söndag 2 januari 2011

Gratistips till Uppsalas kommunalråd.


Kina har med världens största befolkning skyhög arbetslöshet, och i desperation för att lyckas på anställningsintervjuerna har kvinnliga studenter som redan testat bantningstvålar, - teer, -piller och -akupunktur, nu hittat den ultimata och effektivaste bantningsmetoden för att bli smala och vackra. De sväljer helt enkelt springmaskägg, äggen kläcks i magen och de rasar i vikt helt utan att banta och träna.
Det finns en risk att maskarna kravlar sig in i andra organ som lungorna - fast den som vill va fin får lida pin.
Expressen Aftonbladet DN

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-02 18:17

    Läste om tjockisskatten i UNT i dag vid släktbesöket. Föga förvånande var det en Centerpartist, ett parti på dekis som tillgriper allt mera desperata åtgärder för att få uppmärksamhet. Och hur är det med jordbruksministern Eskils Erlandssons kroppshydda??
    Ett enkelt bantningsmedel är för övrigt dricksvattnet i Östersund...

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-01-02 22:43

    Det där kommunalrådet har blivit riktigt varmt i kläderna:
    http://www.unt.se/uppsala/hanna-vill-kla-bidragsfuskare-i-hyenadrakt-1182680.aspx
    Man bara står och gapar!

    SvaraRadera
  3. Någonstans kan jag förstå tanken, för det är tyvärr sant att övervikt skapar många, många problem och belastar inte bara den enskilda människan, utan sjukvården i allmänhet.
    Men det är alldeles för utpekande och i stället för straff behövs naturligtvis vård, stöd osv. Det är superviktigt att skolläkare m fl observerar tendens till övervikt och fetma hos barnen.
    Har i mitt närområde en mamma som helt enormt överviktig, för att inte säga fet, och hennes båda söner, 7 och 9 år, är båda två på god väg att bli feta. Och vad ger människan sina barn, som hon borde skydda? Jo, i stället för vettiga mellanmål, skickar hon med bullar och kakor.

    SvaraRadera
  4. Absolut, de som har problem som kvinnan du beskriver behöver konkret hjälp, inte böter.
    Hur det ska gå till, beats me.
    Vet hur känsligt det är, har några gånger ombord tvingats flytta fetisar från säte vid nödutgång (de blockerar som proppar) och mött så mycket vrede och skam.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-01-03 13:19

    Efter ha ha sett 28 kg, 34 C temp och 40 i puls hos en flicka blir jag något bekymrat på all viktfixering. Problemet är väl att hela samhället förtjänar diagnosen "bulimi", med bantningsrecept och tårtrecept om vartannat, ofta i samma kolorerade tidning!

    SvaraRadera
  6. Ja, Thorsten, alldeles rätt, det slår åt alla håll. Kroppssynen är helt barock. Läste så här en dag "försent" om kvinnan som for till Polen för en bröstförstoring före sitt bröllop och hamnade i koma.
    Varför tyckte hon att hon behövde denna operation? Varför hade hon en sådan egenuppfattning att hon inte dög, trots att hon sedan många år hade en man som älskade henne och som hon älskade?

    /Öbon, som inte är emot operationer av princip, men som anser att man ska #prataomdet.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-01-03 21:31

    Hälsofaschister och optimistkonsulter - då osäkrar jag min revolver!

    SvaraRadera