lördag 8 januari 2011

Glada nyheter - äntligen.


Ett mirakel gånger två! Det danska kronprinsparet, Fredrik och Mary, har fått sina små tvillingar och hela Danmark och resten av världen hurrar och hyllar!
Namnförslag strömmar in, vildast är nog Elvis till pojken, och Melvis till flickan, som en hyllning till Elvis Presley som har födelsedag idag. Två kungliga rockers!

Men alla firar inte, precis som Sverige har sina kungafamiljshatare Scherman, Althin, von Siwers och Åsa Linderborg, så finns det danskar med sura uppstötningar:

Wolff, Roskilde. | Skrevet: 8. jan 11 kl. 13:54
"Ännu en stor utgift för det danska folket, det är så man kan spy. Det är många kvinnor som föder barn idag, barn som skall föda dem som föds i kungahuset i resten av sitt liv."

Hat och missunsamhet är aldrig klädsamt.

Aftonbladet
Expressen

Obarmhärtig ung tragedi.


17-årige Martin ville vara mer än vänner. Men hans kärlek var obesvarad.

Nu misstänker polisen att Martin misshandlade den 16-åriga Linnea brutalt innan han tog sitt eget liv.

– Hon beskrev honom som genomsnäll och genomlugn, säger en nära anhörig till flickan.

Pojken misstänks ha använt både hammare och kniv mot flickan.

Hammare och kniv.

Det måste ha slagit slint totalt.

Hur kan det slå så slint?


På nätet finns spekulationer om att Linnea "face-rapat" Martin.
Vad är "facerapa"?
Slangopedia: "När man loggar in på någons Facebook och skriver olämpliga saker.
Eller "face-rappat", nåt ungdomar gör när de är uttråkade, sägs det.

På ont, har vuxna absolut ingen aning om vad som händer i den världen.
Det bekymrar mig.

"Klockan 23 larmade mamman polisen, men de skickade inte någon patrull."
Det bekymrar mig.


Aftonbladet Expressen

fredag 7 januari 2011

Våld föder våld.


En alkoholhandläggare fick en gevärskula med posten. En annan fick en bilruta krossad. Så kan vardagen se ut för kommunernas alkoholhandläggare i sin yrkesutövning.
Nu vädjar Kommunala alkoholhandläggares förening till säkerhetsansvariga på kommunerna att se över sina rutiner.
Nolltolerans givetvis.
Ingen, ingen, ingen ska behöva utsättas för hot och våld, inte i sitt yrke, inte nånannanstans heller.
Men.
Sorry, jag har varit med för länge för att köpa detta snyftreportage rakt av.
Hur är det med provokationer, maktmissbruk, militant maktfullkomlighet, översitteri,tyranniska hot med att rasera ditt levebröd?
Finns det olämpliga yrkesutövare, bland handläggarna?
Nån av er som stött på diktatoriska och egenmäktiga busschaufförer, lärare, taxichaufförer, poliser, vanliga människor i maktställning?
OK, då fattar ni. En del njuter av din sköra utsatthet, och skräcken de framkallar.


Nyhetspressen Dagens Samhälle Restauratören SVT SKTFtidningen

Utsatt etnicitet.

Enda stockholmaren i världen


som inte har en pinjemun, eller ens visste vad det var????
Hanna Hellquist skriver idag på DN PåStan, att bara i Stockholm har folk ovanan att strö såna mängder pinjenötter över var och varannan maträtt, att de riskerar sin munhålehälsa med metallsmak. Metallsmaken håller i sig flera veckor och färgar allt som du äter så ingenting blir roligt längre.
Jag googlar nyfiket på Wikipedia:
"Pinjemun är ett fenomen som uppträder hos somliga personer (läs 08or) när de ätit pinjenötter. Fenomenet innebär en metallisk, bitter bismak som uppträder efter några dagar och som kan hålla i sig i några dagar eller mer. Fenomenet är hittills oförklarat."

Älskar pinjenötter - vilken jäkla tur att jag inte är en riktig stockholmare!

Upzzzzzz and downzzzzz.


Schweizerfrancen stiger til rekordhöjd, och den svenska ekonomin värderas idag lika stark som den schweiziska. Idag är julen slut, och jag firar istället Anders Borg, we are all the winners, we are all the best......!!!
Allt medan EU har utvecklats till en improduktiv och navelbeskådande megabyråkratisk självbetjäning, som missbrukats på det grövsta.

JP SvD SvD

good dogs.


