torsdag 6 januari 2011

Hallå Livsmedelsverket - vakna, vi kan ju dööööööööö!!


Var tredje blir magsjuk under resan, mest magsjuka
(andel procent i turistmage i skadeanmälningar) blir vi i 1. Egypten, 59 procent 2. Tunisien, 19 procent 3. Turkiet, 17 procent 4. Indien, 12 procent 5. Grekland, 12 procent.

Sturmkontrollanterna på svenska Livsmedelsverket verkar helt ha tappat greppet - detta insjuknande kan ju inte få fortgå - bakteriefria och oskyldiga svenskar reser iväg till helt livsmedelsobildade länder!
Jag kan hoppa upp och sätta mig på att de arma ömtåliga svenskarna t.o.m besöker restauranger i orena miljöer, där avlopp, vatten och annat inte fått svenskt världsmästargodkännande, där golv och väggar i kök inte följer normer om kakel, skurning och brunnar, där det saknas engångsskärbrädor, byte av engångshandskar efter varje ny matvara, handsdecínfektionstvättflaskor, plasthättor på huvud och fötter, där temperaturerna i kylar och frysar inte har svensk standard, där livsmedel fraktas utan kylbox och där restauratörerna inte ens följer upp egenkontrollprogrammet en gång i timmen. Tänk om dom därandra därute också förvarar sopkvasten på golvet!!!
Detta kommer att sluta illa.

SVT Expressen Sydsvenskan DN

9 kommentarer:

  1. Nu trilla tioöringen ner...Det är just för att alla länder,utom vårt föregångsland,saknar dessa regler,förordningar och lagar,som såååå många åker utomlands på semester !!! I sydligaste landskapet av "vårt" land,sade de gammle tidigare "lite skit skadar inte"Men i dag är kanske den nya svenska befolkningen skörare !!!

    SvaraRadera
  2. Nitiska svenska statliga verk, dom har power, dom!

    SvaraRadera
  3. Inte alllllaaaa ,migrationsverket och dess Generaldirektör (en socialist) håller öppen dörr.
    Till personalen har gott påbud,att inte besvära sig med att kolla aaaallllt så noggrant...Därför ökar också befolkningstalen årligen...Liksom nya utgåvor av svenska pass...30-åriga exempelvis blir därmed 10-15 år yngre på en kvart !!! Så därhar du delvis fel Carina .....

    SvaraRadera
  4. Kanske generaldirektörerna skulle ha s.k job rotation? Livsmedelsverkets Übersturmführer på migrationsverket. Då kanske vi äntligen bara skulle få välkomna lidande och behövande?

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Nu är det ju så att hygienreglerna inte är unika för Sverige, och det är inte Livsmedelsverket som har bestämt dem heller. Det är lagar och förordningar som har förhandlats fram i Bryssel av medlemsstaterna tillsammans, och som är gemensamma för hela EU. Samma regler gäller alltså i hela Europa!

    Dessutom är det kommunerna som har tillsynen av restauranger, butiker etc och inspekterar såna lokaler, och inte Livsmedelsverket.

    SvaraRadera
  7. Visst är det kommunerna som granskar, evaort - men - på uppdrag av Livsmedelsverket!!

    Och att EU försöker at överbeskydda medborgarna, det har inte så mycket med mitt inlägg att göra, eftersom länderna där svenskarna blir sjukast ligger utanför EU.
    Vi kanske blir så ömtåliga iframtiden att vi måste hålla oss inom EU.

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-01-10 13:07

    Hur många procent blir magsjuka i Östersund?

    SvaraRadera
  9. Livsmedelsverket kan inte bestämma över kommunerna och ge dem uppdrag. Vi har kommunalt självstyre i Sverige, och det håller kommunerna hårt på.

    SvaraRadera