torsdag 6 januari 2011

"Gangsta´-EU"


Cecilia Malmström oroar idag på Expressen över korruptionen inom EU, om EU-länderna räknades som ett land hade vi hamnat på plats 30 i Transparency Internationals rankning. Uppskattningar är vanskliga, men bara i Italien uppskattar Europeiska revisionsrätten att korruption kostar medborgarna närmare 600 miljarder kronor årligen. Av detta drar Cecilia Malmström slutsatsen att vi måste stärka samarbetet inom EU.

Tvärtom, min slutsats är självklart - lägg ner EU!
Huggsexan bland denna maktkoncentrations roffarpolitiker kommer aldrig att bidra mer positivt än negativt för invånarna i de enskilda länderna. Samarbeta över gränserna istället för den svindyra högfärdsunionen.
Det är inget för oss aningslösa svenskar, vi kommer alltid att vara det land som står med byxorna nere.
DN

5 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-01-06 11:10

    En gång röstade jag för EU - jag röstade som jag trodde på en fredsbevarande sammanslutning. I stort sett ingenting av det jag trodde på har gått i uppfyllelse. Vi har däremot fått en överstatlig byråkrati utan all like. Den skämtsamma snea gurkan är egentligen inget skämt. Utan en skrämmande illustration. Okontrollerad stor byråkrati leder nästan ofrånkomligt till korruption. Silvio är säkert bara toppen av ett isberg. GIRIGHET stavar Ordet detta. Ivar Lo skrev en svidande bok om detta. Människans girighet riskerar leda henne ner i mörka rum varifrån det är svårt att hitta tillbaka.

    SvaraRadera
  2. När jag är hos sonen i Bryssel så ser jag dessa upphöjda eleganta män rusa fram i limousiner med eleganta chaufförer. De representerar för mig det sämsta hos människan, då EGOT är större än förmågan att göra det bästa av sitt uppdrag.

    SvaraRadera
  3. Ulf Hjertén2011-01-06 11:35

    Så sant!!

    SvaraRadera
  4. Carl Norberg har en annan infallsvinkel på det hela. http://carlnorberg.wordpress.com/2010/12/28/vi-skriver-2011-som-detta-nu-gatt-i-ring/

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-01-09 19:39

    Starten till EU, kol- och stålunionen mellan f d ärkefiender som skulle omöjliggöra upprustning utan att det märks, var en strålande idé. Förfallet började, när man i sin förtvivlade jakt efter nästa område att reglera valde jordbruket. Det hade länderna och världsmarknaden hellre fått sköta själva. Då hade man t ex avstått från att intensivodla sockerbetor på de bästa jordarna för att ur dem i en mödofull process krama ur en skvätt socker i stället för att köpa rörsocker som tillverkas enkelt och miljöskonande från länder i tredje världen för 1/3 av priset för betsocker och samtidigt ge dessa länder stabila exportintäkter. Det finns fler skräckexempel (bananer, ris,...) Sedan man tog sig an matproduktionen gick de bara utför för EU, tyvärr!
    Plusgraders länk: är det inte bara en nytappning av snacket om en judiskt världkonspiration?

    SvaraRadera