tisdag 19 oktober 2010

Norge har en modern präst.


I «Sex i Bibelen» skriver norske prästen Gelius att han är säker på att Jesus kan ha haft sex, att han vill uppmuntra till användandet av porr, och att sex utanför äktenskapet inte är nåt att hänga upp sig på. Det här är alltså en präst som inte haft händerna på täcket, men han är varken blind eller luden för det. Eller......... vad vet jag om det?...........

I arbetet med boken har Gelius gått igenom Bibeln på nytt för att visa att den rymmer en mängd berättelser om sex, bland annat gruppsex och fetischdyrkan.
— "Jeg vill göra upp med kyrkans långvariga sexualfientlighet och sexuella skam och skuld", och det gör han genom att vitt och brett skildra sitt eget intimaste kärleksliv.

Gelius som är skild och har två barn, tackar i boken kvinnan "Solstrålen" för att hon givit honom "världens ljuvligaste sex".
En annan älskarinna beskriver han såhär lyriskt: "Där låg hon framför mig med bröst som små fjälltoppar, med armar som smygande grener som griper efter mig, med ett kön som en liten skog som dolde den vackraste och våtaste älv, med öppna ben som broar från henne och in i mitt rike."
Detta har fått Norge att helt gå i kyrktaket
De flesta avfärdar prästen som en PR-kåt linslus, och önskar att han för evigt ska falla ner i ett stort svart hål. Medan andra hurrar för fördomsfriheten.
Fotot på den brunstige kåtbocken får mig att tänka på Hans Alfedssons gamla monolog om "Ringaren". Yaccky blick, dessutom.
Så han har säkert all anledning att undra: -"Varför kommer det ingen när jag ringer - det är ju alldeles tomt i kyrkan?"

Men, vem är jag att döma? Jämfört med vår aggrovänsterradikale agitatorbiskop, så är det kanske ett steg för att popularisera kyrkan, med att vara lite haderittan, ligga runt, supa och svära och vara som folk.

1 kommentar:

  1. Thorsten Schütte2010-10-22 17:43

    Ja, det var ett väldigt liv i Norges media om detta. Säkert hade 99% av dom som uttalade sig inte själva läst boken. Eftersom jag hat inte gjort det heller avstår jag hellre från kommentarer!

    SvaraRadera