Cesar Millan, "mannen som talar med hundar" och som kan få fason på allt utom rondellhundar, fyllehundar och fähundar, kommer till Göteborg i helgen.
Cesar Millan dresserar hundar som inte vill lyda, han propagerar för samspelet mellan människa och hund, där ledorden för en väldresserad hund är motion, fostran och kärlek. Ägaren måste vara den självklara och lugna flockledaren som vägleder sin hund. Millan behövs mer än nånsin i en tid när hundar förminskats till blöjförsedda accessoarer.
Millan har en naturlig skicklighet med hundar, hans metoder är enkla men strålande.
Går att tillämpa inte bara på hundar........

När det regnar manna från himlen.



Då står det en svensk byråkrat där.
Och säger: Thanks, but nothanks.

48 ungdomar skrev till kommunen att de vill hjälpa till med snöröjning. Men Malmö stad tackade nej.Det brev som ungdomarna skickade hamnade hos Kristina Sjöholm på driftsavdelningen på Malmö Stad. Hon berättar att de tackade nej till erbjudandet av flera skäl.
– Ett är arbetsmiljölagen, snöröjning är en utsatt situation det kan vara mycket trafik runt omkring en och man kan komma till skada, säger hon.
Kristina Sjöholm nämner även lagen om offentlig upphandling och det faktum att kommuner inte får ta emot gratis arbete.
Regler, du vet.



Skånskan
Sydsvenskan

SEX


När jag läser Lisa Bjurwald på DN idag så beskriver hon kvinnors och mäns sexuella beteende utifrån klassiskt grottperspektiv. Män snackar om "hemsläp" och nattliga ragg, och kvinnor är de som är svala och som sitter på, yes really, makten att besluta om det över huvud taget ska bli nåt hemsläp.
Detta grottiga vill Lisa ändra på, och saknar männens aktivitet i nätdiskussionerna. Hon tycker att det är männen som måste höja sina röster för att balansera ojämlikheten på det horisontella planet.
Hon tillägger bittert:
-"Unga kvinnor stämplas som lösaktiga, mindre trovärdiga, manipulativa och – i fallet Assange – som lömska Mata Haris."

Jag tror inte det är upp till männen.

Det existerar kvinnor, kalla dem gärna lömska Mata Haris, som fokuserar på "mäns makt över kvinnor via sexualiteten", och om "gränsdragningar vid sex av ideologiska och principiella skäl".
Men, hallå....
"Mäns makt över kvinnor via sexualiteten"???
Hur ska vi nu ha det?
Nyss var det "de svala kvinnorna som sitter på makten"......

Inte underligt om killar blir förvirrade vid bardisken och i sängkammaren, och blir drängigt och verbalt juvenila.
Kvinnor och män måste självklart kärleksfullt balansera våra sexuella identiteter tillsammans.

torsdag 6 januari 2011

Statsministerkandidat gör sig bäst under cover.


Per Nuder är jättehet för S, ty Pär Nuders nya konsultjobb är bara en dimridå. Han bedriver en intensiv kampanj internt i Socialdemokraterna för att bli nästa partiledare. En kampanjstab jobbar på flera fronter för att vinna stöd åt den tidigare finansministern.
- Nuder kör nej nej externt, men ja ja internt, säger en S-källa.

De som önskar sig en visionär ledare med glöd, lyskraft och karisma som ska föra dem in i framtiden, kan således sitta där med skägget i brevlådan och en makthungrig traditionalist från köttberget, med lång och trogen tjänst, som statsministerkandidat.

Aftonbladet

"Hånfullt med Svensson."



Sydsvenskans kulturjournalisten Per Svensson får priset Årets notis 2010 för sin text Macho med Morberg, publicerad i Sydsvenskan den 14 juli. Juryns motivering:
”I texten lieras hån och rim i en ljuv kombinationswok, vilket i sin notisiala effektivitet ger läsaren insikt och samtidigt kittlar nyfikenheten."

Per Svensson: " Höstens bokkatalog avslöjar att Per Morberg följer upp sina framgångar i machomatbranschen. Efter ”Morberg grillar” kommer nu ”Morberg jagar och lagar”. Iklädd mysse och bysse och nyskjutet fjäderfä gör den hårdkokte tv-kocken klart att käk inte är något för kärringar. Det tål att upprepas. Vi ser därför fram mot en lång rad blivande kulinariska klassiker som ”Morberg knockar och wokar”, ”Moberg går en rond och kokar fond”, ”Morberg kreverar och serverar”, ”Morberg lägger an och lägger in”, ”Morberg grumsar och mumsar”, ”Morberg minerar och marinerar”, ”Morberg blesserar och blancherar”, ”Morberg garrotterar och sauterar”, ”Morberg bränner på bål och strimlar kål”, ”Morberg torterar och friterar”, ”Morberg ger grannen däng och bakar maräng”, ”Morberg luggar och tuggar”, ”Morberg gravar sillmjölkar” samt, hårdast av dem alla, ”Morberg steker blodpudding”.

