måndag 3 januari 2011

En Liten Liten Liten Chef Med Ett Stoooort Pekfinger.


"En dag kvar av veckan på detta dårhus", skrev mannen på Facebook i en paus på jobbet på Volvo i Skövde. Det kostade honom jobbet. Illojalt, ansåg Volvo och skickade hem mannen direkt.
När jag läste om Den Store Ledaren som sparkar medarbetare för det "grova brottet", kom jag osökt att tänka på ett gammalt ordspråk:
"Om du retar upp dig på tingen de små - ja, men då är du väl inte större än så."

5 kommentarer:

  1. Vem har inte kallat sitt jobb för dårhus? Har gjort det själv - och älskat mitt jobb.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Sammahär, det kan tom tänkas att det sluppit ur min mun om det egna hemmet nån enstaka gång, med en stark underton av kärlek.

    SvaraRadera
  3. Frågan är var de personer som en gång behövde psyk-vård,idag finns ???Tidigare fanns i alla städer,stora som små,ett i folkmun "dårhus".I dag vet jag,att en stor del förflyttats till landets tidningsredaktioner.Medan andra fått en utkomst som "kulturarbetare"Varför skulle det inte finnas några få,inom landets storindustri ???Men att förneka detta,ger väl större skada än att bekantgöra det hela....

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-01-03 13:05

    Att snoka på sina anställda på nätet, speciellt Facebook är småsint och korkat. Samtidigt bör folk inse att nätet inte är privat, jag har ambitionen att bara skriva sådant jag står för och som inte sårar folk i onödan.

    SvaraRadera
  5. Thorsten,Ulf och alla vi andra...som ställer upp med namn på denna blogg,inser säkert att vi står för våra uppfattningar...Många gånger i helt motsatt form el.riktning,men ärligt menat.Ett har vi dessutom gemensamt,att söka göra dagen drägligare för alla..Obs! inte AALAH,för min del..

    SvaraRadera