde få plats i en bagagebox på tågstationen.
Och han lyckades faktiskt att vika ihop kroppen så att han kunde klämma in sig i det 40 gånger 60 centimeter stora utrymmet, men när vännerna ville se om man också kunde stänga boxdörren, ja, se då gick det åt pipsvängen, ty dörren gick i baklås!
Efter tio minuter lyckades polisen få upp dörren och dra ut 17åringen, som var panikslagen och omtumlad, men tyckte det var skänt att få sträcka på kroppen igen.

Jag minns en gång då jag tog en utmaning från kompisarna att plocka ner den översta julstjärnan i en 3 meters gran på torget i Köpenhamn............
Say nomore.
Och tänker nu att livet är så befriande ljuvligt, när man med ålderns klokskap kan avstå vissa av livets mera onödiga utmaningar.

Pest eller kolera - lördagskvällens TV-bud.


Vi kunde välja mellan två lördagsnöjen på TV, ett på ettan med Dansbandskamp, och ett på fyran med Dansfeber.

Om ettans satsning:
"Christine Meltzer har tidigare kritiserats när hon ledde Melodifestivalen i våras. Också nu hon får negativ kritik, 52,2 procent av läsarna tycker att hon är dålig."

Vänta nu lite, Meltzer var en pina i Melodifestivalen, hur tänkte TV nu? - Åh, vi tar Meltzer som var så himla kass och retade livet ur folk då, och sätter henne att leda ett stort lördgasnöje nu.
??!!!????
Melzer är dock icke bekymrad. "Christine Meltzer är nöjd med sin egen insats, kritiken tar hon med en klackspark."
Ja, eller hur? Varför ska hon ändra sig? Det får väl tittarna göra!

Om fyrans satsning, som nu TACK OCH LOV är slut:
Kattis Ahlström har aldrig varit så fel. De tävlande har aldrig varit så fel. Juryn har aldrig varit så fel. Programidén har aldrig varit så fel. Tiggeriet har aldrig varit så fel. Jag menar huuuuuur länge, kan man dra ut på utsugningen av telefonsamtalen? Det kändes värre än att dra ut en tand. Vem har givit TV4 föreställningen om att svenska folket bli behandlade som intelligensbefriade mongos?

Skitsnack.


"Mina tankar går till hans anhöriga"
Jag spyr på klyshan. Finns det inget annat att säga? Sätt att uttrycka sig på? I en djävulusisk stund som denna. Som visar att du eventuellt menar det du säger. Att du tänkt en egen tanke, känt en egen känsla.
Bäste ansvariga i försvarsmakten, gör om - gör rätt - helt om.