I don´t believe it, Per Svensson har lyckats att med sitt signum, sin bitterfittiga hånfullhet, få till det!
När "speoffret" är en annan självuppfylld machopåfågel som Krämare-Per, blir det riktigt, riktigt roligt!

Vårt minne är kort, på gott och ont.


I SvDs Profilen i söndags, var det Hillary Clinton som var själva cloun!
När vi kom till rutan med "Den förföljde X och maken länge" på 19 rutor, så fick Björn och jag rätt snabbt till de sista rutorna som blev - - - - - - - - - - - -S-K-A-N-D-A-L-E-N.
Som vi gnuggade geniknölarna sen. Det måste ju ha med Ovala rummet, att göra, praktikant och cigarr var vi inne på, men vi hade konstigt nog tappat namnet på Lewinsky. Vi vände och vred. Vred och vände. Till slut fick vi till det: "Whitewaterskandalen".
Ehhhh, vem minns en fastighetshärva, när det fanns mustigare grejer?

Danske Prins Henrik har varit på tjejkalas.


Sånt händer i de bästa familjer.

Ekstra Bladet

När flumSverige tittar bort, eller småmuttrar i skägget.


Då kommer Eduardo Grutzky, verksam vid ALMAeuropa, som arbetar mot hedersförtryck och talar klarspråk. För en som jag, som vuxit upp i satanisk lynnighet, där varje ny dag erfordrade ett pekfinger i luften för att veta hur överleva, känns som vanligt frisk öppenhet som själslig balsam.
Newsmill skriver han: "Jag var självmordsbombarens fritidsledare

Hur kunde en vanlig pojke som Taimour bli en själmordsbombare? Det finns många teorier om varför sådana radikaliseringsprocesser sker. En sak är säker: Taimour lämnade trygga Tranås, en kommun där integration aldrig varit ett stort problem, trots det stora antalet flyktingar som kom framför allt efter Balkankriget. Istället flyttande Taimour till en enklav i London. Men vi har enklaver även i Sverige. Samhället borde omedelbart stänga alla religiösa skolor, kriminalisera tvångsäktenskap, skärpa straffen för olika hedersbrott och samtidigt strypa ekonomisk stöd till religiösa organisationer."

Hallå Livsmedelsverket - vakna, vi kan ju dööööööööö!!


Var tredje blir magsjuk under resan, mest magsjuka
(andel procent i turistmage i skadeanmälningar) blir vi i 1. Egypten, 59 procent 2. Tunisien, 19 procent 3. Turkiet, 17 procent 4. Indien, 12 procent 5. Grekland, 12 procent.

Sturmkontrollanterna på svenska Livsmedelsverket verkar helt ha tappat greppet - detta insjuknande kan ju inte få fortgå - bakteriefria och oskyldiga svenskar reser iväg till helt livsmedelsobildade länder!
Jag kan hoppa upp och sätta mig på att de arma ömtåliga svenskarna t.o.m besöker restauranger i orena miljöer, där avlopp, vatten och annat inte fått svenskt världsmästargodkännande, där golv och väggar i kök inte följer normer om kakel, skurning och brunnar, där det saknas engångsskärbrädor, byte av engångshandskar efter varje ny matvara, handsdecínfektionstvättflaskor, plasthättor på huvud och fötter, där temperaturerna i kylar och frysar inte har svensk standard, där livsmedel fraktas utan kylbox och där restauratörerna inte ens följer upp egenkontrollprogrammet en gång i timmen. Tänk om dom därandra därute också förvarar sopkvasten på golvet!!!
Detta kommer att sluta illa.

SVT Expressen Sydsvenskan DN

Well I´ll be .....!


Vaaaaaaaaaaaaaaad har hänt med Peter Kadhammar????
Det känns som om Kadhammar blivit renad, nyduschad, pånyttfödd, lösgjord från en manipulerande sekt, ty i dagens krönika finns rättmätig, saklig kritik mot det allra, allra oantastligaste vi har i Sverige, muslimska fanatiker och fundamentalister.

