torsdag 21 oktober 2010

DO = Diggar Olika.


Katrin Linna drar fram som en furie i sin skadeståndshets.
DO krävde att barnen skulle få 100 000 kronor vardera i skadestånd. Kritiken handlar bland annat om att syskonen inte fått undervisning i sitt modersmål, att man hållit utvecklingssamtal utan att någon förälder var med och om trakasserier från andra elever.
Men tingsrätten anser att den utredning som gjorts inte ger något stöd för DO:s påstående att barnen varit utsatta för upprepade trakasserier eller andra kränkningar. I domen noteras också att DO:s representanter inte besökt den aktuella skolan, och inte heller pratat med barnens lärare.

Me´ ska man inte bara kvittera ut kosingen - vad är det här för himla diskriminering?
Höra alla inblandade - tror ni att det här är nån himla rättsstat?

3 kommentarer:

  1. Som det kan gå.
    Men varför var inte föräldrarna med på utvecklingssamtal!? Det hade varit intressant om skolan informerat oss. I detta har det varit ensidig rapportering, snyftreportage från zigenarnas hem.

    vänligen, Eva-Marie

    SvaraRadera
  2. Sverige av idag skrämmer mig. Alla måste tycka samma sak, "rätt" sak. Men såhär får det ju inte gå till, så "rätt" kan ju inget vara att det inte tål en motsatt belysning. Tack Eva-Marie.

    SvaraRadera
  3. Jag har varit inne på det tidigare, att ett ämbete som DO behövs. Men jag undrar jag om Katrin Linna verkligen läst sin arbetsbeskrivning, om hon förstått sitt uppdrag.

    Ovannämnda fall vet jag ingenting om, så jag avstår från att kommentera det.

    /Öbon

    SvaraRadera