fredag 7 januari 2011

När det regnar manna från himlen.



Då står det en svensk byråkrat där.
Och säger: Thanks, but nothanks.

48 ungdomar skrev till kommunen att de vill hjälpa till med snöröjning. Men Malmö stad tackade nej.Det brev som ungdomarna skickade hamnade hos Kristina Sjöholm på driftsavdelningen på Malmö Stad. Hon berättar att de tackade nej till erbjudandet av flera skäl.
– Ett är arbetsmiljölagen, snöröjning är en utsatt situation det kan vara mycket trafik runt omkring en och man kan komma till skada, säger hon.
Kristina Sjöholm nämner även lagen om offentlig upphandling och det faktum att kommuner inte får ta emot gratis arbete.
Regler, du vet.



Skånskan
Sydsvenskan

6 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-01-07 12:19

    Ja, vad säger man när det inte räcker med korkat. Det byråkratiska systemet har man försökt komma åt med ironi, mängder med sakargument, ilska och rena ärekränkningar. Det hjälper inte. Ibland börjar jag tro att den ondska som finns uppblandad i skapelsen stavas byråkrati.

    SvaraRadera
  2. Är det inte så Ulf,ju fler kockar ju sämre soppa !!!Vill inte påstå att det är bättre i en diktatur,men vägen från beslut till verkställelse är kortare...Orsaken kan ju också bero på att det är lättare att säga nej,än att organisera det hela.Dessutom är kanske kassakistan tom p.g.a de stora kostnader som "de ensamkommande"orsakar kommunen !!!Ja,det är bara några teorier ..mitt i den stora ungdomsarbetslösheten !!!F. ö hur gammal ska en "ungdom" vara,för att överhuvudtaget få vistas ute i trafiken ???

    SvaraRadera
  3. Var nyss till Malmö isamband med min Köpenhamnsresa och kunde konstatera att om det är någon stad som behöver frivilliga snöskottare så är det Malmö.Det var stora problem med bla fickparkerade bilar en meter ut i vägen pga mycket snö intill trottoarerna.Orsakade problem för bla bussar som hade problem att ta sig fram på gatorna.Låt ungdomarna skotta för det glatta livet.För lär det ha varit värnpliktiga som fick hjälpa till vid mycket snöfall men nu är ju dom bortrationaliserade./Petter

    SvaraRadera
  4. Gör som i lumpen - fråga inte först.....
    Malmöpåg

    SvaraRadera
  5. Släng några handgranater därute,de hade rensat bort all onödig skit!

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-01-10 13:05

    Måste yttra viss förståelse för kommunens ståndpunkt, arbetsmiljön vid snöröjning är för dj-ligt och om en ungdom hamnar i rullstol resten av livet efter en frivillig insats, vem betalar?

    SvaraRadera