söndag 2 januari 2011

räcker det inte att hugga av hans högra hand?


En svensk hockeydomare har i enlighet med islam stängts av sedan han publicerat en karikatyr av profeten Muhammed på Facebook.
Enligt uppgifter till Aftonbladet erkänner mannen att han lagt upp den kontroversiella bilden. När han konfronterades av förbundet ska han ha hänvisat till yttrandefriheten och förnekat att han är rasist.
Säpo kommer att ta sig an det allvarliga brottet efter trettonhelgen.


Aftonbladet
SvD
SvD GP JP

10 kommentarer:

  1. Carina-Fina var hittar du alla dessa skräckbilder,I går H B och idag en bild från Rinkeby !!!Instämmer annars i din rubrik..då hade han inte längre kunnat sätta en pipa i munnen...Nu ska en massa mydigheter utreda detta "bestaliska brott",med åtföljande kostnader.

    SvaraRadera
  2. ????
    Så enligt islam får han inte längre döma i hockey??? Vad har islam med hockey att göra???

    /Öbon, som erkänner att jag inte läst artikeln.

    SvaraRadera
  3. Din förvirring är befogad Öbon, jag själv förstår ingenting.

    SvaraRadera
  4. Carina, du har meddelande i fb :-)

    /Öbon

    SvaraRadera
  5. "Argast är jag på flathet, feglir och brist på ansvar. Jag tillåter inga nedsättande ord om medmänniskor, på grund av ras och etnicitet - dessa kommer att raderas."
    Snacka om att vara falsk person!

    SvaraRadera
  6. Re:Eddie
    Nej,som jag ser det ,är hon alltid rakfram..Men det har faktiskt inträffat att de som uttryckt sig ALLT för extremt..(bl.a vänstertroll) har raddats..Tror f.ö inte att hon vet vem hocheydomaren är,likalite som jag...Men skulle han vara en skåning,ber jag om ursäkt,på mitt folks vägnar...för felaktiga domslut.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-01-02 18:22

    Det här visa vådan med Facebook, bäst att hålla sig borta därifrån. Exempelvis kollar framtida arbetsgivare upp om Du lider av Facebookinkontinens. Det betyder inte att jag håller med ishockeyförbundet just i det här fallet, yttrandefrihet är viktig. Men man bör välja sina strider...

    SvaraRadera
  8. Falsk? Du får nog utveckla dina tankar, jag förstår inte, Eddie.

    SvaraRadera
  9. Tack, Lars, du är en gentleman som står upp för mig och min blogg!

    SvaraRadera
  10. Den här händelsen var den stora samtalsämnet på träningen ikväll. Jag spelar i veteranserien i Stockholm och en av mina lagkamrater har en mångårig erfarenhet som domare. Jag frågade honom vad en linjedomare på den här nivån tjänar och om det rör sig om en ambitiös person, så innebär det ca 20 - 25 KKR brutto månad. Till saken hör att det är vanligt att man dömer ca 5 - 6 dagar i veckan så förutom Allsvenskan, blir det då uppdrag för J20 Superelit, Div. 1 osv.

    Rätt ironiskt att Förbundet och SHL uppfattas som mer eller mindre handlingsförlamade när det gäller det tilltagande läktarvåldet inom Elitserien, men om man lägger upp en karikatyr på Facebook, då tar det hus i helvete. Det är min förhoppning att den här historien inte kommer glömmas bort. Skulle vara ytterst intressant att få veta vad vår Kultur-/Idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth har för synpunkter angående detta ärende.

    Plutten

    SvaraRadera