"Gangsta´-EU"


Cecilia Malmström oroar idag på Expressen över korruptionen inom EU, om EU-länderna räknades som ett land hade vi hamnat på plats 30 i Transparency Internationals rankning. Uppskattningar är vanskliga, men bara i Italien uppskattar Europeiska revisionsrätten att korruption kostar medborgarna närmare 600 miljarder kronor årligen. Av detta drar Cecilia Malmström slutsatsen att vi måste stärka samarbetet inom EU.

Tvärtom, min slutsats är självklart - lägg ner EU!
Huggsexan bland denna maktkoncentrations roffarpolitiker kommer aldrig att bidra mer positivt än negativt för invånarna i de enskilda länderna. Samarbeta över gränserna istället för den svindyra högfärdsunionen.
Det är inget för oss aningslösa svenskar, vi kommer alltid att vara det land som står med byxorna nere.
DN

onsdag 5 januari 2011

Smet på svenskt tåg????


Som flyktväg betraktat? Njaa....

EXTRA:Rymde från rättspsykiatrisk klinik i Sundsvall. Polisen larmades först två timmar efter försvinnandet. Då satt mannen på tåget på väg mot Uppsala.


Jag älskar att säga - vad var det jag sa!!!!!!!!.......

Inget land ska nära ormar vid barmen.


En ”svensk” har gripits Uganda misstänkt för att tillhöra den somaliska terrororganisationen al-Shabaab, på väg till Kampala för att utföra ett självmordsdåd är nu identifierad.
Svenska UD har fått det 18-årigt ”ensamkommande flyktingbarnet” med uppehållstillstånd och svenskt främlingspass, som han fick för bara två månader sedan.
Det är detta som jag håller alla tummar för att KD kan förhindra i framtiden.

Expressen

Now you are talking, KD.


I jakten på sin profil, tänker Kristdemokraterna ta strid i regeringen för att det ska bli straffbart att stödja rasistiska och terroriststämplade organisationer. Det säger KD-ledaren Göran Hägglund, som också ger besked om att det krävs förändringar i den nya sjukförsäkringen.
Jag ser nyfiket och gärna mer av de här musklerna, Hägglund, så jag säger som till våra jaktlabbar: HållFast!

DN

Källsortering, FP.


Folkpartiet vill sänka ränteavdraget och skatten på kapitalinkomster. Men förslaget får inget stöd av övriga allianspartier.
Som väljare vill jag självklart inte ha "överraskningar" som ev radikalt kan förändra min privatekonomi, (typ reavinstskatten på försäljning av bostad), under mandatperioden. That´s a no-no.
Men gå gärna till val på frågan, FP!

Nattswe i SvD,


kommenterar Per Gudmundsens mästerliga krönika om socialdemokraternas identitetskris. Sossar - think nomore!

Nattswe:
"Vänsterns retorik och argument känns lika nydanande och fräscht som bruna utsvängda machesterbyxor och en grön nylon polotröja och näbbstövlar.
Kort sagt; Vänstern är kvar i 70talet och borde kanske öppna en almanacka och undra var dom senats 40åren tog vägen."
Yes, där satt den!

Aftonbladet

Öde-sdigert.


Kerstin Segerberg, 78 år har nu varit mystiskt försvunnen i tre veckor. Hennes väninna, kyrkoherde Birgitta Rolöf, säger att Kerstin inte hade några ovänner och att ingen hatade henne.

Det är med den största och uppriktigaste sorg jag tvingas konstatera att det idag inte behövs varken ovänner eller hat för at bli brutalt skändad och mördad.
Det räcker dessvärre att vara på fel plats på fel tillfälle.

DN

Stalltips.


Let´s dance blir sina deltagare. I år Frank Andersson, Alexandra Pascalidou Jessica Andersson Figge Norling, Anders Bagge, Hannah Graaf Karyd, Alexander Rybak, Tina Thörner, Denise Rudberg, Andreas Weise, Helena Lundbäck och Björn Ranelid, vilket läckert mixat startfält!
Mest nyfiken på? Utan tvekan Björn Ranelid - mannen som kan tala åtta språk, men inte hålla käften på nåt av dem!
Vem vill jag själv helst dansa med? Anders Bagge, lika tveklöst, man ska ha roligt också när man dansar!
Vem vil Björn helst dansa med? Behöver inte ens fråga: Jessica Andersson.
Vem som åker ut först? Frank Andersson/ Tina Thörner.
Vem vinner? Alexander Ryback, norsk vinnarskalle.

