onsdag 5 januari 2011

Källsortering, FP.


Folkpartiet vill sänka ränteavdraget och skatten på kapitalinkomster. Men förslaget får inget stöd av övriga allianspartier.
Som väljare vill jag självklart inte ha "överraskningar" som ev radikalt kan förändra min privatekonomi, (typ reavinstskatten på försäljning av bostad), under mandatperioden. That´s a no-no.
Men gå gärna till val på frågan, FP!

6 kommentarer:

  1. Carina-Fina:
    Nu genomskådar jag dina god råd till FP !!! I och för sig tillhör inte jag de närmast sörjande,om man gör det till en valfråga.Men trots allt,utgör de ju en -om än liten-men glad färgskara !! Utan de "liberala" riskerar ju Fredde än mer....om han forfarande är i livet....

    SvaraRadera
  2. Han är säker bara insnöad!

    SvaraRadera
  3. Lars Å Månsson.net2011-01-05 14:39

    Såvida inte UFO`s även här finns med i bilden...Han har ju vid några tillfällen gjort yttranden,som kommen från en annan planet !!!Ni lite yngre kommer förhoppningsvis att få svar på frågan...För oss äldre obekant intill sista...Men inte hellre han,tillhör ju dem som jag närmast sörjer...troligen lika omvänt!!

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-01-05 15:15

    Jag tycker det är en bra idé att trappa ner ränteavdraget och kapitalskatten något. 25% är ju samma procentsats som momsen, så vi får en skattesats mindre att hålla reda på. För övrigt tycker jag att alliansen sedan, innan den ger sig på ännu ett jobbskatteavdrag som ytterligare ökar klyftorna till pensionärer, sjuka och arbetslösa sväljer prestigen och avskaffar trafikförsäkringsskatten, en straffskatt på bilförsäkringen!

    SvaraRadera
  5. Du påstår att du gillar ansvar. Är det ansvarlist att de som tar lån ska få lägre skatt? Knappast.

    FredrikN

    SvaraRadera
  6. Instämmer med Thorsten. Det jag motsätter mig är när oplanerade förändringar införs under mandatperioden, och stora delar av svenska folket ställs inför fait á complis. Viktiga beslut som gäller majoriteten bör inte adhocinföras. Konsekvenserna kan bli värre än väntat.

    Fredrik N, du pratar om äpplen, jag om päron.
    Det är möjligt att du har rätt i sak, det är inte det jag tar ställning till i mitt inlägg. Det jag vill undvika är politikers egenpåtagna fria mandat mellan valen. Det är inte så ett land ska skötas, medborgarna måste kunna planera långsiktigt ocg kunna förlita sig på politiken.

    SvaraRadera