lördag 23 oktober 2010

Dags att skippa skitsnacket.


Jag är övertygande troende på alla människors lika värde. Ingen människa föds finare eller bättre än någon annan.
Men jag är mycket kritisk till det multiculturesamhälle som skapar motsättningar mellan människor.
Och tvivlar starkt på att det finns möjlighet för alla att leva granne med alla.
OM inte det samhället har talat om för alla vad som krävs, vilka strukturer som tarvas och vilken drivkraft som behövs för ett gemensamt välmående.

Då hjälper det inte att förvanska Merkels förtvivlade konstaterande om det misslyckade samhället, som Göran Greider, och nu Alexandra Pascalidou i Metro:
"Angela Merkels kulturdiss. Vad hade Tyskland varit utan sina gästarbetare, fru Merkel?"

Att avsiktligt lägga ord i varandras mun gör ingenting för att hjälpa människor att leva ihop. Merkel har aldrig dissat kultur. Hon sa att det är ett misslyckande att vi människor inte tycks kunnaleva sida vid sida.
Nu behövs öppna ögon, ärliga avsikter och handlingskraft. Inte en massa skitsnack.

DN

3 kommentarer:

  1. Dålig klass på Metro`s journalister..Nu är ju sanningen den,att inte enbart Merkel,utan såväl Bayern som Hessens bundesministrar klart uttryckt,att en ändring MÅSTE ske..Ja, Seehofer gick så långt att han t.o.m uttryckte liksom Merkel,att Tyskland inte får bli "en art av socialbyrå för hela världen".. Någon i Sverige som känner igen tongångarna?? Säkert,men inte inte vänsterjournalisterna !!!

    SvaraRadera
  2. Vad man stör sig på är att vissa människor som man sträcker handen åt tar hela armen.
    Respekt är inget man får, det är något man förtjänar.

    vänligen, Eva-Marie

    SvaraRadera
  3. Min theori är att somliga folkgrupper/religioner INTE önska integration.Man vill avsiktligt leva sitt tidigare,liv i en ny miljö.Med allt vad detta medför ur ekonomiska fördelar.Men sen måste vi också inse att det finns motsatsen.Men hur skall detta komma fram när man alt. höjer alla till himmeln,resp.sopar allt under mattan.??
    Därför ligger också en största delen av misslyckandet p.g.a den vänsterpress, som präglar landet alltmer.Tomma ord har aldrig hjälp någon ur missären,och ju tidigare man från ansvarigt håll inser detta,ju snarare kan det avhjälpas !!!

    SvaraRadera