tisdag 4 januari 2011

I min mammas Landskrona



bor 895 Landskronabor som har obetalda parkeringsskulder som gått till Kronofogden. Totalt är de skyldiga 10,7 miljoner kronor. I många fall har felparkerarna nämligen skuldsatt sig upp över öronen. Och saknar man tillgångar som Kronofogden kan mäta ut så finns inget mer som myndigheten kan göra. Följden blir att det är "riskfritt" att fortsätta dra på sig skulder genom att parkera fel.
– Att inte betala sina fakturor är ingen brottslig handling, konstaterar Greger Erixon, teamledare på Kronofogden i Landskrona.
Vojne, vojne, vojne.

Man kan tycka att första steget borde vara att försöka lägga beslag på bilen. Men.
–"Vi uppsöker den som bilen är registrerad på, men bilen finns inte där och personen säger sig inte veta var den finns. Då är det svårt för oss att veta var vi ska leta. Bilen kan finnas i Stockholm eller var som helst. Och det är inte brottsligt att inte veta var ens bil är", säger Greger Erixon.

Vojne, vojne, vojne.
Det råder anarki i mammas Landskrona.


Helsinborgsdagblad

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-04 12:21

    Det finns det omvända helvetet också: min svåger fick trängselskatt för Stockholm för sitt släp, som aldrig någonsin varit inför tullarna (och där skylten, som ju sitter bak i ekipaget ändå ej skulle kunna lösas). Det var mycket krångligt att få ärendet ur världen!

    SvaraRadera
  2. I Malmö finns samma problem. Personer som har måååååånga bilar skrivna på sig. Sedan parkerar de riktiga ägarna var de vill och hur som helst.Ta bilarna från dem och platta till dem!
    eva-Marie

    SvaraRadera
  3. I civiliserade länder låter man en bärgare,hämta dessa fordon.Därpå får ägaren lösa ut dem mot en summa om c:a 2.000:-,på en ort långt utanför stan...Men sådant förfarande skulle naturligtvis strida mot vårt "humana samhälle" Förresten är det inte en form av misshushåll av våra naturtillgångar....alla dessa p-lappar?? Och i slutändan struntar allt fler i dem..eftersom fordonets ägarinna,sedan år tillbaka återvänt till orienten...Ännu en svensk tandlös TIGER...

    SvaraRadera
  4. "Och det är inte brottsligt att inte veta var ens bil är", säger Greger Erixon."

    Nja, enligt Trafikförordningen 3:e kapitlet, 50 § så gäller följande i samband med att man parkerat sin bil: "Föraren av ett motordrivet fordon skall även vidta lämpliga åtgärder för att förhindra att fordonet obehörigen brukas av någon annan."

    Med andra ord ÄR man skyldig att hålla reda på sin bil - om man nu inte vet var den är så skall väl bilen rapporteras som stulen. Kan ägaren inte visa upp sin bilnyckel så finns ju skäl att anta att man brutit mot regeln ovan...

    //KM

    SvaraRadera
  5. Re: KM
    TACK,för sådana klara besked...Fanns flera av ditt slag i vårt land,är jag övertygad om att det rått annan ordning..Nu söker alla dessa "karriärister" utan klokskap..tolka lagar och förordning efter eget förstånd...Och då blir det som det i dag är...ANARKI !!!

    SvaraRadera
  6. Ulf Hjertén2011-01-04 15:53

    Tyvärr råder nog "parkeringsanarki" på de flesta håll i världen. Kan det bero på att bilismen tillåtits svämma över kontrollerbara bräddar?

    SvaraRadera
  7. Tror inte det Ulf,men våra tiders stadsplanerare,tycks vilja införa naturparker och skyddade delar,inom cityområden...Hur de fåtal butiker som i dag orkar fortsätta,är för mig ett ? Eftersom man tvingar bilburna ut ur städerna till "Köpcentran"Dessutom anlägges hinder i gatorna,avsmalnande "bussfickor,cirkulationer,och enspårig trafik!!!Allt med "hänsyn" till MILJÖN !!!Men tror knappast att de långa köer,dagen lång av fordon,minskar utsläppen.Tvärtemot bromsa och stå still i kaoset ökar troligen CO 2 istället.

    SvaraRadera