Aftonbladet SvD SvD

Jobbintervju 2011?


Många arbetsgivare överraskar med oväntade frågor i anställningsintervjuerna, som kan sätta de flesta på pottkanten.
Vad skulle du till exempel svara på frågan :"Om du krymper till en blyertspennas storlek och fastnade i en hushållsmaskin, hur skulle du då ta dig ut därifrån?"
«Om du var en superhjälte, vem skulle du då vilja vara då?».
«Hur kan du ta reda på hur mycket en elefant väger utan våg?»

Det här ett relativt nytt påfund, många företag slänger in den här typen av frågor för bara nöjes skull. Lurfrågorna kan delas in i två grupper, en som ska testa kandidatens reaktioner, och därmed avslöja personliga egenskaper.
Den andra typen är case-uppgift som ska testa kandidatens analytiska förmågor.

Rådet är att inte tappa kontrollen, inte bli rädd eller få panik. Man kan "köpa" sig lite tid, genom att kommentera frågan `det var en överraskande fråga`eller liknande. Eller säg ärligt att det var en svår fråga, men ändå försöka svara. Att vara artig och visa att man har humor funkar alltid.

Snyggast, smalast och tusenkonstnär?
Då finns det hopp!

tisdag 4 januari 2011

SOS - Peter Althin.


Ikväll satt Björn och jag och ville titta på årets opartiska, sakliga och mångsidiga allsångsprogram. Men programmet blev en hyllningsfilm till svensk populärkultur och undanhöll väsentliga musikstilar för allmänheten.
Varför prioriterar ledningen på SVT den breda publiken? Det kan verkligen vara en fråga för Granskningsnämnden, jag tror jag måste ringa Peter Althin.

Medskyldig eller offer?


Terroristfrun Mona Thwany säger att hon är ett offer.

Vissa är offer, andra skyldiga som Annika Östberg.
Vem vet, inte du, vem vet inte jag. Vi vet ingenting nu, vi vet inget idag.

DN

Välkommen Alexander.


Jag berömde i ett inlägg nedan Alex Schulman som ett unikt fenomen inom media, med sin häftiga rakhet och vidöppna självinsikt.
Alexander kommenterade:
"Men seriöst, ´självinsikt´? Så alla som skriver en artikel av debatt och ståndpunktskaraktär ska ursäkta sig med att man har fördomar... "

Nä, inte alls ursäkta sig med att man har fördomar, Alexander. Jag förordar ärlighet, att stå upp för sina synpunkter.
Inget ursäktar fördomar.



Alexander kommenterade vidare...
"Man kunde ju nästan gissa att du var en Israel-kramare med tanken på retoriken du fört i överige ämnen i övriga inlägg."

Min retorik på blogginläggen här gör mig till en Israelkramare????
Nä bara kramare.

Mina tio största läsarstäder i Sverige.


Besökare på webbplats
1. Stockholm
2. Bromma
3. Malmo
4. Goteborg
5. Orebro
6. Solna
7. Vasteras
8. Hagersten
9. Lund
10. Uppsala
Hur jag undrar vem ni är!!!!

Kuriosa: i går hade jag en läsare på Elfenbenskusten.
Man trodde att har annat för sig.

Reality check, please.


Resumé hakar på Klas Lindbergs uselt skrivna krönika om det "förljugna kungaprogrammet", som om han och alla andra skulla ha förväntat sig Uppdrag Granskning eller Janne Josefsson.
En kommentar på Resumé:
-"Jag ser fyra unga människor [syskonen M+V+CP + ingifte DW] sitta i ett häst-och vagnekipage vilt leende och vinkande, på väg till någon o-händelse. Likheten med en dålig Hollywoodfilm slående. Nu är det väl ändå dags att byta rulle!!"

Vad inbillar sig de som vill "byta rulle"? Att ALLT blir bara hootsie-tootsie med republik? Att en president och hans/hennes familj skulle vara mindre leende och vinkande, och bara vara på väg till viktiga händelser.
Jeeezzzzz.

Ahltin, Scherman och Åsa Linderborg, en trojka som kan få vem som helst att bli rojalist.


Peter Ahltin fortsätter sin republikanska apell, nu på Newsmill. Ahltin hotar med granskningsnämnden och utstöter indignerat:
-"Programmet blev en hyllningsfilm för kungafamiljen och undanhöll väsentliga uppgifter för allmänheten."

