onsdag 5 januari 2011

Now you are talking, KD.


I jakten på sin profil, tänker Kristdemokraterna ta strid i regeringen för att det ska bli straffbart att stödja rasistiska och terroriststämplade organisationer. Det säger KD-ledaren Göran Hägglund, som också ger besked om att det krävs förändringar i den nya sjukförsäkringen.
Jag ser nyfiket och gärna mer av de här musklerna, Hägglund, så jag säger som till våra jaktlabbar: HållFast!

DN

8 kommentarer:

  1. Så du vill leva i ett land där politikerna bestämmer vilka åsikter du får ha?

    Jag tycker det är bra att göra det straffbart att vara medlem i/stödja en organisation som begår brott eller terroristattacker. Men bara tanken på att göra det olagligt att vara medlem i/stödja en organisation som har andra politiska åsikter än dagens ledande skikt är helt absurt. Det är INTE olagligt att ha "rasistiska" åsikter idag och det vore otroligt farligt om det blev det. "Våra" politiker ska inte få bestämma vad folket får eller inte får tycka.

    Att du inte förstår hur farlig en sådan öppning är...ja, vissa lär sig väl aldrig. Du är röding, antar jag? Sådan här idioti brukar vanligtvis bara komma från kommunister eller nationalsocialister (båda är som bekant från vänsterblocket).

    Den högra sidan (kapitalism) må inte vara perfekt, men allt ont som vänstern tillfogat världen och Sverige borde vara nog för att t.o.m sådana som du ska lära er.

    SvaraRadera
  2. Re:Illwill
    Ett stort TACK för din djupa ideologiska lärotimme...Hade inte en ahhhninng att det var så illa !!Naturligtvis skall "Röda armefraktioner" ,Svarta Handsken,Anarkistiska förbundet,och alla andra "organiserde" som OG m.fl understödjad på alla vis och sätt..Är du ung skulle jag i dina kläder,bilda ett nytt parti !! Framtiden ligger för dina fötter ..

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-01-05 15:22

    Det här kräver en glasklar och kvalitetssäkrad definition av vilken organisation som är rasistisk/terroriststämplad så till den milda grad att den kan förbjudas. För självklart kan ju bara vara stöd till förbjudna organisationer vara förbjuden. Annars får vi igen problemen med yrkesförbud/Berufsverbot då i både Tyskland och Sverige vissa organisationer och partier inte var förbjudna, men medlemmar/sympatisörer uteslöts från vissa jobb. Inga dubbla budskap, inga gråzoner, tack!

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-01-05 15:29

    Och förändringar i sjukförsäkringen, då har KD en ivrig påhejare i mig om de verkligen ämnar åstadkomma substantiella och inte bara kosmetiska förändringar. Och eftersom det är skönt för sjuka och arbetslösa att inte behöver oroa sig för ändrade regler efter varje val uppmanar jag Riksdagen och Regeringen att snickra ihop en blocköverskridande överenskommelse!

    SvaraRadera
  5. Nä, illwill, jag vill inte leva i ett land där politikerna bestämmer mina tankar. Jag vill bara inte leva bland hjärntvättade mördare.
    Du har faktiskt fel i allt.

    SvaraRadera
  6. Att anföra åsiktsförbud och tankeförbud borde däremot vara något som är förbjudet och straffas med att sträckläsa 1984 tills man förstår innebörden i det totalt idiotiska att ens tänka tanken på åsikt- och tankeförbud... ;-)

    SvaraRadera
  7. Så här ansvarslös får inte en politiker vara!

    Det går inte att lägga förslag som den Kinesiska regimen skulle vara stolt över och samtidigt säga att man är demokrat!

    Kan det inte vara brottsligt? Kanske "Deltagande i konspiration med avsikt att begå brott mot männskligheten"?

    SvaraRadera
  8. Anonym och anonym, vi lever i en demokrati, trots allt. KD avser förvisso inte åsiktsförbud eller tankeförbud, och är inte alls ansvarslöst. När vi står inför ett yttre hot i megaklass, så krävs det idéer, tankar, förslag för att möta hotet. Detta är ett. Skulle det vinna kraft, så kommer förslaget att regleras.
    Detta är att ta politiskt ansvar för det liv vi lever idag, när människor kommer till Sverige för att pissa på vår aningslöshet, och utnyttja vår fredliga öppenhet.

    SvaraRadera