torsdag 6 januari 2011

Well I´ll be .....!


Vaaaaaaaaaaaaaaad har hänt med Peter Kadhammar????
Det känns som om Kadhammar blivit renad, nyduschad, pånyttfödd, lösgjord från en manipulerande sekt, ty i dagens krönika finns rättmätig, saklig kritik mot det allra, allra oantastligaste vi har i Sverige, muslimska fanatiker och fundamentalister.

9 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-01-06 11:32

    Carina! Ditt sätt att använda ordet helig bekymrar mig. Jag förstår väl att du försöker vara ironisk men det slår åt fel håll. Muslimska fundamentalister och terrorister liksom alla fundamentalister och terrorister har vi inte på våra altaren, hyllar vi sannerligen inte. Det är en fördom. Däremot har vi i våra böner den mycket gamla litanian "bevara oss Herre för krig och örlig". Det skulle kunna översättas våld och terrorism. Jag ogillar skarpt detta sammanblandande av äpplen och päron. Det humana Sverige håller inte terrorism om ryggen och ser inte upp till den som något heligt. Tvärtom!!

    SvaraRadera
  2. Kan förstå din aversion mot mitt språkbruk,men ditt "humana Sverige" ter sig i mina ögon sorgligt nog mer naiva, rent av blinda, än humana.

    SvaraRadera
  3. Fy Carina-Fina,nu stöter du dig med ett av bloggens tyngsta namn...Gör som jag,försök med omskrivningar..."Våra varmt välkomna gäster från Morgonlandet"eller som i Tyskland "Gottesanbieter".Som du vet har ett kärt barn många namn...För mig är ordet också Heligt,även om jag inte gymnastiserar under min bön...Ulf,hoppas du förstår att Carian inte på något sätt försökt vanhelga namnet..och i vår gemensamma bön ljuder följande "och förlåt oss i dag våra synder så ock...Eftersom min hustru är djupt troende katolik,brukar jag också utföra korstecknet...inte bra efter bönen..Och i motsats till många skenheliga,finns min tro.
    P.s Carina i sak har du naturligtvis rätt i ditt gensvar,men man kan ju framföra det på ett diplomatiskt sätt,utan att därför ha Reinfeldt som förebild...Naiva/Blinda skulle vi vara !!! D.s

    SvaraRadera
  4. Rättelse:TRYCKFELSNISSE var framme....inte bra efter bön.. skall vara..inte BARA efter bön..

    SvaraRadera
  5. Ulf Hjertén2011-01-06 17:23

    Märk väl vad jag skrev: Det humana Sverige. Och det är faktiskt större delen av Sverige. Att det finns naiva svenskar är också sant. Många är dessutom ganska bekväma. Orkar liksom inte "bry sig". Det kan denna blogg nog bli överens om. Men därifrån till att hålla något heligt är steget ganska långt. Och det var den saken som föranledde min reaktion. När man kommer människor inpå livet finner man inte att det allra heligaste för dem är muslimska terrorister och våldsverkare. Jag tror inte att ni kan finna någon ens på den "Pravda" som ofta(ibland med all rätt) får stå i skamvrån. Det skulle ju innebära att man i själ och hjärta delar den ideologi som förordar självmordsbombning, hedersmord och andra gräsligheter. Men jag borde inte ha skrivit i "vi-form". För jag kan naturligtvis inte tala för hela folket. Som tur är är jag inte någon "vi av Guds nåde." Ska jag fortsätta att vitsa så är jag ganska insnöad just nu.

    SvaraRadera
  6. Ulf tala om insnöad,nu har även eländet drabbat den normalt vettiga landsändan.Min stackars bil som saknar tak över huvudet,fick jag befria i morse..En halvtimma senare var den trots sin ålder,såååå tacksam att den plöjde sig genom drivorna,till mitt slutmål.Verkligen en av mina få vänner...ännu så länge.Hade du inte slagit ner på ordet Helig,hade den förtjä... ..nu nöjer jag mig med hedersknyffel...

    SvaraRadera
  7. Ulf, du har helt rätt, jag böjer mig för dina argument, tar bort heliga och skriver oantastliga, som förmodligen var det som skulle ha stått där från början.
    Hela Sverige tycks befinna sig under det vita täcket.
    Undrar var min bil är???

    SvaraRadera
  8. Då måste du anmäla den som stulen till polismyndigheten!!Kan du överhuvudtaget visa upp bilnyckeln ??? I annat fall vill också Transportstyrelsen el.verket ha in en anmälan i tre ex.Får du p-böter och fogden på halsen,hjälper annars inga undanflyckter.....För oss ur purbefolkningen,gäller strängare regler och lagar !!!

    SvaraRadera