"----hyllningsfilm som undanhöll väsentliga uppgifter för allmänheten.---"

Det låter som en ordinär beskrivning av Ahltins livsgärning som försvarare av statsterrorister och andra brottslingar.

Förljugna hatkrönikörer.


Alex Schulman, skriver: "Tittade på Året med kungafamiljen på SVT ikväll. Jag hade aversioner mot programmet i förväg."
Så befriande ärligt, jag älskar Alex Schulman för de orden!
Tänk om förgrämda och förutsägbara nollor som Klas Lindberg och Åsa Linderborg hade en så rak och ärlig självinsikt.
Då skulle de som läser dem slippa spypåse.

I min mammas Landskrona



bor 895 Landskronabor som har obetalda parkeringsskulder som gått till Kronofogden. Totalt är de skyldiga 10,7 miljoner kronor. I många fall har felparkerarna nämligen skuldsatt sig upp över öronen. Och saknar man tillgångar som Kronofogden kan mäta ut så finns inget mer som myndigheten kan göra. Följden blir att det är "riskfritt" att fortsätta dra på sig skulder genom att parkera fel.
– Att inte betala sina fakturor är ingen brottslig handling, konstaterar Greger Erixon, teamledare på Kronofogden i Landskrona.
Vojne, vojne, vojne.

Man kan tycka att första steget borde vara att försöka lägga beslag på bilen. Men.
–"Vi uppsöker den som bilen är registrerad på, men bilen finns inte där och personen säger sig inte veta var den finns. Då är det svårt för oss att veta var vi ska leta. Bilen kan finnas i Stockholm eller var som helst. Och det är inte brottsligt att inte veta var ens bil är", säger Greger Erixon.

Vojne, vojne, vojne.
Det råder anarki i mammas Landskrona.


Helsinborgsdagblad

Bella notte.


Igår hade vi den stora glädjen att få bjuda det älskande unga paret på middag - och nu skämtar jag inte med er aprilo, men sonen och Linda smittade av sig - allt går i rosenrött idag!!!

Maud tafsar på Björklunds


domäner.
Maud Olofsson har idéer om hur skolan kan förbättras:
-"Jag tycker att eleverna ska kunna betygssätta lärarna. Jag har studerat ett sådant system i USA. Där var det alldeles självklart att eleverna hade synpunkter på lärarna."
Hennes åsikt i frågan går stick i stäv mot utbildningsminister Jan Björklunds syn på saken.

Synpunkter på lärarna, ja det är väl självklart, det har elerver onekligen haft i alla tider. Betyg är nånting helt annat. Mauds inslagna väg som glappkäft, hjälper i vart fall inte de väljare som har glömt vilken politik C står för.

Vad säger ni? Tycker ni "barn är ofta känslostyrda och saknar analytisk förmåga att göra objektiva omdömen, så hur hade Olofsson tänkt sig att en tioåring skall analysera en lärares pedagogiska förmåga? som på Svenskadagbladet-vis?

Eller mer på Expressen-vis "elever som knappt kan torka sig i baken själv ?
Nu får du ge dig din dumma kärring!"?

SvD

måndag 3 januari 2011

Nån som kan ge mig hopp?



"DE SMÅ CHILENSKORNA.
Den sommaren blev sagolik. Pères Prado kom med sin orkester bestående av tolv professorer och satte fart på kanevalsdanserna på Club Terrazas i Miraflores och på Limas Lawtennisklubb, man höll en nationell mästerskapstävling i mambo på Plaza de Acho som blev en stor framgång, trots att kardinal Juan Gualberto Guevara, ärkebiskop av Lima, hotade med att bannlysa alla deltagande par,och mitt gäng från Barrio Alegre kring gatorna Diego Ferré, Juan Fanning och Colón i Miraflores ställde upp i olympiska spel i minifotboll, cykling, gymnastik och simning mot gänget från calle San Martin och vann förstås överlägset."

Det här är inldeningen på första kapitlet ur Mario Vargas Llosas "Den stygga flickans rackartyg." Lockande? Själv blev jag helt betagen av dessa de första raderna i boken, som jag kastade mig över och sträckläste......... karnevalsdanser, Club Terraza, Miraflores, Lima, mambo......
Mitt problem?
Har köpt Spill, Augustvinnaren, öppnat den 27 gånger, kommit på mig mig själv med att sitta svävande i tankarna, börjat om, svävat iväg igen, och uppgivet stängt boken igen lika många gånger, dvs 27.

Helt apropå mina favoriters IQ.


Av 80 000 svenska bloggar - så är det min liv och kniv, min blogg som utan alla tvivel, har de absolut intelligentaste, roligaste, rappaste, proffsigaste, mest underhållande, mest kunniga, flitigaste, värdefullaste, erfarenhetsrikaste, verbalaste och snyggaste läsarna och kommentatorerna!

Förra veckans klokisar!


"Plutten" kommenterade mitt inlägg om ishockeydomaren som fick sparken efter att ha publicerat en Muhammedkarikatyr på Facebook.:
"Rätt ironiskt att Förbundet och SHL uppfattas som mer eller mindre handlingsförlamade när det gäller det tilltagande läktarvåldet inom Elitserien, men om man lägger upp en karikatyr på Facebook, då tar det hus i helvete. Det är min förhoppning att den här historien inte kommer glömmas bort. Skulle vara ytterst intressant att få veta vad vår Kultur-/Idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth har för synpunkter angående detta ärende."

Habibi, (hoppas det finns många som du!) sa om mitt inlägg om TRO...
"-----. Precis som många andra som väljer att leva i Sverige så har H.B också minst två agendor.
DOCK ska vi komma ihåg att alla inte har två agendor. Det finns de som vill leva ett bra och klokt liv i lugn och ro och bidra med arbete och annat. Låt inte de lida för två-agendors-terroristerna. Givetvis finns ett antal människor i hela Europa som jobbar hårt med att smälta in i "det vanliga samhällslivet" och helt enkelt lura oss. Har du minsta erfarenhet av andra kulturer är det lätt att höra och se dem. Det är ett gäng människor som lever i frustration över "orättvisor" och där västvärlden är målet för de galna handlingarna av fundamentalisterna i islam.
Det finns "färdiga" självmordsbombare bland oss, det finns presumtiva sjävlmordsbombare bland oss, det finns de som värvas dagligen, det finns rädda och arga unga och gamla män och kvinnor överallt i Sverige och Europa som vill bli martyrer eller som vill göra avtryck i historien. De finns överallt, i skolor, fritidsgårdar, caféer, politiska partier osv. Och för mig gäller att lita på SÄPO och andra säkerhetstjänster och att de hittar alla dessa galningar. ----."

Jag är kvinna, maka, mor - inte en kugge i Reinfeldts maskineri


Elise Claeson, socionom och fri debattör skriver idag på SvDom Reinfeldts uppmaning till svenska kvinnor att joina heltidsarbetslinjen:
-"Dumma brudar, det var ju därför ni fick jobbskatteavdraget, är hans (Reinfeldts) budskap. I arbetslinjens Sverige ska julen fixas via rutavdraget. Vi som tycker att omsorgen om hem och barn inte är ett trist livspussel, utan ett livsviktigt arbete, representerar något ”omänskligt i vår tid”."

Dagens Sverige är socialistisk. Män och kvinnor ska ägna sina liv åt att att producera varor och tjänster åt andra, förminskade till kuggtar i statens maskineri. Har tre vuxna söner som jag fostrat själv, inte belastat kollektiva barnuppfostrare. Och har fått betala dyrt för detta mitt alldeles eget personliga val, till ekonomisk fördel för alla som lämpat över detta oerhört viktiga arbete på samhället.
Jag instämmer fullkomligt med Claeson: "Varken Fredrik Reinfeldt eller andra makthavare har i våra hem och livsval att göra."

En modig världsförändrare - Mojadidi


Amanullah Mojadidi är född i USA av afghanska föräldrar, och har skapat sig ett namn genom att med sin konst driva med hycklande jihadister i Afghanistan.
Trots alla svårigheter har det blivit hippt att skapa konst i Kabul, och det lockar en hel del utländska konstnärer. Mojadidi säger att hans nästa verk – en installation där en självmordsväst är framställd som en designerväst är ett exempel på den nya trenden.
- Folk drar inte till Kongo för att ägna sig åt konst. De drar inte till Haiti eller till Pakistan eller Kashmir. De kommer hit, till Afghanistan, för att det räknas som en chic konfliktzon. Vår konst löjliggör landets tillstånd, och att komma hit gör dig chic......

(Här tar Mojadidi en liten paus och ler)

- ... eller så tar det livet av dig.

Kristin Solberg Aftenposten

Wictorin förlänger ständigt mitt liv.


Staffan Wictorin är en stor favorit, läs hans krönika här om du är sugen på en omvärldsbeskådan med den största glimten i ögat!

En Liten Liten Liten Chef Med Ett Stoooort Pekfinger.


"En dag kvar av veckan på detta dårhus", skrev mannen på Facebook i en paus på jobbet på Volvo i Skövde. Det kostade honom jobbet. Illojalt, ansåg Volvo och skickade hem mannen direkt.
När jag läste om Den Store Ledaren som sparkar medarbetare för det "grova brottet", kom jag osökt att tänka på ett gammalt ordspråk:
"Om du retar upp dig på tingen de små - ja, men då är du väl inte större än så."

söndag 2 januari 2011

Turn-offs




Aftonbladet har frågat vad vi tycker är riktigt avtändande hos motsatta könet.Och kom helt otippat fram till att män inte vill ha tatuerade kvinnor och kvinnorna tycker skäggiga män är osexiga.

von Siwers och Sherman - TV4-komik.



Som första nyhet på TV4 klockan 19, och som högsta nyhet på deras text-TV, presenterades braskande att PG Gyllenhammar "gått till attack mot Silvia". Med Silvia ska förstås Sveriges drottning, och den "skarpa kritiken" och "attacken" ska ha skett under en intervju som ska sändas imorgonförmiddag.
Den som trodde att rubrikerna skulle handla om PG själv, hans 20 år som Volvo-VD, det svenska näringslivet och folkpartiet på 80-talet, och tiden i London på Englands största försäkringsbolag, den har missat Schermans personliga vendetta. Och hans kanals halsstarriga försök att göra republikansk inrikespolitik av en händelse för 70 - 80 års sen.
Malou von Siwers ställde helt apropå ingenting, listigt frågan, vad PG skulle ha sagt i saken om han var drottningen. Gyllenhammar försökte då värja sig genom att säga att han inte blivit tillfrågad om att ha synpunkter på vad drottningen ska säga. Malou avbröt honom rappt, med:- Men nu frågar jag dig! Och tvingade därmed in intervjun i Schermans anti-drottningen/-monarkidrev.
Det här är maktmissbruk på högsta nivå, men så erbarmligt och taffligt, så det blir snudd på komiskt.
Triljoner till drottningen och monarkin.
Noll till Scherman och TV4.


Expressen Aftonbladet

Öppna ögonen, och öppna ögonen.....


Expressen publicerar idag, som enda tidning, en intervju med självmordsbombaren Abdulwahabs fru Mona Thwany.
- Självklart hade jag ingen aning om att han planerade det här.

............försök själv - det är verkligen inte det lättaste att se allt som händer runt omkring.

Gratistips till Uppsalas kommunalråd.


Kina har med världens största befolkning skyhög arbetslöshet, och i desperation för att lyckas på anställningsintervjuerna har kvinnliga studenter som redan testat bantningstvålar, - teer, -piller och -akupunktur, nu hittat den ultimata och effektivaste bantningsmetoden för att bli smala och vackra. De sväljer helt enkelt springmaskägg, äggen kläcks i magen och de rasar i vikt helt utan att banta och träna.
Det finns en risk att maskarna kravlar sig in i andra organ som lungorna - fast den som vill va fin får lida pin.
Expressen Aftonbladet DN

Norsk självinsikt.


Aftenposten skriver idag att norska säkerhetspolisen hävdar förtvivlat att resursbristen är så stor att i en terror/krissituation kan man bara dygnsspana på fyra personer åt gången.

Om det är lika illa, eller värre, i Sverige, så går runt omkring 196 terrorister-to-be, helt obevakade.

Människorna - en pissdålig investering.


Danskarna har blivit en riktigt dålig affär för välfärdslandet Danmark. En nyfödd dansk kommer att få 850 000 kronor mer av välfärdsstaten i loppet av sitt liv, än vad han nånsin kommer att betala tillbaka i skatter och avgifter. Det är 100 000 kronor mer än för sex år sedan. Den danska välfärdsmodellen störtar mot avgrunden.

En så här demoraliserande artikel kommer inte att publiceras i Sverige.

Jyllandsposten



räcker det inte att hugga av hans högra hand?


En svensk hockeydomare har i enlighet med islam stängts av sedan han publicerat en karikatyr av profeten Muhammed på Facebook.
Enligt uppgifter till Aftonbladet erkänner mannen att han lagt upp den kontroversiella bilden. När han konfronterades av förbundet ska han ha hänvisat till yttrandefriheten och förnekat att han är rasist.
Säpo kommer att ta sig an det allvarliga brottet efter trettonhelgen.


Aftonbladet
SvD
SvD GP JP