onsdag 20 oktober 2010

Här har min tro på fredsmissionen en stor svacka.


DNs ledarsida skriver idag: "Den ineffektiva och parasitära centralmakten stärker talibanerna, som i sin tur ytterligare undergräver Karzais regering i Kabul. Hur denna onda cirkel ska brytas är ännu ett olöst problem som Barack Obamas administration brottas med."
Så länge den Afghanska regeringen inte är de civila afghanernas absoluta räddning bort från talibanerna, så kommer det att finnas tvivel hos afghanerna om den utländska insatsen.
Mitt förslag till president Obama, brottas inte längre - gör nåt. Drastiskt.

2 kommentarer:

  1. Ytterligare en orsak till att Talibanerna blir starkare för varje dag.En annan nyhet till er som enbart hör/läser "SVENSKA NYHETER".Av alla de tusentals afghaner,som utbildats av västliga militär/polis sedan år tillbaka,är drygt 25 % nu i talibanernas tjänst.Alltså först utbildning i västerländsk militär taktik,därefter överlöpare till fienden...Tackar som bjuder på utbildning, och nu förvånas Genralstaben över att fienden i grottorna känner till och vet hur NATO-styrkan opererar!!!!

    SvaraRadera
  2. Va?
    1. Det är ingen fredsmission. En fredsinsats innebär att man skickar en militär styrka till ett land utan att ta ställning för någon av de stridande parterna.
    Sverige har skickat soldater till stöd för Islamistiska fronten, alltså tagit ställning för den ena stridande parten.

    2. Trodde någon någonsin att Islamistiska fronten företrädde nån slags västlig statsbildning?

    SvaraRadera