tisdag 19 oktober 2010

Björn och jag vill inte att hjärnan ska krympa.


Hjärnvolymen påverkas relativt kraftigt av fysisk aktivitet. Hjärnan krympte betydligt mindre hos dem som promenerade minst nio till tio kilometer per vecka, jämfört med de personer som rörde sig mindre eller satt stilla större delen av tiden. Forskarna kan också påvisa att de som bevarat sin hjärnvolym har bättre kognitiv förmåga. Risken för att drabbas av minnesproblem halveras. Det kan verka förvånande att promenader eller annan fysisk aktivitet påverkar hjärnans storlek, men stämmer bra överens med andra studier som antytt att kroppsrörelse påverkar våra celler positivt. Detta gäller uppenbarligen även hjärnceller.

Detta visste vi ju inte igår, men icke desto mindre hade jag bestämt att Björn och jag skulle bli såna som går på gym.
Mina skäl är många, bla vill vi (observera hur "mina" skäl omärkligt och snabbt blev pluralis) vara starka nog, rent fysiskt, för att orka med jordens roligaste jobb med gäster och konferenser på Björns ö. Dels vill vi ju vara snygga fast att vi har fyllt vuxet, ett rent av ganska stort mått av fåfänga är således inblandat.

Björn har måst trugas ganska länge, ni vet ju vid det här laget, att det är jag som är den early adaptern och Björn som är den sloooooooow startern.
Så medan han stretade emot likt min till-himlen-sände-nallebjörnshund-softyn-Zac när han skulle till veterinären, så var jag milt och käckt pådrivande.
Jag hade gjort min research, ty ingen av oss är gruppmänniskor, vi vill inte vara i omklädningsrum med andra, vi vill inte vara där det är många, vi vill inte vara där några tittar på oss, och vi vill inte vara där det är flashigt. Själv är jag känslig för klädsel, vill under inga omständigheter delta i "gymets egen lilla outfitmannekänguppvisning".
Men, jag har verligen lyckats hitta det perfekta lilla gymet, tio minuter minuter hemifrån, prisvärt, varmt och gott, inbjudande och befriande otrendigt.
Så när jag släpat in Björn, och vi förvissat oss om att det bara fanns en gubbe, iklädd säckiga svarta mjukisbyxor med häng och en urtvättad t-shirt, som tränar därinne så gjorde vi vår entré.
Skäggiga oldboyen vände sig mot oss i dörren, pekade på mina byxor och började asgarva, ha-ha, ska du träna i de där byxorna ha-hhaaaa-ha?!?!!!
Jävlar.
Så vi gör ett nytt försök idag.
I andra byxor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar