söndag 17 oktober 2010

Lide grann från ovan?


Är helikopter vapnet i kampen mot det ständigt eskalerande våldet och kriminaliteten i mammas Landskrona?

Polisen tycker själva att den hårdsatsning som inletts för att komma åt ungdomsbrotsligheten har gett resultat. Bakgrunden till satsningen är det stora antalet anlagda bränder i främst i områdena Ödåkra, Adolfsberg och Drottninghög.

Som exempel beskrivs om gårdagskvällen i Helsingborgs Dagblad: "Strax innan 22-tiden på fredagskvällen upptäckte man ett gäng ungdomar med hjälp av helikopterspaningen. Med helikoptern lyckades man följa efter en moped som smet från platsen när polisen kom dit. Mopeden visade sig sedan vara stulen tidigare i år i Helsingborg och föraren var narkotikapåverkad.
Hmmmm, påverkade ungdomar och en stulen moped???
Hur många misshandlades, rånades, och bostäder länsades under tiden?
Jag vill absolut inte verka neggo, jag förstår att polisen måste ta till allt mer desperata lösningar, så plus för detta!
"Allt tyder på att satsningen har haft en lugnande effekt på ungdomarna, säger Sofie Österheim på polisen efter helgens utvärdering."
Bra där!MEN, det stora problemet är ju politiskt.
Börja med att ta reda på VARFÖR? Och sök facit!
Sätt inte plåster på ett blödande magsår.

1 kommentar:

  1. Och vad kostar det hela ?? Dessutom är ju Hbg en av de städer som säger sig värna om miljön och minska Co2-utsläppen !!Hur går detta ihop ,vad jag förstår är det en satsning för några veckor!
    Vad händer när Helikoptern åter står i sin hangar? Gissar att bränder,rån,stölder och narkotikaförsäljning kommer att ske i utökad omfattning,eftersom de nu störts i arbetsro`n.

    SvaraRadera