fredag 22 oktober 2010

Per Svensson är farlig.


För svensk demokrati.
Igår i ett debattprogram på TV medverkade Sydsvenskans Per Svensson, han gav ett galet intryck, som vore han besatt. Uppenbarligen är han också det, emedan han hetsar mot en hel folkgrupp - alla de som i valet röstade efter sin egen övertygelse på SD -. Han kan hysteriskt stammande rabbla ur sig vilka gamla skrönor och halvsanningar och drar sig heller inte för att i direktsändning kalla ca 6 % av befolkningen för "DÅRAR!".
Och detta från en man som hävdar att "invandrare" inte är en homogengrupp och att han avskyr förföljelse. SD, är de en homogen grupp, Per Svensson?
Och att hetsande och uppmannande förfölja denna grupp är det legalt, Per Svensson?

Nu är det ju så att om vi letar, så kan vi i alla våra riksdagspartier leta upp mindre rumsrena anhängare (minns Josefssons valstugedebatt!), men det är inget som vi normalt använder som slagträ i debatten. Utom när det gäller SD, de får varenda idiots uttalande slängt i ansiktet så fort de visar sig.

Jag har ett dödligt envist rättvisepatos, och jag kommer för evigt att försvara SDs åsikts- och yttrandefrihet, samma rättigheter som gäller för var enda en av Svertiges invånare. Eller hur Per Svensson?
Såvida vi bor i en demokrati.

SvD
DN Expressen Aftonbladet HelsingborgsDagblad YstadsAllehanda

3 kommentarer:

  1. Alla ulvar i fårakläder är farliga...Tyvärr ger nu den införda kommunist-skolan ur DDR på 60-talet sig påmind.Vi måste också veta att majoriteten av dessa murvlar,från början till slut,är inställda för att indoktrinera.
    Frågan är varför man ger dem så stort utrymme i den svenska STATS-TV`n!!Kanske för att det är allmänt känt att svensken för varje dag som går,blir allt dummare.Folk orkar inte längre läsa eller sätta sig in i problemen.Man nöjer sig med Tv`n framför soffan,och i någon mån rubriker i sensationspressen...Tyvärr....

    SvaraRadera
  2. Varken miljöpartiet eller vänsterpartiet sade några rasistiska saker i Josefssons dokumentär. De som röstar på andra partier än dessa är vrickade och de mest vrickade är de som röstade på SD.

    SvaraRadera
  3. Jag håller väl med dig i sak, att SD (liksom, nazister, kommunister, islamister och alla andra) ska behandlas precis som vilket annat parti som helst.

    Däremot ser jag inget problem med att man har åsikten att alla som röstade på ett visst parti är dårar
    Folkgrupp är heller inte synonymt med grupp, de som röstade på SD är ingen folkgrupp. Förövrigt borde förbudet för hets mot folkgrupp avskaffas (istället borde man olaga hot mot grupp).

    SD har ju dessutom i vart fall EN mycket vettig åsikt, som de dessutom baserar på ren nationalism. Det finns ingen anledning att våra trupper deltar i krig i andra länder.

    SvaraRadera