måndag 3 januari 2011

Jag är kvinna, maka, mor - inte en kugge i Reinfeldts maskineri


Elise Claeson, socionom och fri debattör skriver idag på SvDom Reinfeldts uppmaning till svenska kvinnor att joina heltidsarbetslinjen:
-"Dumma brudar, det var ju därför ni fick jobbskatteavdraget, är hans (Reinfeldts) budskap. I arbetslinjens Sverige ska julen fixas via rutavdraget. Vi som tycker att omsorgen om hem och barn inte är ett trist livspussel, utan ett livsviktigt arbete, representerar något ”omänskligt i vår tid”."

Dagens Sverige är socialistisk. Män och kvinnor ska ägna sina liv åt att att producera varor och tjänster åt andra, förminskade till kuggtar i statens maskineri. Har tre vuxna söner som jag fostrat själv, inte belastat kollektiva barnuppfostrare. Och har fått betala dyrt för detta mitt alldeles eget personliga val, till ekonomisk fördel för alla som lämpat över detta oerhört viktiga arbete på samhället.
Jag instämmer fullkomligt med Claeson: "Varken Fredrik Reinfeldt eller andra makthavare har i våra hem och livsval att göra."

8 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-01-03 12:57

    Om alla kvinnor som väljer att yrkesarbeta och därför utnyttjar någon form av barnomsorg därmed automatiskt ska inrangeras som socialister det undrar jag om regeringen Reinfeldt och den borgerliga alliansen håller med om. Det gör inte jag heller. Det är precis som du skriver varje kvinnas och hennes failjs beslut som är avgörande. Samhället ska bara se till att valfriheten finns.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-01-03 13:00

    Jag tycker också att regeringen driver arbetslinjen till döds. Under småbarnstiden jobbade både min fru och jag något mindre än 100%, för att få vardagen att gå ihop. Livet är mera än bara jobbet!!!

    SvaraRadera
  3. En doft av gamla ryska zonen (DDR),utbreder sig alltmer...i vårt nordiska land!!I fjol var det "utförsäkringen".Också ett ursprungligt system likt Walters & Erich.I deras zon beviljades inte en gång döende sjukskrivning.I år är det den "stora reformen" att alla skall arbeta dubbelt..Detta drabbar naturligtvis kvinnorna dubbelt svårt,eftersom de kulturellt också förväntas sköta hemmet.Ännu ett bevis på den kvinnofientlighet och förakt ,som Rheinfeldt och hans gelikar skapat.Vad väntar nästa gång,tvångsbefruktning ?????

    SvaraRadera
  4. Självklart inte Ulf, jag bönar om rättvisa. De som lämnar sina barn får allt, De som väljer annat får inget.Var finns rättvisan?
    Vårt samhälle är socialistiskt, inte medborgarna som bara har att följa det politikerna skapar. Pengarna styr. För min del är det inte självklart att alla som arbetar heltid gör det för nöjet av arbetet, utan för att de är piskade till inkomsten.

    SvaraRadera
  5. Tror det var Hanne Kjöller som i DN skrev häromdagen något i stil med: det är konstigt hur en del unga familjer räknar. Man hostar gladeligen upp 10 000:- för en ny barnvagn, men "har inte råd" att låta pappan vara mer föräldraledig (underförstått att han har mer i lön).
    Och visst, ett barn vet man ju om åtminstone ett halvår i förväg och det borde inte vara så svårt att lägga undan lite slantar till dess. Eller är det så viktigt att fortsätta konsumera in i det sista?

    Maken och jag valde så här: jag var hemma i två år, eftersom det var min enda chans att få vara föräldraledig öht. Maken hade i ett tidigare förhållande fått två barn och varit ledig med dem. Trots att han inte varit pappaledig med vår åttaåring, har han ändå mycket bättre kontakt med henne än med sina äldre barn (vad nu det beror på låter jag vara osagt). Jag tjänar mer än min man, så sett till ekonomin, borde han ha varit hemma mer än jag.
    Numera driver vi ju ett familjeföretag, så INGEN kan vara hemma särskilt länge, vare sig pga sjukdom eller vård av barn.

    Att det skulle vara socialistiskt att alla kvinnor ska arbeta 100%, håller jag inte med om. Det är snarare så att väldigt många kvinnor arbetar deltid, med låga löner, trots att de inget annat vill än att arbeta mer. Det val man gör som ung påverkar även pensionen, möjlighet att låna till bostad osv, osv, och därför är deltidsarbeten en "kvinnofälla". Alltför många kvinnor låter sina män stå för bostad, bil mm, medan de själva betalar det löpande. Alltför många kvinnor låter bli att läsa innehållet i ett ev äktenskapsförord. Alltför många kvinnor tycker det går lika bra att vara sambo, utan att ha ett avtal.

    /Öbon

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-01-03 14:37

    Det med sambo är lurigt, se Eva Gabrielsson!
    Och heder åt de arbetsgivare (allt fler) som fyller ut föräldrapenningen över taket, så inkomstskillnaden faller bort som ursäkt för den som tjänar mera. Och med ekonomin: det enklaste är väl att låta alla inkomster ramla in på samma konto och därifrån betala det som behövs.

    SvaraRadera
  7. Birgitta Graa2011-01-04 22:13

    Du har fattat :)

    SvaraRadera